Mini LP projekat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Mini LP projekat
nisam reko da ja ne volim 

- mislim_stvarno
mozda sitne offset tackice, ili blockove kao lp custom (laksi su da se urade rucno)bancika wrote:Jos nisam resio da li da stavljam tradicionalne trapezne inlays ili da ne stavljam nista. Trapezi su cool, ali je cimanje da se uradi priprema u corelu i da se laserski izbusi vrat. Moze i rucno al je jos vise posla i ne moze savrseno da ispadne. A obicne "tackice" na LP gitari su mi bez veze.

bilo mi malo dosadno, pa uradio kako se meni svidja, posebno ova donja, crvena sa ebonijem (ili obojenim rosewoodom)

- nikolic025
Ok,ali covek rece da hoce da bude 35mm ako se ne varam,tako da mislim da to podrazumeva zavrsnu debljinu bez obzira na sve...
Mene tu najvise brinu zice...Jer kad skines zice,i kad ih posle ponovo namontiras,vise nije to to,a ako stalno stavljas nove,kupi jednu gitaru za kuci i jednu za kancelariju.
Mislim da je preveliko drkanje stalno rasklapati gitaru,pa ponovo sklapati,pa zice stavljati,pa kotirati...smrt...Lakse onda da predjes na frulicu,onu cobansku...Iseces grnu i napravis je...Milina...
Mene tu najvise brinu zice...Jer kad skines zice,i kad ih posle ponovo namontiras,vise nije to to,a ako stalno stavljas nove,kupi jednu gitaru za kuci i jednu za kancelariju.

Mislim da je preveliko drkanje stalno rasklapati gitaru,pa ponovo sklapati,pa zice stavljati,pa kotirati...smrt...Lakse onda da predjes na frulicu,onu cobansku...Iseces grnu i napravis je...Milina...

hehe, ne mislim toliko cesto da je sklapam i rasklapam, sigurno ne cesce nego sto menjam zice 
a cool mi je ova braon varijanta. Crvenu vec imam, pa bi nesto drugacije. Da me ne mrzi, bio bi to gold top
hmm, kolko je idiotski da mi jedan magnet bude crn a drugi cream?
Ima na oglasima cream bridge paf 36th, nikako da naleti crn
Deluje mi bez veze...osim ako im lupim poklopce, ali onda mora i na to da iskesiram kintu

a cool mi je ova braon varijanta. Crvenu vec imam, pa bi nesto drugacije. Da me ne mrzi, bio bi to gold top

hmm, kolko je idiotski da mi jedan magnet bude crn a drugi cream?

- nikolic025
Bilo bi bez veze,osim ako si grobar,pa da mozes da se izvuces da si tako hteo...
Ma,kupis nove DiMarzio tamo i miran si...Na kraju krajeva i polovne...Ovde stavis neke sklj samo da radi dok ne pazaris...

Ma,kupis nove DiMarzio tamo i miran si...Na kraju krajeva i polovne...Ovde stavis neke sklj samo da radi dok ne pazaris...
danas je na MF 15$ popust na 75$ potrosena. Taman magnet, trazalice, jack i pot za 64$ 

kupio bridge magnet novi PAF 36th u musician's friend za 50$. Pre toga sam uzeo nekorisceni neck PAF 36th za 30$ od nekog lika na TGP. Nije lose, set novih dimarzio magneta za 80$
Civije i bridge cu uzeti gotoh, dimarzio/CTS pot i switchaft jack. Nesto mnogo kude onaj les paul switch na stewmac-u, pa cu mozda morati njega da source-ujem drugde.
Ne znam samo da li da uzmem malo braon pigmenta pa da sibnem na mahagoni, mozda ce pomoci da se dobije onaj worn brown look.

