Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kill surf city

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kill surf city » 20 Nov 2011, 18:41

Ima i supljih gitara koje nemaju f rupe, i bolje podnose prljavstinu i volume. :) Jedno vreme sam svirao semi hollow sa zestokim fazevima, i naravno da je u vecini slucajeva bio feedback city, al moglo se tu i tamo kontrolisati, zarad kul rnr efekta. :mrgreen: Kad ti treba feedback sustain, samo malo pokucas po rupama, ili pridjes blize pojacalu. :butthead:
Last edited by Kill surf city on 20 Nov 2011, 18:44, edited 1 time in total.

umart

Post by umart » 20 Nov 2011, 18:42

pa i on se muci sa feedback-om,on doduse fura 335 koja je jeli thinline semi,ali cini mi se da je onaj iz kyuss-a fura full hollow sa drajvom,njegov ton je sabijacki.

ko prica o high-gain-u?mast je u frekvencijama ne u gain-u.njega uzeh kao nekog ko se razumije u mast.sve u svemu ja bih to bar probao na nekom el34 krmetu da Hebe oca,pa tek donosio sud kad cujnem kako to radi saturisano koga zabolje za preamp gain :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Nov 2011, 20:24

Vratio se s tonske...Sviram veceras na ovom Epiphone-u, namestio sam mu OCD zasad, nisam stigao Rat-a, ali mislim da ce biti to okej. Poneo sam mu Roland Cube 60, jer je jako mali prostor i ono...ima mikrofonije tj feedback-a ako zelish, ako ne tj kad prestanesh da svirash nestane i feedback...To su utisci sa tonske...15ak w je pojacan amp, mozda i manje. Jos da mu namestim Rat-a, pa cemo videti izvestaj ujutru...Bajdvej sedim pored ampa tj bash blizu... :) :ziveli:

E da - MAST curi cak i iz 1x12. :D

bancika

Post by bancika » 21 Nov 2011, 01:43

Image

posto vec nemam gitaru da sviram u tudjini vreme i pare trosim na trazenje opreme koju mogu lakse da donesem nazad :)
Danas pade jedan 10 band EQ, taman da zamenim moj 6 band.
:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Nov 2011, 03:25

Odsvirao svirku celu na Joe Pass-u. Nisam nezadovoljan. Najbolje radi na drjavu svakako...verovatno jer ja ne sviram jazz. Neck magnet je odlican, jako je debeo zvucno a opet izbija kroz miks..Mikrofonija mi je pravila problam samo na Fejzeru! Na drajvu je odlicna, vrlo lako se kontrolishe jednostavinm prekidom sviranja i denfovanjem zica. U principu, gitara mi je realno vishak, ali je dosta dobar instrument, videcu dal ce da ide ili ne...Mada svakako bi probao da skupim za jednu preteranu gitaru, a cak razmisljam i o pravljenju iste...jos cu videti. :) :ziveli:

umart

Post by umart » 21 Nov 2011, 03:30

pravi.ako ko sa ovog foruma je zreo za to to si ti,koliko si gitara izmijenjao.neku teletinu nadrkanu,a ovo ostavi ako uzfali masti. :ziveli:

luci

Post by luci » 21 Nov 2011, 03:59

ako pozelis zamenu za semihollow mogli bi se mozda dogovoriti nesto nekako...

merk

Post by merk » 21 Nov 2011, 14:59

nemanja-emperor II:
Dobio sam sa njim flatwound 12ke neke, ali sam stavio normalne 10ke na njega i sad mi malko zao, ali svakako da ce 12 biti preterano za moj ukus, tako da ce 11 flatwound po meni biti najbolje resenje. Jel neko stavljao na ovakav tip gitare zice za akustaru? Kako to deluje?

ako je to još bitno ne znam, ali za archtop gitare se obično uzimaju flatwound žice, ne manje debljine od 12-13 tica. te gitare su pravljene za taj tip žica, koje proizvode taj tipičan mastan jazzy ton. ja sam na svojoj gibson 400 c probao svašta, ali samo sa flatwoundom zvuće kako treba. pretanke žice (ja sam probao 10-ke ernie ball) bilo je lakše svirati ali to više nije bila archtop gitara. možeš probati i žice za akustaru - čuje se - ali veruj, da to nije tio. šta se mikrofonije tiče: to je problem kod svih gitara sa ovakvim volumenom tela. varianta je da zatvoriš nečime f-hole, ali problem je verovatno u jačini i načinu svirke. pogotovo ako sviraš preko nekih drive pedala. ja sa mojom obično sviram jazz stvari bez bilokakve distorzije ili bilo čega drugog. samo kabal u pojačalo i teraj, pa sličnih problema nemam.

inače verujem (a i čujem na snimci!) da ti joe pass super zvući. čestitke za prinovu!

