Kupovina opreme preko oglasa
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kupovina opreme preko oglasa
Mislim da je šrafljen. Ugl, cena je skroz ok.
-
Obori mu cenu na gnr nalepnaju. 

Gnr ili Nirvana nalepnaju?
-
plus jea, iksde
:banbee:
ima jos jedna koja je sigurno sa srafljenim vratom na oglasima za 260e.znam zasigurno da je bilo V kopija sa set neckom,treba provjeriti,taj cutaway me navodi da pomislim da je set neck,ali naravno ne mogu biti siguran nimalo.
uglavnom,ko ganja LP on a badzet,treba cekirati.
uglavnom,ko ganja LP on a badzet,treba cekirati.
Samo još ovo da odgovorim, nužno je jer sam moralno napadnut od ovog razbješnjelog člana foruma.Kristijan wrote:Osim što ruže forum i kaljaju mu ugled, klinci psovači su još odgovorni zato što ti daju šlagvort za ove tvoje govorancije gde se stalno pozivaš na poštenje i stid, i predstavljaš sebe kao žrtvu. Da nije toga, ti jednostavno ne bi imao šta da kažeš.
Svako ko je imao prilike da na bilo koji način trguje opremom zna vrlo dobro razliku između situacije kada razmenjuje robu sa kolegom muzičarem i kad razmenjuje robu sa preprodavcem. Svako ko je redovnije pratio bilo koje oglase nedvosmisleno zna da od tebe ne treba ništa kupovati, i tu nema neke velike filozofije. Kad vidim šta prodaješ, i za koje pare, samo se nasmejem i odmahnem rukom, i tako isto reaguje svako ko zna bilo šta o opremi. Uopšte nije neophodno da čovek s tobom ima direktan kontakt i iskustvo u trgovini. Nije nužno da se čovek mlatne čekićem po glavi da bi znao da će da zaradi čvorugu.
Ja se pridružujem tvom apelu da urednici i administratori više računa povedu o nepristojnim ispadima pojedinaca, ali samo zato što ne želim ponovo da vidim kako praviš predstavu u kojoj sebe predstavljaš kao oštećenu stranu i pravednika na koga se okomila rulja anonimusa. Da slučajno ne potežeš tu priču o ljudima sakrivenim iza IP broja, eto da ti se predstavim, ja sam Kristijan Hranisavljević, lako ćeš me naći.
Citirani post sam (ne mijenjajući sadržaj) samo podijelio u pasuse kako bih odgovorio pasus na pasus.
Dakle, prvi pasus gore.., ja ovdje ne izigravam žrtvu, već ja žrtva jesam - konstantnih, ničim izazvanih napada, pokušaja podjebavanja, ljaganja i sterilnih pokušaja da se bude duhovit. Sve to, većim dijelom od od strane tih isfrustriranih klinaca koji sa mnom nikada nisu imali bilo koju vrstu kontakta niti su od mene išta kupili, od kojih bi većina htjeli da im se poklanja; pa ih nerviraju cijene koje stavljam. I manjim dijelom od slatkorječivih, uglađenih pokušaja biti-muzičar, poput tebe u gorecitiranom postu. Svako ko je pratio ovu temu jasno vidi da ja ovdje konstantno jesam meta. I to na najmanje 25 od dosadašnjih 124 stranice ove teme (što iznosi približno jednu petinu). I time je jasno da se ja ovdje javljam sa pravom, i u pokušaju da odbranim vlastiti ljudski credo i moralnu čistotu kojoj težim. Tako da, što se tiče ovog pasusa, ti pjeniš na mene bez ikakvog razloga, nemoralno se stavljajući na stranu tih bezobraznih, neciviliziranih psovača.
