Koje lampe koristite u pretpojačalu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Koje lampe koristite u pretpojačalu?

Post by guv'nor » 29 Oct 2011, 18:25

@Tufli,
JMP Super Bass (super ergo 100W) :)
@fattwang,
Moj neostvareni san... Za sada sam miran, ali cu morati jednom da ih narucim i met'em - u V1 ili PI (obrtacicu faze), zavisi od toga cemu ka cemu se tezi, da li manjem gain-u u preampu ili tisem pojacalu. Eeee, snovi... ^^

fattwang

Post by fattwang » 29 Oct 2011, 19:06

guv'nor wrote: Moj neostvareni san... Za sada sam miran, ali cu morati jednom da ih narucim i met'em - u V1 ili PI (obrtacicu faze), zavisi od toga cemu ka cemu se tezi, da li manjem gain-u u preampu ili tisem pojacalu. Eeee, snovi... ^^
Da smirim GAS za 5751 probao sam šaku raznih 12at7 na mestu V1. Bile su tu (od najsvetlije do najtamnije) Ei (mikrofonične), Philips, Siemens, RCA, Telefunken, EH, RFT. Dobro to radi kod dravja,pojačalo je mirnije, lepo se lomi, ali clean zvuk nekako nema daha. Ipak 12at7 nije prava zamena za 12ax7, tako da GAS za 5751 ostaje.
Na mestu PI, 12at7 je prava stvar i tu je neprikosnovena je RCA lampica.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: 6n2p-ev

Post by nemanjavelimirovic » 17 Nov 2011, 19:56

guv'nor wrote:Image
Большое спасибо ssmc! :ziveli:
:1: :mrgreen:
Drug Sava je i mene ponovio sa izlaznim LaNpionima, covek se izmaltretirao jer je bassman malko neuredan unutra,
Image Image
ko i svi fenderi, ali rezultat je vishe no zadovoljavajuc. Prvo nisam bio neshto prezadovoljan, ali evo sami procenite, da li cujete razliku od Groove Tubes, koje su bile ranije (postovao sam vala dosta testova bassmana... :mrgreen: :D )

http://www.box.net/s/1jad2nyo88s7m9cy5n4r

Fender Baja Telecaster - Carl Martin Quattro - Fender Bassman 100 Head - 2x15 Bassman speaker cabinet (400W Celestion). Shure Beta 57.
Po meni mnogo je bolje i nekako nije toliko twangasto, ali je ostao Fender zvuk, s tim da bolje radi na drajvu, bar mi se cini. Jos cu probati sa OCD-om, ali mislim da je to to. Samo da bassman dobije i neku kutiju za gitaru, ovo je kutija za bass gitaru, ali mi se ne prodaje jer je necu sigurno prodati dobro, a i sviram bass povremeno, pa mi odgovara da je imam.
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 19 Nov 2011, 14:20

nemanjavelimirovic wrote:izlaznim LaNpionima
Preamp! :palica:
Btw, samo se vi zezajte sa rujama, Dr.Z je vec poceo da koristi njihove ekvivalente u izlazu svog zWrecka. :)

ilijaruc

Post by ilijaruc » 28 Nov 2011, 21:26

Spamujem temu, ali bih zamolio nekoga da mi objasni razliku izmedju stomp boxa i preamp pedale, tipa AMT ili tako nesto. Zasto je problem da preamp ide u lanac sa obicnim pedalama. I kako funkcionise send & return? :) Fala ljudi, pozdrav!

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 28 Nov 2011, 23:28

Pa ono, stompbox je jelte, efekat. Preampovi su uglavnom dravj/dist pedale (najcesce, ako imaju svoj equaliser (tj low/mid/high potenciometre) onda su preamp. Mogu i jedne i druge u pedalboard, samo preampovi nekad bolje zvuce ako ne idu kasnije kroz preamp pojacala na kom sviras. FX Send/Return su dva ulaza na pojacalu. Najjednostavnije je objasniti ovako. U pojacalu signal ide INPUT>PREAMP>FX SEND>FX RETURN>POWER AMP. I sad ako ti preamp pedalu ubodes u FX return umesto u input, time si premostio predpojacalo, i boja i karakter pojacala na kom sviras ce mnogo manje uticati na zvuk. Nadam se da sam ok objasnio

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 Nov 2011, 08:42

ilijaruc wrote:Spamujem temu, ali bih zamolio nekoga da mi objasni razliku izmedju stomp boxa i preamp pedale, tipa AMT ili tako nesto. Zasto je problem da preamp ide u lanac sa obicnim pedalama. I kako funkcionise send & return? :) Fala ljudi, pozdrav!
Jedna slika:

Image

Nije bitna laNpa, bitno je preDpojacalo. :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 29 Nov 2011, 08:50

Dersu, nemoj se brukati sa tim starudijama, zar ne uze ti onu Mark V sto si planirao?

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 30 Nov 2011, 08:15

Mislim da se nismo bas najbolje razumeli druze Cimicu. :bambi:

Bice MkV kad bude, okacicu nesto, mada cisto sumnjam :O.o:

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jun 2012, 17:13

Znam da se slabo sta cuje kada se snima ovom kamericom, pogotovU™ sto sam je okreno ka kutiji, ali nisam mog'o da zavrsim a da nesto ne snimim:

Bidge magnet na stratu, na ampu nista dirano sem preamp lampi.

bancika

Post by bancika » 05 Jun 2012, 17:26

za te mullard ne bi dao pare jer mi nekako zvuci kao prevara, mullard made in soviet russia, how yes no :) a skuplje su od vecine drugih zbog imena

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Jun 2012, 18:50

Kapiram i razumem, sta vise u 90% slucajeva sam nailazio na slicne komentare. :)
Ja sam prventstveno, iskreno, gledao sta stavljaju Metropolus i Germino i procitao ovaj review :http://thetubestore.com/12ax7review.html#mu12ax7 gde ih i ne vole nesto, ali se meni dopalo sta je napisano. Skoro sam i probao ssmc-ove EL34. Kada uzmem u obzir cenu sa jedne (ecc83 skuplje 3, a el34 5 evra od ElectroHarmonix-a) i zvuk sa druge strane, ovo mi je manje-vise bio neki no-brainer, ma sta pisalo na njima (Mada priznajem da je malo gadno kada pise Mullard Made in Russia :mrgreen: ).

Post Reply