Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
e ja vise nemam ni jednog telca, jel mogu ja da dodjem sa jednom vintage gitarom
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja bih isto došao, nemam teletine, ali da oprobam tu vašu, ozbiljno sam u razmišljanju da pređem u taj klan 

Ja finiširam jedno tele sa neon bojama .. el možem i ja ?
imam i prostor ako bude nedostatka istog 

e, al' mora Novi Sad da bidne, BG je suvise mainstream 

Jel probao neko Jolana Altro gitaru (nemojte da se smejete, ozbiljan sam).
To je Jolanina verzija Telecastera. Imali su i onu stariju, sa urezbarenim otvorom na telu gitare,kao kod prvih telaca.
Prilično "tačna" gitara sa solidno obrađenim vratom. Telo joj je bilo urađeno od tri komada drveta. Gitara je teža od Squiera. Čivije su otvorene. Nisu nešto. Originalni magneti su imali dublji zvuk. Super mi se uklopio, kasnije , Ibanezov magnet od Roadstar 2. Nerviralo me je:
- pokušali su da urade prelaz boje tela iz crne u boju drveta, a ispala im je neka bezveze roze varijanta , kasnije sam joj telo ofarbao u crno i završio sa tom pričom
- sve nas koji smo ikada svirali Jolane ekstremno je nervirao onaj preklopnik koji je ličio na prekidač na starim peglama. Hrabriji su ga vadili i stavljali preklopnik od Gipsona i sl.
Imale su prilično stabilne potenciometre. Kad počnu da krckaju , naprskaš WD40 i teraš dalje.
Lik kome sam je prodao,kasnije i dan danas je svira u kućnoj varijanti. Ofarbao joj je telo u belu boju . Pragovi i vrat su i dalje na mestu i sve je ispravno od elektronike iako gitara ima skoro 20g. Živeli Česi!
To mi je bila prva el. gitara (al" sam mator
). Isprobao sam dosta gitara ,kasnije, ali mi se čini da mi Telecaster modeli i njihov zvuk najviše pašu.
Tako, za druženje pišite i mene. Ako je neko željan da vidi ovaj biser muzičke riznice - stiže i Jolana
To je Jolanina verzija Telecastera. Imali su i onu stariju, sa urezbarenim otvorom na telu gitare,kao kod prvih telaca.
Prilično "tačna" gitara sa solidno obrađenim vratom. Telo joj je bilo urađeno od tri komada drveta. Gitara je teža od Squiera. Čivije su otvorene. Nisu nešto. Originalni magneti su imali dublji zvuk. Super mi se uklopio, kasnije , Ibanezov magnet od Roadstar 2. Nerviralo me je:
- pokušali su da urade prelaz boje tela iz crne u boju drveta, a ispala im je neka bezveze roze varijanta , kasnije sam joj telo ofarbao u crno i završio sa tom pričom
- sve nas koji smo ikada svirali Jolane ekstremno je nervirao onaj preklopnik koji je ličio na prekidač na starim peglama. Hrabriji su ga vadili i stavljali preklopnik od Gipsona i sl.
Imale su prilično stabilne potenciometre. Kad počnu da krckaju , naprskaš WD40 i teraš dalje.
Lik kome sam je prodao,kasnije i dan danas je svira u kućnoj varijanti. Ofarbao joj je telo u belu boju . Pragovi i vrat su i dalje na mestu i sve je ispravno od elektronike iako gitara ima skoro 20g. Živeli Česi!
To mi je bila prva el. gitara (al" sam mator

Tako, za druženje pišite i mene. Ako je neko željan da vidi ovaj biser muzičke riznice - stiže i Jolana

Je..š mainstream, čovek ima prostor. Još ako je blizu Metroa ili Rodića ....Milanares wrote:e, al' mora Novi Sad da bidne, BG je suvise mainstream

Neznam za bubnjara , ali znam da su pojedine fabrike pravile bass gitare u varijanti Telecastera. Jel" se i to računa. Ajd, možda se pojavi i neki basadžija.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Posto sam nesho prehladjen i sedim gajbi ne bi li ozdravio...napravio sam 3 wallpapera. Baja tele i Deluxe 72Ri tele. Moram kupiti bolji foto aparat, ali mislim da nije loshe s obzirom da je slikano sa samsungom koji sam platio pre 4 godine oko 70evra novog (u prevodu krshina).
low Res:

Bez Logo-a:

Bonus:

hi Res

bez logo-a

bonus:

Mozda se nekom i svide...ko ce ga znati.

low Res:

Bez Logo-a:

Bonus:

hi Res

bez logo-a

bonus:

Mozda se nekom i svide...ko ce ga znati.

Last edited by nemanjavelimirovic on 28 Nov 2011, 16:20, edited 1 time in total.
ovu sa deluxe sam postavio, ali je slaba rezolucija, imam zrno... ako bi to mogao da malo sredis bilo bi strava.. mada ni ovako nije strasno...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Evo ga Full Res u istom postu, cekao sam da se uploaduje jer sam skontao da mi Photobucket ne da vecu res od 1024...pa sam otvorio nalog na nekom sajtu gde mozeluci wrote:ovu sa deluxe sam postavio, ali je slaba rezolucija, imam zrno... ako bi to mogao da malo sredis bilo bi strava.. mada ni ovako nije strasno...

Last edited by nemanjavelimirovic on 28 Nov 2011, 16:27, edited 1 time in total.
- Hotstepper
Koliko se secam, dogovor je bio da sledeci put bude BG da bi isposhtovali ljude koji su doshli na prvo okupljanje u NS...Milanares wrote:e, al' mora Novi Sad da bidne, BG je suvise mainstream
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Mislim da je ipak lakse u NS-u da bude, jeftinije je, studiji su dostupniji no u BG...parking je svakako lakse naci...Hotstepper wrote:Koliko se secam, dogovor je bio da sledeci put bude BG da bi isposhtovali ljude koji su doshli na prvo okupljanje u NS...Milanares wrote:e, al' mora Novi Sad da bidne, BG je suvise mainstream

Pored mene, 20 metara se nalazi prostorija za svirke, ima parkinga, kod Cvetkove pijace je, A tu gde sam ja tj radionica tu je i kafić .. Htedoh davno da pokrenem neku berzu gitara nekim bezveznim danom, onako npr subota pre podne pa dok traje. Donesu ljudi djitre, pedale pa kome sta treba .. al ubio me KP i internet.nemanjavelimirovic wrote:Mislim da je ipak lakse u NS-u da bude, jeftinije je, studiji su dostupniji no u BG...parking je svakako lakse naci...Hotstepper wrote:Koliko se secam, dogovor je bio da sledeci put bude BG da bi isposhtovali ljude koji su doshli na prvo okupljanje u NS...Milanares wrote:e, al' mora Novi Sad da bidne, BG je suvise mainstream![]()

ta berza i dalje nije losa ideja, po meni, ja uvek vise volim da vidim to sto kupujem... a i lakse bi bilo provaliti ko je ko u smislu muljaze.. ako je neko glasanje u igri ja sam za ns... tu bi rado dosao, naravno bez teladi, bg mi je vec prevleiko cimanje..