Drugi pasus, gore... Tačno je da jesam uzimao jedan dio opreme i instrumenata kao nadopunu. Na primjer, neko nema da plati 1300 za gitaru, pa mi nudi npr. 950 i u robi koja meni ne treba ali koju procjenjujem da mogu prodati 350 (po toj cijeni mi se ista daje u kompenzaciju). Tako da u tom dijelu nisam klasični preprodavac već neko ko pokušava izvući uložene novce u vlastite instrumente. A veći dio opreme koju prodajem uvijek su bile moje lične stvari. Uostalom tako sam i ušao u ovaj posao prije koju godinu. Prodavao sam neke lične instrumente u vrijednosti oko 5.000 e. i za svaki od njih sam dobio nešto novca i nešto u opremi koju sam kasnije pokušavao da prodam jer mi ne treba. I to obično naglasim u svojim oglasima ("dobio sam u zamjeni i ne treba mi..." Ii sl.). Tako i sada prodajem većinu svoje lične opreme i instrumenata. A to sve znači da i u ovom dijelu pjeniš na mene bez razloga. I treća mogućnost je da često vidim jeftin instrument kojeg mjesecima niko ne kupuje...., kontaktiram čovjeka koji je već sludjen javljanjima smorova koji mjesecima gledaju njegov oglas, i svi bi htjeli da im on dadne svoju stvar jeftino, ili u zamjenu za neke njihove krševe... Desi se da imam keša u džepu i da kupim tu stvar. Kasnije se pojavi bolja i želim je prodati. I tada je prodajem po cijeni za koju smatram da vrijedi. U tom zadnjem dijelu može se reći da donekle jesam preprodavac, ali tada mi to doista jeste na ponos, zato što ovaj put na mene vrište upravo oni koji su taj ISTI instrument (prije nego što sam ga kupio ja) gledali na oglasima nekoliko mjeseci za redom, i niko od njih ga nije htio kupiti za 2/3 cijene koju ću ja kao novi vlasnik kasnije dići za 20 do 30 %. Samo jedan primjer, da ti ovo prethodno bude sasvim jasno: Upravo takav je slučaj sa zelenim stratom 1984. (link). Jedan gospodin iz Obrenovca, u želji da sinu 16-godišnjaku koji tek ulazi u život, kupi klavijaturu, prije tačno godinu dana dao je oglas da prodaje tu gitaru za 950 e. Njegov oglas je stajao na KP nekoliko mjeseci. Pa je spustio na 900. Još par mjeseci.. niko mu se nije konkretno javio. Pa spustio na 850!!!!!!! I dalje niko. Neki qrci su mu nudili 500, 600 eura i to je maksimum... neki su mu nudili 300 + neke njihove nabudžene replike i sl. Uglavnom, niko ništa ozbiljno! Čovjek je bio sludjen ponudama tipa: kirbi usisivač + 220 eura. Lijepo sjednem u kola pa za Obrenovac, čovjek me dočekao kao ozeblo sunce. Vidim - gitara kao nova! Jedino pragovi malo usječeni ("da se srediti", razmišljam) i sedla upekla i sjedinila se sa imbusima, nit se mogu podići ni pustiti ("mogu se kupiti identična..." razmišljam... "imat ću mala ulaganja, maksimalnih 200 do 300 eura"). Dajem mu onih 850 koje traži u oglasu i 50 više da popije kafu. Čovjek se zahvaljivao u stavu samuraja i ispratio me 300 metara ispred kuće. Gitaru sam detaljno sredio (kod Jeana), ispolirtao pragove, stavio nova identična sedla... i još neke sitne korekcije.. Uglavom gitara je dobila dušu. I šta onda biva. Nakon što sam u medjuvremenu kupio još tri strata 1979, odlučujem da i nju stavim na oglas. Uračunavam uložene novce, plus novce za sredjivanje, i dovodim u red sa nekom realnom vrijednošću koju pretpostavljam, gdje je svakako uvršćen moj trud oko te gitare. Moja cijena za nju danas je 1350 eura. A što je niko od vriskača nije kupio za 850 ili 900 ili 950 eura (iako je tako stajala na KP mjesecima i mjesecima) - sad je vama Shady ovdje preprodavac? Ma da! Biti ću crveni krst pa ću da poklanjam dobre komade, sredjujem ih, i onda po istoj cijeni prodajem škrtim snobovima koji bi nekoga ogulili do kože? Toliko o tome, uglavnom svaki moj oglas ima sličnu historiju. Ako je za tebe sve ovo priča preprodavca, onda sam ja zapravo tvoje ogledalo, pa ti vidiš u meni ono što u podsvijesti jesi upravo ti. Samo što možda nemaš muda za to što misliš da ja radim. A ne radim.
Treći pasus, gore.. Što se tiče karaktera tog tvog pridruženja, ono je u svojoj biti nemoralno. Ti (kao i svaki čovjek na ovoj planeti) dužan si da budeš pravedan i da ne držiš stranu nepravednima. A ono što odabireš u toj dvojbi, samo je tvoj vlastiti izbor. Tako gdje zataji savjest po defaultu iskujavaju animoziteti. A ja to nisam kriv ni tebi ni ovoj dječurliji.
I neću ja tebe tražiti, a nisam ni rekao da ću te činiti. Niti si mi zanimljiv za traženje. U tvom facebook profilu, vidio sam samo kroki, na mjestu gdje bi mogla biti fotografija. Tako da možeš mirno spavati jer ne želim da te tražim i čak ne mislim da si zao. No, čak i bez traženja ova zemlja je mala, možda se nekad slučajno vidimo, upoznamo. Možda ti se čak i svidim.

"Kad sedla upeknu"

- LifelessDead
edit: Shady je u pravu...
