Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
Morao, a mozda i nisam... Mozda bih pazario opet ali mislim da ta gitara vredi bas tih 500 eur za koliko je otisla, moje licno misljenje. Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis i zamenio bridge magnet, mozda bi to bila druga prica ali pitanje koliko je sve to isplativo. Sta ima novo kod Vas gospodine Hillybilly? E da je vise para i ja bih svirao neki od tih silnih tweed specijaliteta sto se krckaju u toj majstorskoj kuhinji. Javljam se pa se i gledamo po dogovoru, samo da iyadjem iz neke guzve.
- Hotstepper
...to je upravo ono shto se i meni vrzma po glavi od prvog dana sa bajom...catcool wrote: Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis
osecaj pod rukom je jednastavno tako.... plastichan....

Sve mi se chini da cu to dogodine i dati da se uradi.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pazi, kod Baja telecastera je JAKO bitna visina magneta. Bridge magnet je kul, ali moras se pomuciti malo...to je i mene nerviralo na pocetku, a sad kapiram da ga samo gushi poly finish i na prolece ja mog gulim i pretvaram u pravu 52Ri teletinu, magnete necu dirati, samo malo fali definicije i basa, a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...a i to nije frka odraditi, zar ne...52Ri je jako dobra, precenjena gitara. Jedine pare u tom pogledu bih dao za Old Growth mozda, mada i to mi je vishe fama no shto je to stvarno dobra djitra. Pro Guitar Shop uvek ima dobar zvuk pa je to malko tesko za razaznati shta zaista radi a shta ne. (uostalom moj primer je dokaz da jednostavno nema pravila, i da morash sve isprobati...i to ti je to..jos ako te okenja da ti gitara i posle par meseci zvuci dobro ko od starta, pa nemorash stalno da trgujesh - shto nije bilo u mom slucaju....onda si na konju)catcool wrote:Morao, a mozda i nisam... Mozda bih pazario opet ali mislim da ta gitara vredi bas tih 500 eur za koliko je otisla, moje licno misljenje. Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis i zamenio bridge magnet, mozda bi to bila druga prica ali pitanje koliko je sve to isplativo. Sta ima novo kod Vas gospodine Hillybilly? E da je vise para i ja bih svirao neki od tih silnih tweed specijaliteta sto se krckaju u toj majstorskoj kuhinji. Javljam se pa se i gledamo po dogovoru, samo da iyadjem iz neke guzve.

Edit @ Andrej - mozemo zajedno odneti da nam ogule Baje

- Hotstepper
...brzina auta je u papuchici gasa...

Nemanja, mucio sam se i probao gotovo sve i bridge magnet je najbolje radio u neprirodnom polozaju; tj. bio je nagnut skroz prema vratu, ali opet je po meni radio isuvise tanko. Ne znam da li je moj drug Pedja prisutan uopste prisutan na ovom forumu ali on ima telca koji je ono kraj '50-tih ili pocetak '60-tih i par meseci nakon sto sam kupio Baju, a on kupio pomenuti najbolji telecaster (ili cak gitaru koju sam u zivotu probao) reko' 'ajde da ih izmerimo. Bicu blag, rezultat je bio i vise nego porazan. kapiram da baja kosta tih 500-600 eur a Pedjin telac verovatno 10 puta vise, ali sam jednostavno vec tada resio da prodam svog telecastera. Sve sto treba telac da ima ima Pedjin telac, bridge masivan i zaoukruzen ali sa tim ujedom za country kad se pocupa, oba magneta idealna za neki funky ili blues, a neck kao da sam drzao archtop gitaru u rukama, toplo, debelo i masivno. Zvucala je krupnije od Gretsch-a, koji je kasnije zavrsio kod Pece.nemanjavelimirovic wrote:Pazi, kod Baja telecastera je JAKO bitna visina magneta. Bridge magnet je kul, ali moras se pomuciti malo...to je i mene nerviralo na pocetku, a sad kapiram da ga samo gushi poly finish i na prolece ja mog gulim i pretvaram u pravu 52Ri teletinu, magnete necu dirati, samo malo fali definicije i basa, a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...a i to nije frka odraditi, zar ne...52Ri je jako dobra, precenjena gitara. Jedine pare u tom pogledu bih dao za Old Growth mozda, mada i to mi je vishe fama no shto je to stvarno dobra djitra. Pro Guitar Shop uvek ima dobar zvuk pa je to malko tesko za razaznati shta zaista radi a shta ne. (uostalom moj primer je dokaz da jednostavno nema pravila, i da morash sve isprobati...i to ti je to..jos ako te okenja da ti gitara i posle par meseci zvuci dobro ko od starta, pa nemorash stalno da trgujesh - shto nije bilo u mom slucaju....onda si na konju)catcool wrote:Morao, a mozda i nisam... Mozda bih pazario opet ali mislim da ta gitara vredi bas tih 500 eur za koliko je otisla, moje licno misljenje. Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis i zamenio bridge magnet, mozda bi to bila druga prica ali pitanje koliko je sve to isplativo. Sta ima novo kod Vas gospodine Hillybilly? E da je vise para i ja bih svirao neki od tih silnih tweed specijaliteta sto se krckaju u toj majstorskoj kuhinji. Javljam se pa se i gledamo po dogovoru, samo da iyadjem iz neke guzve.![]()
![]()
Edit @ Andrej - mozemo zajedno odneti da nam ogule Baje![]()
![]()
Kill surf city wrote:Ton je u prstima.
To je uglavnom tacno, ali zasto onda svi ne sviramo kineske gitare koje kostaju 50-100 eur?
-
Nevidljivi trollface je nevidljiv. Vec drugi put. 