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Nov 2011, 15:30

Zvuci super, ali ono shto meni daje ta gitara je samo funkcija napaljivanja na drajv sa hambakerima i hollow body.Na cleanu je ok, ali ja sam Fenderash, nisam za klin zvuk hambakera. Realno je do jaja za drajv, stvarno ubija kako radi, a clean je perfektan za Jazz, jos kad se malko zavrne tone pot, mislim da boljeg zvuka nema za Jazz (na neck magnetu), ali eto ja zasad nisam Jazzer, ja sviram dosta clean gde u nekim pesmama mi cak i lezi taj debeli jazzy clean, a u nekim mi treba fender (u bar 80posto pesama), pa zato sam je stavi na stand by, probacu da je zadrzim da mi se svidi, a cak i ako ne prepusticu je nekome ko zna da svira to shto je predvidjeno da se svira na toj gitari. :) :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 21 Nov 2011, 15:43

nemanjavelimirovic wrote:prepusticu je nekome ko zna da svira to shto je predvidjeno da se svira na toj gitari. :) :ziveli:
Ja ne sviram ono sto je predvidjeno da se svira na jaguaru. :hide: Dobro, sviram ponekad, al to je 2% vremena , u proseku. Bolje zadrzi tu kutiju. :mrgreen:

Milanares

Post by Milanares » 21 Nov 2011, 15:52

ja se zgrazavam pomisli da je za odredjeni model predvidjeno da se svira to i to a ako sviras nesto drugo na njoj - "moze ona da izgura al znas nije napravljena za to..." uzas!
takodje i price o disanjima gitara me uzasavaju: evo gledam ove moje pa sve mi frka - ne znam sta mi je strasnije, da disu ili da ne disu :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Nov 2011, 16:22

Milanares wrote:ja se zgrazavam pomisli da je za odredjeni model predvidjeno da se svira to i to a ako sviras nesto drugo na njoj - "moze ona da izgura al znas nije napravljena za to..." uzas!
takodje i price o disanjima gitara me uzasavaju: evo gledam ove moje pa sve mi frka - ne znam sta mi je strasnije, da disu ili da ne disu :(
Pa pazi, hollow gitaru da ushtekash naprimer u metal zone shvatio bi zashto nije za metal. Mislim sve moze na malim snagama, ali generalna zamisao nije bila takva pa specifikacija gitare nije ista. Isto tako - mozes svirati clean na bilo kojoj gitari, ali opshteprihvacen stav (ima naravno i ljudi koji su protiv istog) je da single coil magneti bolje zvuce na clean-u, u svakom slucaju, ako ne bolje, onda barem cistije i zvonkastije da se tako izrazim. Shto se tice laka na gitarama i tog :mrgreen: "disanja", svakako je drugacija vibracija tela gitare kad je ono prelakirano i kad nije, to sam i sam skapirao kad sam izgulio onaj moj prepravljani jazzmaster tip gitare, gde prvo je bila lakirana nekim odvratnim lakom koji bi mogao biti na bazi poliestera, i onda sam je probao kad je bila oguljena skroz pa na kraju kad je u nitru sad...sa nitrom je definitivno mnogo bolje i to se i cuje kad gitara nije ukljucena u pojacalo (glasnije se cuje i telo gitare se vishe trese na neki nacin - to sam mislio pod "disanjem"), tj na suvo. Naravno da to deluje i na zvuk kad je gitara ukljucena - mislim zashto bi pravili gitare od razlicitog drveca i birali komad daske koji je super i koji nema cvorova i sve te neke peripetije (Dvro sa isusovog krsta FTW :XD: ). da nema nikakve veze - onda bi pravili gitare od bilo cega... :?: Nisu nikakve izmisljtone, mada svakako se slazem da malo vec pravimo preveliku mistiku oko svega toga, ali generalno sve ima veze, u to ne sumljajte. :) S druge strane gitara je gitara..za vecinu nas ovde na forumu za nashe potrebe vise nego dovoljna je neka najobicnija mid budget gitara, nebitno iz kog tabora, jer to sve odlicno radi, ovo su sad samo detaljisanja i bavljenja crnom magijom. :mrgreen: :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 21 Nov 2011, 16:40

Image

Elvis, jbt. :lol:

da, nije skroz suplja, al mogu se zapusiti te rupe, i nabacati neke krpe u telo, da demfuju :mrgreen:

umart

Post by umart » 21 Nov 2011, 16:53

koliko je furao fidbeka u to vrijeme sumnjam da je u tim rupama bilo iceg sem mozda malo pijeska iz pustinje :metal:

pazi,nije metal emg u metal zone,na metal zone-u mislim da nije snimljeno preko 3-4 legendarna metal albuma,cak nije ni iskljucivo uber high gain.slazem se sa gore napisanim da hebes sta je za sta napravljeno,najbitnije je jel se tebi svidja i dal ti sljaka.postujem sto se tebi ne uklapa u prakticne potrebe,i mislim da bi bilo najpametnije da ulozis sve u neki kastum telac koji ce da bude ostvarenje tvojih snova i ispunjenje prakticnih potreba.to je ono jel' cemu ima najvise logike stremiti.

ali da bude jedan razloga prodaje to sto ti neces na njoj svirati dzez jer je za to dizajnirana mi jednostavno nema logike.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Nov 2011, 16:59

Ok, svakako zasad ostaje...sad kapiram koje zice da joj turim...Ima preporuka? Drugo pitanje (izvinjavam se sto sa mojim problematikama spamujem temu, mada ovu temu sam pretrpao u poslednje vreme :mrgreen: )...Da li da stavim Tune - O - Matic bridge? Ono, kontam da je lakse za setap pravilniji od ove drvene kobilice (mada je ok i na njoj ali nekako mi je sve to cudno, valjda shto nikad nisam imao takvo neshto....).?

Post Reply