Last edited by LifelessDead on 27 Nov 2011, 10:09, edited 1 time in total.
Shady, ako nisi preprodavac, onda si van svake sumnje najneodlučniji korisnik instrumenata i opreme. Tolika težnja za stalnom zamenom opreme nije sama po sebi ništa naopako, naravno... Samo je to, priznaćeš, doooosta nategnut scenario. U krajnjoj liniji, meni nisu potrebne ove tvoje kratke priče i apologije, što se mene tiče slučaj je prilično jasan, samo si ovim tvojim fantastičnim kazivanjima stavio pečat i lentu na utisak koji sam već imao.
Nikome ja ne držim stranu, i nisam odgovoran za to kako se u tvojoj redakciji izvitoperi ono što ja kažem. Jasno sam nepristojnima rekao da ne treba da budu nepristojni, i tebi da ne treba da budeš drama queen. I to mogu i da ponovim, pošto se kod mene stavovi ne menjaju preko noći.
Naravno, kad sam rekao da ćeš me lako naći, nisam uopšte mislio na to da ćemo da razmenjujemo sličice, pre svega sam mislio da ćeš na netu jako lako da nađeš svašta o meni, i da vidiš ko sam i čime se bavim. A ti zapeo kod moje slike na Facebook-u... Ako smatraš da nisam dovoljno lako prepoznatljiv na mom autoportretu, rado ću da ti umanjim patnje, samo reci ako ti treba i adresa i telefon, i krvna grupa i matični broj. Traži šta god ti treba, nema nikakve frke. Ne bih ja tebe mučio da u masi moraš da me tražiš po slici. Konačno, domaći zadatak nisi uradio kako treba, kad si baš zapeo za te moje fotografije - ima ih na netu, čudo je Google.
Nikome ja ne držim stranu, i nisam odgovoran za to kako se u tvojoj redakciji izvitoperi ono što ja kažem. Jasno sam nepristojnima rekao da ne treba da budu nepristojni, i tebi da ne treba da budeš drama queen. I to mogu i da ponovim, pošto se kod mene stavovi ne menjaju preko noći.
Naravno, kad sam rekao da ćeš me lako naći, nisam uopšte mislio na to da ćemo da razmenjujemo sličice, pre svega sam mislio da ćeš na netu jako lako da nađeš svašta o meni, i da vidiš ko sam i čime se bavim. A ti zapeo kod moje slike na Facebook-u... Ako smatraš da nisam dovoljno lako prepoznatljiv na mom autoportretu, rado ću da ti umanjim patnje, samo reci ako ti treba i adresa i telefon, i krvna grupa i matični broj. Traži šta god ti treba, nema nikakve frke. Ne bih ja tebe mučio da u masi moraš da me tražiš po slici. Konačno, domaći zadatak nisi uradio kako treba, kad si baš zapeo za te moje fotografije - ima ih na netu, čudo je Google.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-p ... id=5877921
Ovaj lik ne odustaje vec godinu ipo s ovim krshom...
Najavljuje da ce skinuti s oglasa i sam ga popraviti za koji dan i tako vec godinu dana i jace svake nedelje.
Ovaj lik ne odustaje vec godinu ipo s ovim krshom...

Najavljuje da ce skinuti s oglasa i sam ga popraviti za koji dan i tako vec godinu dana i jace svake nedelje.
to ...a i onaj krš i prepravku bassman kutije sa sjebanim 15" zvucnikom!nemanjavelimirovic wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Fender-p ... id=5877921
Ovaj lik ne odustaje vec godinu ipo s ovim krshom...![]()

- sirac-šunka
- vragolan
Da, da lik je više nego neverovatan!
Da ne uvredim nikoga, drug iz Bora mi reče da misli da je to u pitanju kum tamnije boje kože, koji je do te opreme došao ko zna kako, pa je malo precenio mogućnosti internet oglašavanja...
Kako god, nek mu je sa srećom!
http://www.google.rs/search?aq=0&oq=kri ... isavljevic
http://www.kristijan.info/
http://www.imdb.com/name/nm2660069/
http://www.vesti-online.com/tag/63931/K ... isavljevic
...itd...
Bravo Kristijane!
Da ne uvredim nikoga, drug iz Bora mi reče da misli da je to u pitanju kum tamnije boje kože, koji je do te opreme došao ko zna kako, pa je malo precenio mogućnosti internet oglašavanja...

Kako god, nek mu je sa srećom!
Hm... doista:Kristijan wrote:...Naravno, kad sam rekao da ćeš me lako naći, nisam uopšte mislio na to da ćemo da razmenjujemo sličice, pre svega sam mislio da ćeš na netu jako lako da nađeš svašta o meni, i da vidiš ko sam i čime se bavim. ...
http://www.google.rs/search?aq=0&oq=kri ... isavljevic
http://www.kristijan.info/
http://www.imdb.com/name/nm2660069/
http://www.vesti-online.com/tag/63931/K ... isavljevic
...itd...
