Pokusaj izrade Explorera

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MUzzY

Re: Pokusaj izrade Explorera

Post by MUzzY » 12 Jan 2011, 12:06

Elem, gitara je kao sto sam i ocekivao pravi riff master :) Od momenta kad je izvadis iz kofera do trenutka kad opajdradis zice jedostavno vuce da slazes rock rifove :). Vrat je bas dobar, mesnat koliko treba i fretbord je odradjen vrhunski! Ravan i brz i taman dovoljno sirok da hvatovi budu jako udobni i za nas koji imamo cevape :). Drago mi je da koriscen mahagoni i za vrat sto je rezultovalo tome da gitara odlicno rezonuje sto rezlutuje dobro definisanim tonom i ocekivanim susstain-om.
Konstrukciski ova gitara briljira! Mislim, ovo je velika gitara bre :) Ne znam da li mozete po slikama da primetite koliko je to sve odlicno odmereno i koliko je ispostovan dizajn explorera ali u rukama "it just feels right". Finish kao i na PRS-u prosto izgleda jedno 3x bolje uzivo jer slika ne moze da prenese lepotu koriscenog drveta. Ona zmija je fantasticno legla u celu sliku instrumenta i drago mi je sto je njome naglasen "custom" deo izrade.

Snimak je cista digitalija ali sam se trudio da bude sto "suvlji". Tu dolazimo do 2 stvari koje mi se nisu dopale. Prvo izbor magneta. Puf 36th je u necku lepo legao i tu nema puno price jel' neko voli otvoreniji magnet a neko zatvoreniji ali mi se zato puf 36th u bridge-u nikako nije dopao. Jednostavno je previse vristav i ubija basove koje prosto ocekujes u ovakvom instrumentu. Takodje mi se cini da bi ova gitara ipak trebala da ima magnete sa jacim outputom iako Stanko planira da svira klasicni rock. A moja druga zamerka je na izboru zica :mrgreen: Provo da stavis 10ke a onda lepo hibride 10/11! :mrgreen: Aj' salu na stranu, devetke su previse twangy za ovaj instrument a to se cuje najvise na e i h zici. U snimku se to cuje u delu kad sam svirao Creed-ov rif jel sam tu hvatao gotovo cele akorde i e i h zice prosto nestaju u zvuku pod gain-om.
Eto, par reci od mene a sad odoh da ocajavam sto nije moja i sto jos uvek nemam love za svoj custom :mrgreen:

Jos jednom, hvala vam drugari na ukazanom poverenju! Uvek mi je zadovoljstvo da se ovako okupimo!

Stanko

Post by Stanko » 12 Jan 2011, 13:12

Za poverenje ne zajebavaj :mrgreen: :ziveli:
Elem bas si fine fotke napravio, ja od kako sam je dobio opalio jednom-dva puta i nisam bio zadovoljan pa posle i nisam :)
I ajde kad budem menjao zice idu 10ke (i bolji od mene bi poklekli, koliko si kukao na zice :P ) i kod nekog na setup ko je pametniji od mene :D

Edit: ne rece ljudima kroz sta je snimano...

Edit2: Daj link za onu tvoju pesmu sto spominjaste.

pax404

Post by pax404 » 12 Jan 2011, 13:23

Svaka cast na odlicnom instrumentu :) Nek te u zdravlje sluzi :metal:

MUzzY

Post by MUzzY » 12 Jan 2011, 13:45

Clean - Studio Devil: fender model, jensen 12' box.
Drive - Studio Devil: messa model, messa v30 cab royer 121 mic.

Korenjak

Post by Korenjak » 16 Nov 2011, 17:45

cestitke

Post Reply