Izbor rokackog pojacala

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jelenko

Izbor rokackog pojacala

Post by jelenko » 06 Apr 2008, 14:47

Treba mi pomoc oko izbora pojacala sa relativno dobrim distom, imam 650 E, ne razumem se u razne serije VOXA MARSHALLA fendera itd.., svaki savet je dobrodosao...
hvala

vg78
MF veteran

Re: Izbor rokackog pojacala

Post by vg78 » 06 Apr 2008, 16:00

Savet? Hmm...
Pa trebalo bi da pogledas sta ima u ponudi. I u prodavnicama, i medju polovnim pojacalima. Za te pare obavezno kupi lampasa. Kad vidis sta ima u ponudi, progooglaj, pa procitaj sta pisu ljudi o tim pojacalima. Posle toga razmisli, pa kupi nesto.
Na ovakva pitanja stizu svakakvi odgovori...kupi ovo, kupi ono,...svasta.
Budi sam svoj majstor...i pojacalo ce da pronadje tebe.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 06 Apr 2008, 18:11

Dodaj josh malo i uzmi Laney GH50L + cab... Najprirodnija distorzija koju sam ikada cuo. Mogu reci da je to najbolje pojacalo koje sam ikada probao... Npr. Marshall JCM800 mi je zvucao bedno pored njega...

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 07 Apr 2008, 07:50

U toj cenovnoj klasi mozes naci dobrog peaveya sa 2x12, naravno lampasha... :mrgreen:
Polovnog,naravno...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Apr 2008, 07:54

Pa da... Valve King ili mozda Windsor... Sve je to smeshno u poredjenju sa Laney GH, ali ipak su i to odlicna pojacala za te pare... :wink:

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 07 Apr 2008, 10:29

jelenko wrote:Treba mi pomoc oko izbora pojacala sa relativno dobrim distom, imam 650 E, ne razumem se u razne serije VOXA MARSHALLA fendera itd.., svaki savet je dobrodosao...
hvala
Na zalost za te novce ces tosko naci dobro lampasko pojacalo sa dobrom distorzijom. Razlog? Pa kombo polovni Marshall ne moze bez 500 EURa i to uglavnom bez drivea oni malo stariji modeli ...
Da su i americi mogao bi mozda da kupis 6505 za te novce i novog, ali posto nismo u USA od toga nema nista.

Moj ti je savjet, posto si parama tek dosao pred prag pojacala vise klase da se strpis jos malo i marljivo skupljas pare za pravu stvar... pogotovo ako zelis dobar drive na pojacalu. Za te novce sve ce biti samo kompromis koji ce te kasnije kostati zivaca.

Ako bi ispio da nadjes polovnog Marshall-a JCM900 i dobrom stanju, oni nisu nesto pretjerano a cijeni a znam da ponekada odu za tolike novce zajedno sa boxom ... samo na njemu ti je drive prilicno suv, dobar, ali bas onako rokerski ... nekako mi fali basa na tom pojacalu. Cak i kada odvrnes bas na 10 nekako mi ga fali.

Kakav drive zelis da imas?

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 07 Apr 2008, 11:42

Odprilike koliko para imas kosta marsalov kombo sa lampom u predpojacalu. Neznam bas kako se zove.Ima jos neke efekte,ja sam ga probao i svidja mi se.Nije mnogo veliko i zgodno za vucaranje,mislim da je 12". Ali to nije lampas, al ta lampa za drive zvuci onako bas rokersk-znaci ako dobro sviras dobro zvuci,ako brljavis uzas

jelenko

Post by jelenko » 07 Apr 2008, 16:37

Drive koji bi zeleo naginje thrashu.na fm65r sviram mt-2, ali nisam nasao nacin da ga ukrotim.Nekako roka i prsti masu.
Ima li kod nas da se nadje jcm900?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 07 Apr 2008, 17:44

jelenko wrote:Ima li kod nas da se nadje jcm900?

Tesko...