Civije i bridge cu uzeti gotoh, dimarzio/CTS pot i switchaft jack. Nesto mnogo kude onaj les paul switch na stewmac-u, pa cu mozda morati njega da source-ujem drugde.
Ne znam samo da li da uzmem malo braon pigmenta pa da sibnem na mahagoni, mozda ce pomoci da se dobije onaj worn brown look.

jel planiras u americi da odradis projekat ili ces cekati dok dodjes nazad u srbiju?
ja nemam znanja to da uradim sam, cale ce mi uraditi drvenariju kuci pa kad se vratim samo cu povezati elektroniku. Obicno se moj deo posla sastoji u planiranju, nabavci i povezivanju 

hmm, ipak cu izgleda da uzmem trazpezoid inlays. Nekako mi zao da pravim LP-style gitaru bez toga
inace, stigli delovi iz stewmac, ostaje samo jos par stvari iz MF i to je to. Ona gotoh tune-o-matic izgleda dosta dobro napravljena, pogotovo za 20$.

inace, stigli delovi iz stewmac, ostaje samo jos par stvari iz MF i to je to. Ona gotoh tune-o-matic izgleda dosta dobro napravljena, pogotovo za 20$.

mali update: cale je poceo da radi drvenariju i okacicu fotke cim ih on meni da. Odustao sam od push-pull pota i uzeo obican dimarzio/cts (sta ce mi split
). U odnosu na prethodni crtez sam smanjio glavu u sirini jos malo pa izgleda manje debelo u odnosu na original.
Ostaje samo da resim da li da uradim neki ukras na glavi, mali logo ili nesto i da li da se mlatim da i to bude neki inlay. Nalepnice otpadaju jer nece biti lakiran vrat, pa mi ostaje ili inlay iil samo da laserski izgraviram drvo...sto verovatno nece da se vidi posto je braon drvo po defaultu (graviranje na javoru izgleda cool).
Nisam jos 100% nacisto oko oblika vrata. LP variraju od 20mm do 25mm u zavisnosti od perioda. Verovatno cu ici na tanju varijantu posto i inace gotivim tanje
Sledece nedelje saljem sve delove za Srbiju pa ce valjda biti spremna da me doceka

Ostaje samo da resim da li da uradim neki ukras na glavi, mali logo ili nesto i da li da se mlatim da i to bude neki inlay. Nalepnice otpadaju jer nece biti lakiran vrat, pa mi ostaje ili inlay iil samo da laserski izgraviram drvo...sto verovatno nece da se vidi posto je braon drvo po defaultu (graviranje na javoru izgleda cool).
Nisam jos 100% nacisto oko oblika vrata. LP variraju od 20mm do 25mm u zavisnosti od perioda. Verovatno cu ici na tanju varijantu posto i inace gotivim tanje

Sledece nedelje saljem sve delove za Srbiju pa ce valjda biti spremna da me doceka

kontam da ti inlay mozes seci na laseru, samo treba videti dal je programer tako nesto radio ranije al kontam da ce se svaki iole sposoban snaci sa tim... jeste cimanje, ali mislim da ce izlgedati odlicno ako se odradi neki inlay...
recimo greyhound simbol, kao travel gitara..
recimo greyhound simbol, kao travel gitara..

tako nesto sam i mislio jer onda mogu i drvo laserom da izbusim po istom crtezu pa ce inlay savrseno da upadne. Ne znam samo kako se laser ponasa na mother of pearl, trebalo bi da moze da ga sece bez da ga skroz po'ebe 

mislim da moze.. treba pitati nekoga ko to radi, ali ne vidim sta bi bio problem..
obicno je jedna od dve stvari:
* ako je povrsina reflektivna kazu da ne moze da se sece (hteo sam bakarnu plocicu da ecujem laserski)
* ako je nesto sto moze da se istopi/pocrni zbog toplote. Jednom sam neku plasticnu kutiju busio i sve su se ivice reza onako savile kao da je topljeno plamenom.
nadam se da pearl ne upada ni u jednu
* ako je povrsina reflektivna kazu da ne moze da se sece (hteo sam bakarnu plocicu da ecujem laserski)
* ako je nesto sto moze da se istopi/pocrni zbog toplote. Jednom sam neku plasticnu kutiju busio i sve su se ivice reza onako savile kao da je topljeno plamenom.
nadam se da pearl ne upada ni u jednu