Kožni strapovi (kaiševi) za gitaru - ručni rad?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sava

Kožni strapovi (kaiševi) za gitaru - ručni rad?

Post by Sava » 02 Jun 2009, 10:39

Po radnjama ima kojekavih kajiševa za gitaru, ali pravih kožnih gotovo da nema, uglavnom samo razne vrste sintetike. Ono što sam od kože video je loše i skupo. Da li neko zna postoje li još uvek neki sarači koji mogu da naprave kajiš po porudžbini?

Kristijan
Uvaženi član

Re: Kajiševi za gitaru

Post by Kristijan » 02 Jun 2009, 11:08

Predpostavljam da znate za radnju koja se nalazi na dnu Balkanske ulice, nisu baš osobito fleksibilni za dogovor, ali ko zna, možda se nekako usaglasite. Malo više u Balkanskoj, sa desne strane, i dalje postoji radnja koja ima raznorazni tapetarski pribor, a tu sam sa pokojnim ocem (istina, ne baš skoro) kupovao cele kože, i znam da su radili uslužno sečenje. Ista stvar važi i za prodavnicu na početku Gavrila Principa, nekako dijagonalno postavljenu u odnosu na pomenutu radnjicu na dnu Balkanske.

E sad, znam i jednu skupu varijantu. Poznajem majstora koji pravi obuću, tašnice, kaiševe... pa između ostalog i kaiševe za gitare. Samo on neće da prosto iseče kaiš, on prodaje kreaciju. To je odličan majstor, slobodan sam da kažem da je umetnik, ali nikako nije jeftin. Ako ste zainteresovani, mogu poslati podatke u PP.

Dobar kožni remen za gitaru teško može da bude jeftin, zbog nekih na prvi pogled nebitnih stvari. Recimo meni je otac napravio remen koji koristim ihaaaa... bio sam klinac kad ga je sastavio. I sad, s donje strane remena tata je zašio kožu u prirodnoj boji, i to kožu kakva se obično koristi kao postava u cipelama. Zahvaljujući tome, nikad mi se nije desilo da mi lice remena, koje je inače crne boje, ofarba odeću posle dugotrajne svirke, što se često dešava sa remenom koji nema postavu sa donje strane. Sećam se da nije baš bio zanemrljiv posao napraviti taj remen, tako da verujem da je to jedan od razloga što ni cene nisu baš "mekane".

Bozha

Re: Kožni strapovi (kaiševi) za gitaru - ručni rad?

Post by Bozha » 02 Jun 2009, 14:36

Meni ovi deluju skroz OK, cini mi se da je fer cena i mogu da se naruce preko sajta...

http://minotaur.gr/catalog/

Oko nove godine sam u maloj radnji u Radnickoj(NS) nasao nesto slicno, inace bih verovatno porucio od ovih grka.

Sa druge strane, logicnije i ispravnije bi bilo angazovati nekog lokalnog zanatliju. Problem je sto su oni najcesce nezainteresovani, nekooperativni ili skupi. Kad bi nasao odgovarajuceg isplatilo bi se da narucis 100 komada i onda valjas po radnjama i oglasima...

Stanko

Post by Stanko » 02 Jun 2009, 14:58

Mislim da bi oni iz Manual-a radili ovako nesto mada verujem da lupaju po usima sto se cena tice...
Evo adrese/telefona, pa probaj ;) i u svakom slucaju javi ako uspes da nadjes ovako nesto, drugar juri tako nesto, pa bi bilo fino da ga obradujem ;)

Bulevar kralja Aleksandra 182
011 344 5040

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 02 Jun 2009, 15:02

Čisto da spomenem "kupovnu varijantu" - Planet Waves, Marićev muzički servis (http://www.maric.co.rs/srp/proizvodi/?c ... 2=40&l3=48). Imam jedan iz ICON serije ("Chinese Script Leather Strap") & dobro se drži, mada nije ništa naročito (jedan sloj kože, bez postave, bez proštepanih ivica). Deluks verzija (proštepana, postavljena itd.) košta 40 evra.

Image

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Jun 2009, 21:25

Savo, kupi brendirani. Uzmi planet waves jer ces pri eventualnoj prodaji izvuci dosta love.

Ja npr. imam ovaj boje meda (jer sam decak iz vode i imam trag pod levom mishkom):
Image
:bambi:

dweezil

Post by dweezil » 02 Jun 2009, 21:32

meni je ovaj cool i jedan slican al ne mogu da nadjem sliku na netu

Image

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Jun 2009, 22:22

Ma znam... To su oni vented... Ali taj "rad" na njemu je kao milje jbn. :( :bambi:

Mare_87

Post by Mare_87 » 12 Dec 2011, 14:58

Da se nadovezem na temu.
Da li je neko koristio ovaj strap?Pa ako ima neki savet, vredi li cemu ovo cudo?
Koristio bih ga za bass posto nemogu vise...aaaaa

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/790 ... LDED-FOAM/

mfilip

Post by mfilip » 12 Dec 2011, 18:28

ja sam ga koristio dok nisam dobio kozni Fender kais...
nije to lose ali ako nemas dovoljno sirok kais kao osnovu nece ti mnogo pomoci

Mare_87

Post by Mare_87 » 12 Dec 2011, 19:21

Imam ovaj godinama...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/884 ... ellow-Red/
Na njega bi stavio onaj strap, pa pitam ako mi nece mnogo pomoci da ga ne uzimam dzbe.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 12 Dec 2011, 19:24

Bolje uzeti siri strap, npr http://www.mitrosmusic.com/proizvod/788 ... STRAP--BLK
Ili neki hrapav, kozni

mfilip

Post by mfilip » 13 Dec 2011, 00:44

Siri kais znaci i pravilniju i ravnomerniju raspodelu tezine pa samim tim i manje zamaranje i bol u misicima...

ovo jastuce mozda i radi posao donekle...ali ponavljam da se sam ja rodio onog trenutka kad sam uzeo siri kais.

koja gitara je u pitanju? koliko teska?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Dec 2011, 00:46

mfilip wrote:ali ponavljam da se sam ja rodio onog trenutka kad sam uzeo siri kais.
:1:
Ogromna razlika

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Dec 2011, 00:47

Ja imam vec desetak godina jedan kaish...ono koza, sirok. Necu ga nikad ni menjati (cudno za mene, zar ne... :mrgreen: :) ) :ziveli:

Post Reply