Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by sirac-šunka » 15 Dec 2011, 16:36

parker wrote:Pa.. Ja mislim da će on da ti predloži da dođeš sa 300€ :D.
mfilip wrote:Ili sa 400 :)

Ko daje više, ko daje više, molim Vas, ovo je ipak aukcija u pitanju!!! :cao:

Cope

Post by Cope » 15 Dec 2011, 20:44

Sirac, budi pametan, odigraj diplomatski, i dobićeš to veslo za 100 evra, ja ti garantujem. Jebo ocenjivanje i tužakanje učiteljici, završite tu stvar u četiri oka posle časova, kao pravi muškarci... :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Dec 2011, 22:40

Pa ne znam. Izgleda da bih jedino mogao silom da teram navodnog i pravog prodavca da prodaju bas za ono što je izlicitirano...

Evo šta kaže čika-limundo:
limundo wrote: Zdravo,

ukoliko član odbije da proda predmet po ceni
koja je izlicitirana, možeš ga oceniti negativno .

Time:
- upozoravaš ostale Limundovce
- prodavac se kažnjava prema Sistemu sankcionicanja

Ukoliko prodavac tebe negativno oceni kontaktiraj nas
kako bismo ocenu poništili jer je neopravdana.

Pozdrav,
Iva
Limundo tim
---
Prati nas i na stranicama:
Facebook
Twitter
Blog
Cope wrote:Sirac, budi pametan, odigraj diplomatski, i dobićeš to veslo za 100 evra, ja ti garantujem. Jebo ocenjivanje i tužakanje učiteljici, završite tu stvar u četiri oka posle časova, kao pravi muškarci... :ziveli:
Kako...? :(
Ako odem u Kruševac, ajd što ću izgubiti celi dan i to... ali mislim da nije vredno sresiranja...
Ako imaš neko sigurno diplomatsko rešenje, davaj, molim te...

Cope

Post by Cope » 15 Dec 2011, 22:50

Ako bas nije prodat, znači da za njega nema interesovanja, samim tim i projektovana cena prodavca je besmislena. Kontaktiraj ga privatno i ponudi mu cifru koju si spreman da platiš. Ja mu sada iz principa ne bih dao ni 50 evra, ali dobro, to je moj temperament... Dolazi nova godina, ljudima treba kinta za pečenje, koga boli uvo da kupuje neki Švedski akcioni bas, nego mangupi umislili da je limudno čarobna vila, pa će da nekoga zahebu, e oće đoku...

Obzirom da poznajem jako dobro Kruševački klan ( nakit, zlato, satovi, automobili, prevare i ostalo...) i njihov način razmišljanja (srećom pa su mi svi dobri prijatelji), vrlo sam siguran da bih znao na kom jeziku sa njima da pregovaram, ali na sreću nisam u toj situaciji :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 16 Dec 2011, 15:20

sirac-šunka wrote:Kako...? :(
Nabodi ga!

Elem, novi povod za uplatiti loto... http://www.kupujemprodajem.com/Fender-A ... id=5770048

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Dec 2011, 15:25

Lep JazzBass.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Dec 2011, 15:56

Jao Boki, ne staj mi na muku, gledam taj bas dnevno bar po pet puta!

A za moj Sound of Sweden nema ništa posebno novo, osim što sam zapretio prodavcu koji je postavio licitaciju, rekao sam mu da ću mu pustiti takav komentar da će završiti sa limundom zauvek i dao sam mu rok do nedelje da proba da reši stvar... :hide:

parker

Post by parker » 16 Dec 2011, 16:13

malo sam citao kritike za taj jazz, sarene su u rasponu od super zvuci do nista narocito..
recimo, treblast zvuk, moras skroz skinuti vrat za setup a osetljiv je na klimu pa cesto mora da se setuje,
slab kvalitet potova, civija.... ima jos ponesto al ovo mi je na prvu loptu..

Cope

Post by Cope » 16 Dec 2011, 17:09

Taj JB je reizdanje, ništa spec... Dodaj još neku kintu i uzmi pravi JB.

Video sam oglas, i ne piše se "ressuie", nego "reissue"... :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 16 Dec 2011, 17:22

parker wrote:moras skroz skinuti vrat za setup a osetljiv je na klimu pa cesto mora da se setuje,
?

