Vrat se pomera...ili ne!!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MitkeLAP

Vrat se pomera...ili ne!!!

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 19:28

E, ljudi opet trebam pomoć!!! :D :D :D

Kopim ti ja lepo ovaj Schecter California Vintage VS-2, ili kako god, i lepo to svira, baš fino, onako koliko para toliko muzike, znači zadovoljan, ali juče mi se dogodilo da sam(ni sam ne znam kako), primetio da mi se vrat pomera, ali ne u toku svirke nego samo kada pokušam da ga pomerim, nije potrebna Bog zna kolika sila, ali pomeri se, za koji mm, dovoljno da se zice poremete tj zategnu.

Odnesem ja lepo u radnju u koju sam kupio, i lik prodavac mi kaže da je to normalano, i da mu se prvi put desilo da mu se neko požalio na to, dotegao je šrafove(koje ja nisam hteo da diram, jer kada sam pokušao primetio sam da je već neko šrafove pritezao jer su vidno oštećeni, pa reko da ne ispadne "sam si kriv" i te fore).

Pitanje: Jel to stvarno normalno?
Ukoliko jeste, svakako moram da popravim jer me mnogo nervira, imam trip da će mi se u toku svirke raspasti gitara. :D

Umalo da zaboravim, vrat se pomera gore dole u ravni sa telom gitare, nadam se da sam razumljiv :ma bravo:

Haralampije

Re: Vrat se pomera...ili ne!!!

Post by Haralampije » 26 Dec 2011, 19:38

Jel sad mrda?
lik prodavac mi kaže da je to normalano
mozda u njegovoj radnji,u normalnom svetu nije normalno.

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 19:46

Da i dalje se mrda bez obzira što je pritegao šrafove. Predpostavljam da je problem što je otvor za šraf na telu gitare veći nego što bi trebalo, pa da je to taj zazor koji predstavlja problem, i da bi trebalo staviti veći šraf. Ali u tom slučaju bi trebalo opet bušiti vrat gitare, što mi se ne radi, pa ću nositi kod majstora.
Hvala na odgovoru, :ziveli: sad mogu da nosim kod majstora bez straha da će me pogledati kao debila jer verujte mi ovaj prodavac je to učionio. :D

eg303

Post by eg303 » 26 Dec 2011, 19:53

Po meni (a to aBsolutno ne mora da znači da sam u pravu) došlo je do sindroma shrinkovanih domorodačkih lobanja tj. drvo se zbog razlike u vlaGi između neke subtropske sredine (odakle verujem da potiče gitara) i mikroklime tvoje sobe (preDpostavljam umereno-centralno-grejane) skupilo pa treba dotegnuti koji krug šarafe što drže vrat, a to što si primetio da su vidno oštećeni prilikom nekog ranijeg dotezanja, to je njesra, koji je provajder te tanbure? Nikakvo nošenje kod majstora ti ne preporučujem, zovi one savete za zaštitu potrošača, bez zezanja, ima da ti vrnu kintu ili da daju novu tanburu...
Last edited by eg303 on 26 Dec 2011, 19:59, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Dec 2011, 19:54

a da nije mozda ovako neko pomeranje?

no offence, ali ovde je dosao covek koji se zali da mu gitara nema signal da bi posle par dana rekao "e izvinite, meni je volume kontrola bila zavrnuta!" :O.o: :krstise: :facepalm: :ma bravo: :bow: :lol:

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 20:09

mislim_stvarno wrote:a da nije mozda ovako neko pomeranje?

no offence, ali ovde je dosao covek koji se zali da mu gitara nema signal da bi posle par dana rekao "e izvinite, meni je volume kontrola bila zavrnuta!" :O.o: :krstise: :facepalm: :ma bravo: :bow: :lol:
Pa ne bas, ovaj pomera vrat u pravcu ravni koja je upravna na ravan tela gitare, a meni se pomera u pravcu. znaci ako je ovo levo deseno, meni je gore dole. :ziveli:

Da definitivno ste mi potvrdili da ovo ne treba da se desava, ahh, kako me nerviraju, ne volim ove ovakve stvari, sad treba da se svadjam sa njima, ali bas me briga dao sam 330 evra koje sam jedva skupljao :evil: :evil: :evil:

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 20:17

eg303 wrote:Po meni (a to aBsolutno ne mora da znači da sam u pravu) došlo je do sindroma shrinkovanih domorodačkih lobanja tj. drvo se zbog razlike u vlaGi između neke subtropske sredine (odakle verujem da potiče gitara) i mikroklime tvoje sobe (preDpostavljam umereno-centralno-grejane) skupilo pa treba dotegnuti koji krug šarafe što drže vrat, a to što si primetio da su vidno oštećeni prilikom nekog ranijeg dotezanja, to je njesra, koji je provajder te tanbure? Nikakvo nošenje kod majstora ti ne preporučujem, zovi one savete za zaštitu potrošača, bez zezanja, ima da ti vrnu kintu ili da daju novu tanburu...
Kupljena je u music media centru, mislim da samo oni i rade te gitare kod nas, a za srafove sam se smorio, kako nisam primetio ranije, inace ovo mi je drugi put da nosim gitaru na "popravku" prvi put nije bila lepo setovana to i nije problem, ali kada sam ih pitao pre kupovine, jer odradjen set-up, oni kao super sve, i posle par sati sviranja kuci primetio sam da mi prva zica na prvom pragu zuji. Problem je brzo bio resen, ali ovo za vrat nije lepo :evil:

Haralampije

Post by Haralampije » 26 Dec 2011, 20:22

Dotegnut vrat ne sme da mrda ni levo ni desno.Kao da je dzep u telu siri,a da srafovi ne dotezu dobro,a taj prodavac ili prdavac nek prosipa pricu svojoj babi kako je to normalno.