Bravo Kristijane!
Sredstva za održavanje rosewood-a...
Možda nije pravo mesto, ali da ne otvaram bez potrebe novu temu, pre par meseci smo nešto vtreli na temu održavanja rosewood-a, pa nekako ostade to nedovršeno. Danas tumarah nešto po sajtovima naših muzičkih radnji, nude svašta, od nekih 300 do 600 kinti, msm, yebesh 300 kinti tamo-vamo nego se pitam šta je od toga zicer dobro za tu svrhu, koliko sam razumeo to se nanosi jednom godišnje i sl, pa kad ga već turam da turim ono što valja, jel Dunlop, recimo, preporučljiv ili nije?
P.S. Ne znam šta je tragično da neko ko jeste preprodavac to i prizna, lično ne vidim ništa uvredljivo u tome, mislim da je ovde reč samo o tome kako se taj instrument kasnije predstavlja, to može nekoga da isprovocira jer je juče video nešto po jednoj ceni "prosečno" oglašeno, sutra to isto na istom mestu opisano u superlativu superlativa za par desetina procenata veće pare. Nisam oduševljen takvim stvarima ali toga je uvek bilo i biće, onaj nesretnik iz Bora je jedno godinu dana oglašavao neki M3 Gibson, pretio rokovima do kojih važi cena, mogućom promenom raspoloženja volje za prodajom, kasnije sam ga viđao i na halo-oglasima, limundima, vrteo se negde oko 600 evara, ali nedavno je taj instrument dobio novog (beogradskog) vlasnika i cenu na istim KP oglasima od 1500 evara, verovatno je uračunao gradsku taksu (još ju je gradonačelnik Čović doneo) od 3%...
E, da, neko je spomenuo Maya LP, imao sam davno (osamdesetih) jedan i bio je živi qratz, bolt-on "pitaj-boga-koje-drvo-na-koje-šrafljeno" a "humbackeri" su zapravo bili single-coili neprimetni ispod širokih niklovanih poklopaca, na oko lepa tanbura ali zapravo veslo, ne kažem da je ta na oglasu takva ali svakako obratite pažnju na ove stvari...
P.S. Ne znam šta je tragično da neko ko jeste preprodavac to i prizna, lično ne vidim ništa uvredljivo u tome, mislim da je ovde reč samo o tome kako se taj instrument kasnije predstavlja, to može nekoga da isprovocira jer je juče video nešto po jednoj ceni "prosečno" oglašeno, sutra to isto na istom mestu opisano u superlativu superlativa za par desetina procenata veće pare. Nisam oduševljen takvim stvarima ali toga je uvek bilo i biće, onaj nesretnik iz Bora je jedno godinu dana oglašavao neki M3 Gibson, pretio rokovima do kojih važi cena, mogućom promenom raspoloženja volje za prodajom, kasnije sam ga viđao i na halo-oglasima, limundima, vrteo se negde oko 600 evara, ali nedavno je taj instrument dobio novog (beogradskog) vlasnika i cenu na istim KP oglasima od 1500 evara, verovatno je uračunao gradsku taksu (još ju je gradonačelnik Čović doneo) od 3%...
E, da, neko je spomenuo Maya LP, imao sam davno (osamdesetih) jedan i bio je živi qratz, bolt-on "pitaj-boga-koje-drvo-na-koje-šrafljeno" a "humbackeri" su zapravo bili single-coili neprimetni ispod širokih niklovanih poklopaca, na oko lepa tanbura ali zapravo veslo, ne kažem da je ta na oglasu takva ali svakako obratite pažnju na ove stvari...
Re: Sredstva za održavanje rosewood-a...
Dunlop, D Andrea, svejedno, isti kurast. Ja recimo koristim orahovo ulje iz apoteke, par puta godišnje lepo namackam grif i ostavim ga po sata, pa onda uglancam i skinem eventualno blato četkicom za zub. Lepo ga osveži.eg303 wrote:Možda nije pravo mesto, ali da ne otvaram bez potrebe novu temu, pre par meseci smo nešto vtreli na temu održavanja rosewood-a, pa nekako ostade to nedovršeno. Danas tumarah nešto po sajtovima naših muzičkih radnji, nude svašta, od nekih 300 do 600 kinti, msm, yebesh 300 kinti tamo-vamo nego se pitam šta je od toga zicer dobro za tu svrhu, koliko sam razumeo to se nanosi jednom godišnje i sl, pa kad ga već turam da turim ono što valja, jel Dunlop, recimo, preporučljiv ili nije?