...i time smo otkrili ono što ovu pedalu izdvaja (u čemu se najviše odlikuje) - dinamika.
Hoću da kažem, "zlatne strane" KODoveRdRivea su:
1) Drajv kakav do sada nisam čuo "uživo", jer sam se sretao sa jeftinijim pedalama u koje se ne ugrađuju tantali i FET kola (kompletno FET, ne delimično FET). Kako da se izrazim - za nju više odgovara izraz "unheimlich" nego "naturgemäß". Da razložimo - prvo imate izmenu frekvetnog opsega (mid boost, malo treble boosta), blago ali primetno, koje zavisi od dinamike (menja se sa attackom, odnosno položajem potenciometara na pedali i na gitari). Zatim imate vrstu drajva koja se menja u zavisnosti od dinamike - kao da ima najmanje tri stepena drajva koji se postepeno "pale"... Ako bih morao da pogađam, rekao bih da se prvo "pali" opamp (FET drajv), zatim diode ("argh factor"), na kraju tantal daje svoje ("auoww").
2) Dinamika, nešto za šta sam mislio da je mit, kada dođe do legendarnih drajv pedala... Nekako se osećam kao da smo napravili predobru pedalu, ako me razumete? Nismo mi takvi gitaristi kako je ovo dinamičan overdrajv - za ovo treba majstor, neko ko ima "veličinu" u svakom delu svog sviranja - pick attack, palm mute, rad leve ruke, vibrato, čist fretting...
Nekako mi je svetogrđe kada čujem ljude kako pitaju "da li KODoveRdRive ima opak drajv" - kao da pitaju "da li na tom Štajnveju može da se svira 'Na kraj sela žuta kuća". Mislim, može, što ne bi moglo, ali nije u tome poenta...