-
sta ces kad se zasitis od nove farbe nakon par dana?nemanjavelimirovic wrote:Pazi, kod Baja telecastera je JAKO bitna visina magneta. Bridge magnet je kul, ali moras se pomuciti malo...to je i mene nerviralo na pocetku, a sad kapiram da ga samo gushi poly finish i na prolece ja mog gulim i pretvaram u pravu 52Ri teletinu, magnete necu dirati, samo malo fali definicije i basa, a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...a i to nije frka odraditi, zar ne...52Ri je jako dobra, precenjena gitara. Jedine pare u tom pogledu bih dao za Old Growth mozda, mada i to mi je vishe fama no shto je to stvarno dobra djitra. Pro Guitar Shop uvek ima dobar zvuk pa je to malko tesko za razaznati shta zaista radi a shta ne. (uostalom moj primer je dokaz da jednostavno nema pravila, i da morash sve isprobati...i to ti je to..jos ako te okenja da ti gitara i posle par meseci zvuci dobro ko od starta, pa nemorash stalno da trgujesh - shto nije bilo u mom slucaju....onda si na konju)catcool wrote:Morao, a mozda i nisam... Mozda bih pazario opet ali mislim da ta gitara vredi bas tih 500 eur za koliko je otisla, moje licno misljenje. Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis i zamenio bridge magnet, mozda bi to bila druga prica ali pitanje koliko je sve to isplativo. Sta ima novo kod Vas gospodine Hillybilly? E da je vise para i ja bih svirao neki od tih silnih tweed specijaliteta sto se krckaju u toj majstorskoj kuhinji. Javljam se pa se i gledamo po dogovoru, samo da iyadjem iz neke guzve.![]()
![]()
![]()

Njaske matori.nemanjavelimirovic wrote:a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...

-
Osnovi mistifikacije gitarskog tona, vol 1 

Da znate samo da i tu ima prilicno posla i da skidanje polija nije ni lako ni jeftino. Mislim da bi svaki majstor za to uzeo bar 50-tak eur. Pricajuci sa Jeanom i drugima dosao sam do zakljucka da nije sigurno sta bi se dobilo, tj. kakvo je drvo ispod, verovatno sirovo, zato je i zatopljeno poliesterom. Najlakse bi bilo flamegun-om, tako i rade napolju, istope i samo svuku, ali nisam siguran da to ovde iko radi.nenadnenad wrote:sta ces kad se zasitis od nove farbe nakon par dana?nemanjavelimirovic wrote:Pazi, kod Baja telecastera je JAKO bitna visina magneta. Bridge magnet je kul, ali moras se pomuciti malo...to je i mene nerviralo na pocetku, a sad kapiram da ga samo gushi poly finish i na prolece ja mog gulim i pretvaram u pravu 52Ri teletinu, magnete necu dirati, samo malo fali definicije i basa, a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...a i to nije frka odraditi, zar ne...52Ri je jako dobra, precenjena gitara. Jedine pare u tom pogledu bih dao za Old Growth mozda, mada i to mi je vishe fama no shto je to stvarno dobra djitra. Pro Guitar Shop uvek ima dobar zvuk pa je to malko tesko za razaznati shta zaista radi a shta ne. (uostalom moj primer je dokaz da jednostavno nema pravila, i da morash sve isprobati...i to ti je to..jos ako te okenja da ti gitara i posle par meseci zvuci dobro ko od starta, pa nemorash stalno da trgujesh - shto nije bilo u mom slucaju....onda si na konju)catcool wrote:Morao, a mozda i nisam... Mozda bih pazario opet ali mislim da ta gitara vredi bas tih 500 eur za koliko je otisla, moje licno misljenje. Sto se mene tice ja bih sa nje skinuo finis i zamenio bridge magnet, mozda bi to bila druga prica ali pitanje koliko je sve to isplativo. Sta ima novo kod Vas gospodine Hillybilly? E da je vise para i ja bih svirao neki od tih silnih tweed specijaliteta sto se krckaju u toj majstorskoj kuhinji. Javljam se pa se i gledamo po dogovoru, samo da iyadjem iz neke guzve.![]()
![]()
![]()
Kill surf city wrote:Nevidljivi trollface je nevidljiv. Vec drugi put.

Mozda je to tako u slucajevima gde ljudi sviraju sa citavim pedalboard-ovima ili sta ja zanm vec, ali ja ne kristim vise od dva efekta, echo i ts (ponekad bez drive-a) i tu se vec oseti kakvu gitaru imas.Funkomat wrote:Njaske matori.nemanjavelimirovic wrote:a to dolazi od drveta koje je sada ugusheno i ne rezonira dovoljno...![]()
Pozabavis se potovima na pojacalu i dobices daleko vise nego prefarbavanjem.
Mozes je gurati i direktno u pojacalo. Vise ce rezultata doneti pomeranje eq potova.