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 07 Apr 2008, 23:19

Sviras trasah?! Pa bato tebi treba nesto malo jace, imas npr odlicnog randalla sa odlicnim distom, neki iz g3 serije, to ti je glava 150w + kutija 300w = 800 evra, novo u artistu, polovno nadjes za manje pare. Ili ako hoces uzmes neku combo varijantu toga, ali bolje skupi pare za box+ cab, jebe kevu kakav dist ima....

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 08 Apr 2008, 10:11

tyler durden wrote:Sviras trasah?! Pa bato tebi treba nesto malo jace, imas npr odlicnog randalla sa odlicnim distom, neki iz g3 serije, to ti je glava 150w + kutija 300w = 800 evra, novo u artistu, polovno nadjes za manje pare. Ili ako hoces uzmes neku combo varijantu toga, ali bolje skupi pare za box+ cab, jebe kevu kakav dist ima....
Slazem se .... za thrash Randall, g3 jeftinija serija i tuci brate, ima da reze.... mozes izeti onaj combo Randall ima mislim 2 x 12" celestion ali lampase zaboravi za te pare.
Sky music je uvoznik za marshale pa mozda i postoji negdje koja polovna 900 ka, nazovi sky ili posalji mail pa pitaj kako im idu JCM 900, da li su prodali koje.
Malo procesljaj po ebayu autrijskom ili ne znam ima li madjarski, mozda nadjes nacina da ga dobacis do kuce.

Nebi trebao da budes nezadovoljan randallom ako prasis thrash ...

Evo ti G3 serija ovdje http://www.randallamplifiers.com/produc ... combos.asp

Dati skratim muku evo ti cijene iz USA pa ti dodaj jedno 30% i toliko bi trebali kod nas biti, mozda i manje, vjerovatno manje ako je u Artistu jer su oni zastupnici

Randall RG200DG3 G3 oko 700 USD i ovo je najvece i najskuplje iz ove serije komboa. Za te pare koje imas mozda uspijes da sebi obezbijedis Head + box varijantu jer je glava RH150G3Plus jeftinija od komba za oko 100 dolara pa ti to stavlja prostor da nadjes i kakav jeftiniji box mozda caak i originalni iz G3 serije R412CXM ili RS125CX koji ce sigurno raditi fenomenalno.
Ako ne moze ovako ima jeftinijih Behringer boxova za kupit kod nas i vjeruj mi da nece puno da ti fali sa njim, mi imamo jedan koji rezbijamo u vjezbaoni vec godinama raznoraznim pojacalima i nosamo ga po svirkama a na njega stavljamo Marshall JCM2000 DSL i radi sasvim zadovoljavujece kaa pricamo o metal i hi gain svirci.

Pogledaj ti po Artistu, bili su RG200 G2, oni su malo stariji pa su mozda jeftiniji, a nisu losiji sigurno jer npr. Peavey bandit 1 je meni bolji od Bandita 2 koji je sada u prodaji ...

Dakle, ja preporucujem Artist i u lov na Randall-a koji ce te sigurno zadovoljiti.

jelenko

Post by jelenko » 08 Apr 2008, 12:42

Hvala, hvala znaci randall...Uverio sam se da ima cool dist(video sam par snimaka).
Nastavicu da jurim-ma samo da ima dobar dist, tj da cepa.

terza

Post by terza » 14 Apr 2008, 20:34

Malo iskacem nego gde ja mogu da nadjem valve kinga? Znaci u Artistu nema a ne znaju kad ce ga dobijati a ja bi da cujem pre nego sto narucim... Ne narucuje mi se na slepo... I da da li ga ima neko ovde? Neke zamerke? Po karakteristikama je savrsen za te pare sad kako zvuci stvarno ne znam...

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 15 Apr 2008, 17:24

Koliko ja znam Artist je zastupnik za Peavey i ne znam gdje mozes da ga nadjes na drugom mjestu.

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 16 Apr 2008, 10:38

tako, samo u artistu mozes da ga nadjes, vidis, cujes.... Meni se licno svidja to pojacalo....

Post Reply