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 20:28

Haralampije wrote:Dotegnut vrat ne sme da mrda ni levo ni desno.Kao da je dzep u telu siri,a da srafovi ne dotezu dobro,a taj prodavac ili prdavac nek prosipa pricu svojoj babi kako je to normalno.
Bravo za dzep, to sam zaboravio da kazem jer sam mislio da se podrazumeva, ima lufta kada pomerim vrat ka gore, ima dovoljno mesta za umetanje trzalice.
Sta mi preporucujete, da se svadjam ili resim problem sam? Moji ukucani vec traze kuke i motike od komsije :D :D :D :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Dec 2011, 20:29

MitkeLAP wrote:
Haralampije wrote:Dotegnut vrat ne sme da mrda ni levo ni desno.Kao da je dzep u telu siri,a da srafovi ne dotezu dobro,a taj prodavac ili prdavac nek prosipa pricu svojoj babi kako je to normalno.
Bravo za dzep, to sam zaboravio da kazem jer sam mislio da se podrazumeva, ima lufta kada pomerim vrat ka gore, ima dovoljno mesta za umetanje trzalice.
Sta mi preporucujete, da se svadjam ili resim problem sam? Moji ukucani vec traze kuke i motike od komsije :D :D :D :D
I iskoristi kuke i motike, ovo je nedopustivo! Treba da ti zamene gitaru odmah bez pogovora. :) :ziveli:

eg303

Post by eg303 » 26 Dec 2011, 20:30

Ma moraš da ih nagaziš, ako si baš mlad otiđi sa nekim starijim i po mogućstvu kabastijim, svejedno u koju smenu, ispričaj celu priču kako je i bila i ne odustaj od toga da ti daju drugu (novu) gitaru, to sada važi i kod nas a ne samo na trulom zapadu, u obavezi su to da urade ili da ti vrnu pare, ne nosi nikakvom majstoru jer će za to da se uhvate i da kažu da garancija ne važi jer je treće lice nešto zakenyalo, dakleM budi uporan i to već sutra sabajle...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Dec 2011, 20:36

eg303 wrote:Ma moraš da ih nagaziš, ako si baš mlad otiđi sa nekim starijim i po mogućstvu kabastijim, svejedno u koju smenu, ispričaj celu priču kako je i bila i ne odustaj od toga da ti daju drugu (novu) gitaru, to sada važi i kod nas a ne samo na trulom zapadu, u obavezi su to da urade ili da ti vrnu pare, ne nosi nikakvom majstoru jer će za to da se uhvate i da kažu da garancija ne važi jer je treće lice nešto zakenyalo, dakleM budi uporan i to već sutra sabajle...
:1: Uz to, postoji i mogucnost da su zeznuli celu seriju, pa u tom slucaju ili uzmi lovu nazad ili neku drugu gitaru. Nazalost nisam u BG da jesam otisao bih s tobom da kazem koju lepu. :mrgreen: To je u Music Centru? jeli? :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 26 Dec 2011, 20:40

Pa posle dajte savet da se kupi novo jer se sa polovnim "nikad ne zna"... :grummel_2: Imas 330 razloga da ne tolerises nikakvo mrdanje!

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 26 Dec 2011, 20:42

nemanjavelimirovic wrote:
eg303 wrote:Ma moraš da ih nagaziš, ako si baš mlad otiđi sa nekim starijim i po mogućstvu kabastijim, svejedno u koju smenu, ispričaj celu priču kako je i bila i ne odustaj od toga da ti daju drugu (novu) gitaru, to sada važi i kod nas a ne samo na trulom zapadu, u obavezi su to da urade ili da ti vrnu pare, ne nosi nikakvom majstoru jer će za to da se uhvate i da kažu da garancija ne važi jer je treće lice nešto zakenyalo, dakleM budi uporan i to već sutra sabajle...
:1: Uz to, postoji i mogucnost da su zeznuli celu seriju, pa u tom slucaju ili uzmi lovu nazad ili neku drugu gitaru. Nazalost nisam u BG da jesam otisao bih s tobom da kazem koju lepu. :mrgreen: To je u MMC-u? jeli? :ziveli:
Da MMC! :D
Idem sutra, iako nisam bas mlad(druga godina faxa), povescu nekog tipa brat ortak, ipak je drugcije kada nisi sam... Hvala vam svima, pre ovo ovoga sam mislio da sam ja kriv, tj da je to normalno, o fala interenu i Tesli :D

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 26 Dec 2011, 20:43

pa svakako vrati ako mozes!
a ako ne mozes onda ces na kraju sam da dodas neke lisne furnira ili nekog tanjeg sper-a u te dzepove da bude 'tight fit'.
Image

Post Reply