Cope

Post by Cope » 16 Dec 2011, 17:43

Kill surf city wrote:
parker wrote:moras skroz skinuti vrat za setup a osetljiv je na klimu pa cesto mora da se setuje,
?
Ima kontra postavljenu šipku baš kao stari Fenderi, na nekima je ubušeno telo na tom mestu pa može da se priđe specijalnim alatom (šravcigerom) da se setuje, a kod ovog nisam baš siguran, trebalo bi da se skine poklopac pa da se vidi. Moguće da ne može.
Nije to tolika frka ako se uvek koriste iste žice, jednom - dvaput godišnje može da se skine vrat, taman malo da se ispoliraju pragovi, obrade ivice, i dotegne šipka ako treba, ko dosta svira ima potrebu da to picne, premda je rad drveta na vratu usled promene vlage i temperature odlika novih gitara lošijeg kvaliteta. Ja imam jednu kopiju JB iz 1971, može da stoji pored radijatora sedam dana, mogu da ga zatim iznesem na mraz, pa na kišu, drvo ni da se mrdne koliko se steglo i osušilo za ovih 40 godina.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Dec 2011, 19:56

Cope wrote:Taj JB je reizdanje, ništa spec... Dodaj još neku kintu i uzmi pravi JB.

Video sam oglas, i ne piše se "ressuie", nego "reissue"... :mrgreen:
Ne znam za taj '62, al '72 je odlican :mrgreen:

Bozha

Post by Bozha » 16 Dec 2011, 20:09

Nisam ga svirao, pa ne bih da serendam, ali sudeci po svemu sto pise u internet rivjuima nista nije bolje od kineskog skvajera! Eventualno indonezijski... Njih bezuspesno kopira meksicki fender, a americki stancuje skart i samo klepa na racun porekla. :O.o:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Dec 2011, 22:49

Bas je izgleda već udomljen pa nije ni bitno...
Ali, ne znam... ne mogu ni ja da kažem kakav je, takav baš nisam probao, ali mogu da kažem sledeće.
Par puta sam iskoristio priliku, raspoloženo osoblje i zatišje u prodavnici, pa da isprobam baš svaki američki jazz bas koji se u tom momentu našao u radnji. Jednom mi je najbolje zvučao 70's reissue, a drugi put onaj candy cola standard koji sam kačio ovde. Lepo sam sedeo, probao i upoređivao gitare i takvi su bili rezultati, koliko sam mogao objektivno da ocenim. Highway One je par puta bio sa nekom falinkom, ili mu nije radio pot, ili nesvirljiv setap, ili nešto treće... Više nikad neću da tu gitaru uzimam za ozbiljno...

Rekao bih da bi ti american vintage reissue jb-ovi ipak trebalo da oprevadaju cenu. Sad što je neko tamo na netu bio razočaran pa relativno loše ocenio bas, šta da se radi...

Cope

Post by Cope » 17 Dec 2011, 02:02

Meni je sva ta zajebancija sa reissue gitarama, pokušaj ceđenja suve drenovine na račun stare slave... Možda i radi to lepo, ali dodam još par stotina evra i kupim zver od gitare, baš me briga dal piše Fender, Warwick, Carvin, Sandberg i sl. Jbt, kupim gitaru koja je napravljena u dvaesprvom veku i ne mogu da dotegnem šipku, pa baš me briga za originalni "wintage" izgled. Neki dan sam nosio "Carvin LB70P Number Quilt" od drugara na svirku, i usro se u gaće kakav instrument. Od Pikapa, premapa, preko pieza, do trimovanja svake žice ponaosob i parametričkog eq za srednje tonove, vrat javor fingerbord Abonos, telo javor - top tigrovo oko, naravno neckthru je... Cena na nekom popustu u Artistu oko 1200 evra.Dakle bacanje u senku svega što može da se vidi u vitrinama srpskih muzičkih radnji...

Ja čak najviše od svega volim Fender, ali zna se šta je deda pravio i šta je brazilski rouzvud, javor i pacifički jasen, zatim kobalt jezgra za magnete i bakar čistine kakve više nema, pa onda način njihovog motanja i pakovanja, e za to treba dati pare i to svira kako bog kaže, a braći indonežanima fala na novim zalihama drveta, al to nije to...

Post Reply