Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
produzni_kabal
Gde mogu da nadjem komat rebrastog javora za vrat bass gitare. Video sam na kupujem-prodajem ima lik koji prodaje, ali fora ne bi da na komad nego celu gomilu a gomila mu je za 5k eura

-
pedja 81
Poceo bih da pravim svoju prvu gitaru (stratocaster) imam jasen ali nemam javor-naravno suv pa ako neko zna gde bih mogo da kupim neko parce bio bih mu zahvalan.Ne treba mi pticiji niti rebras dakle obican beli javor.Ja sam iz Cuprije cesto sam u Nisu pa ako neki Nislija zna nek mi javi.
-
geopard
Stevan NImcevic wrote:
Drugo stovariste na kojem mozete naci malo vise vrsta ( javor, orah, mahagoni, jova, jasen, tresnja, topola, lipa) je firma 'Drvo trade' na potezu prema surcinu, Vojvodjanska ulica tel: 319 16 27, topla preporuka, zaduzeni majstor covek imenom Milojko tel: 064/1711-603, drveta na tone tj. stotine kubika, ludilo, ko voli drvo prava uzivancija
Update:
Milojko 0606960108
Uzeo lepo parče jove danas
-
jecaisale
-
Da li neko kupovao drvo od firme J.u.A.Frischeis d.o.o.? Ako jeste da li bi bio ljubazan da podeli iskustva. Planiram kupovinu javora i mahagonija pa me zanima da li je pametno ici kod njih ili ima bolje snabdeveno mesto.
-
luci
od njih tesko... strana firma, ponuda odlicna, jedino je pitanje kolike kolicine se moraju kupiti, mislim dal moze da prodje jedna daska ili mora sta ja znam koliko da se uzme... sa vise strana i kod nas i u hrvatskoj sam cuo da su jako dobri inace...
-
Perce
jecaisale wrote:Da li neko kupovao drvo od firme J.u.A.Frischeis d.o.o.? Ako jeste da li bi bio ljubazan da podeli iskustva. Planiram kupovinu javora i mahagonija pa me zanima da li je pametno ici kod njih ili ima bolje snabdeveno mesto.
Imas njihovu web stranu sa kontakt telefonom pa nazovi i vidi kakvi su uslovi kupovine. Ako naletis na corsokak, imas Drvo Trade u Surcinu. Tamo sigurno mozes da kupis "na dasku". A mozes i da preores paletu ako trazis neki specifican komad pod uslovom da vratis sve onako kako je bilo

-
jecaisale
-
Ok. Hvala puno.
-
jecaisale
-
Evo da podelim svoje iskustvo oko kupovine drveta. Prvo sam isao u Drvo-trade i odusevio sam se ljubaznoscu zaposlenih a o izboru drveta da i ne govorim, kad sam rekao da mi treba jedna daska javora, bez ikakvog prigovora covek me odveo do paleta gde stoji javor, viljuskarom skinuo dole i rekao kad izaberem da se javim na blagajnu i to je to. E sad u J.u.A.Frischeis je prica malo drugacija, izbor drveta je do j..a ali ljubaznost zaposlenih ufff... Jos kad su culi da mi treba po jedna daska mahagonija i kedra... Mahagoni sam nasao brzo ali da zlo bude vece kedar se nalazio na navisoj polici kojoj nije moglo prici lako. Uglavnom jedva su je skinuli i krenuli da raspakuju a ja u sebi mislim samo da nadjem makar jednu iole dobru dasku, jer ako ne nadjem bolje da bezim jer kad budu skontali da je sav trud bio uzaludan tesko meni. Uglavnom nasao sam lepu dasku ali na dnu palete... Malo su gundjali zbog prepakivanja ali iskulirao sam ih jer sam nasao ono zbog cega sam dosao. Eto, to je to, ja se malo raspisao... Zakljucak Drvo-trade odlican izbor , Frischeis ako bas mora. Pozdrav i

-
Trzalica
Vama je bitno da je "daska"?!? To odakle je isečena, iz kog dela stabla, sa koje strane sveta (da vam otkrijem tajnu: severni deo najlošije zvuči i svi ga izbacuju), iz koje šume, sa kog podneblja, da li sa BRDA ili iz doline, .. i td. ... koliko je sušena i kako, kolika je zvučnost te daske ... sve je to nebitno? Bitno da je mahagoni, javor, hrast i već zamišljate "HAND MADE" gitaru od par iljada €?!?

-
luci
@jecaisale...
meni su u drvotrade-u poslali kurirskom sluzbom komad javora i jasena... odabrali jako lepe komade kad smo vec kod toga... vrlo ljubazni telefonom i sve ostalo...
ovu drugu firmu planiram da posetim, ali cu verovatno gledati da se skupi malo veca kolicina da mi treba, bas da mi ne pizde previse..
u svakom slucaju hvala puno na ovim informacijama, vrlo korisno...
-
Perce
Trzalica wrote:Vama je bitno da je "daska"?!? To odakle je isečena, iz kog dela stabla, sa koje strane sveta (da vam otkrijem tajnu: severni deo najlošije zvuči i svi ga izbacuju), iz koje šume, sa kog podneblja, da li sa BRDA ili iz doline, .. i td. ... koliko je sušena i kako, kolika je zvučnost te daske ... sve je to nebitno? Bitno da je mahagoni, javor, hrast i već zamišljate "HAND MADE" gitaru od par iljada €?!?

KOd nas i ne mozes drugacije. A ako ti neko i kaze da je to prava stvar, ali je 4x skuplje, velika je mogucnost da popases isto ono sto ces dobiti i u Drvo Tradeu (ali po 4x vecoj ceni). Proverena inormacija

-
ssmc
- Floyd
-
Trzalica wrote: kolika je zvučnost te daske ...
Ovaj....zvučnost daske? Zvučnost uopšte?
Trzalica wrote: Bitno da je mahagoni, javor, hrast i već zamišljate "HAND MADE" gitaru od par iljada €?!?

Ne znam kako si izvukao to čoveku iz glave budući da nije ni napisao šta zamišlja
Jedino da si ti to zamislio....kako neko drugi zamišlja....ali sad već ja zamišljam....see what I did there

-
ApplePie
-
A cene ?
-
Funkomat
- MF veteran
-
I ja sam iz drvo trejda narucivao jasen za telo na slepo i dobio sam veoma fin komad. Ravan i bez ikakvih cvorova i gluposti. Jedino sto je bio tezak ko djavo ali to je druga stvar. Izaslo me nesto oko 700-800 kinti sa postarinom iz bga do nsa (koja sigurno nije mala za toliko tezak paket).