Mini LP projekat
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Mini LP projekat
Dosta zavisi i od onoga ko seče, ako zna da podesi brzinu i snagu lasera inače se topi al ne kao kalsičan melting nego se ugljeniše.
hmm, aj razmislicu, ne volim kad nesto nije u mojim/caletovim rukama 
A inace, krenuo je i telo i vrat da radi. Imali smo opciju iz jednog ili dva dela, ali mi se vise svidjao komad koji ide iz dva dela. Onaj iz jednog je nekako previse...savrsen, kao babin sifonjer
Ovaj iz dva dela ima malo interesantniju saru. Postavicu veceras slike.

A inace, krenuo je i telo i vrat da radi. Imali smo opciju iz jednog ili dva dela, ali mi se vise svidjao komad koji ide iz dva dela. Onaj iz jednog je nekako previse...savrsen, kao babin sifonjer

moze se taj perloid, ili mother of pearl seci i testericom, onom kao za tehnicko pa posle smirglati... samo je pitanje dal ste ti ili cale voljni da se u to upustate...
pala mi je na pamet jos jedna varijanta da napravim inlay od javora. To bi trebalo da moze da se isece lepo laserom i davace dobar kontrast braon mahagoinju...jeste da nema bling MOP-a 

mali update. Kao sto to obicno ide sa projektima, u letu se promeni par stvari
Resili smo da ipak sibnemo vrat pod uglom kao na originalu. To znaci i da cu ici sa crnim okvirima za magnete jer bi bez okvira bridge magnet mnogo strcao iz tela i izgledalo bi bez veze.
Takodje, uzecu i poklopce za magnete, pa da bude jos malo blize originalu. To je otprilike ovaj look samo bez ove ruzne maske

Na glavi ce ici rosewood headplate, lepse izgleda od mahagonija.
probacu da stavim uskoro neku fotku. I telo i vrat su iseceni u grubim crtama i sad sledi doterivanje i glodanje

Resili smo da ipak sibnemo vrat pod uglom kao na originalu. To znaci i da cu ici sa crnim okvirima za magnete jer bi bez okvira bridge magnet mnogo strcao iz tela i izgledalo bi bez veze.
Takodje, uzecu i poklopce za magnete, pa da bude jos malo blize originalu. To je otprilike ovaj look samo bez ove ruzne maske

Na glavi ce ici rosewood headplate, lepse izgleda od mahagonija.
probacu da stavim uskoro neku fotku. I telo i vrat su iseceni u grubim crtama i sad sledi doterivanje i glodanje

evo i par fotki telefonom 

glava je manje vise gotova, evo kako je ispala sa rosewood headplate-om

A s čime će biti matching? Jel planiraš da i top furniraš u palisander? Ti bi bila besna fora....(znam da je zakrivljena površina ali ima valjda rešenja i za to?) ili bar onaj mali scratchplate... od drveta a gornji sloj ruža... joooooj bilo bi do OO 
http://cdn1.iofferphoto.com/img/item/19 ... 4/BUF2.jpg

http://cdn1.iofferphoto.com/img/item/19 ... 4/BUF2.jpg
sve ostalo ce biti mahagoni sa malo braon pigmenta pa preko mat oil finish, kao gibson worn brown otprilike. Plastika ce ici crna, a hardware chrome.
A rosewood top za gitaru mi ne ide...to je skroz bass fazon, pravio je moj cale jedan takav bas po poruzbini. Otprilike isto mislim i za drvene maske, poklopce i slicno
Ne kazem da je ruzno, samo da im je mesto na basu

A rosewood top za gitaru mi ne ide...to je skroz bass fazon, pravio je moj cale jedan takav bas po poruzbini. Otprilike isto mislim i za drvene maske, poklopce i slicno

Napokon malo progresa

- mislim_stvarno
do jaja
(sto meni cale nije luthier nego metalac
) 

(sto meni cale nije luthier nego metalac

tnx, na slici izgledaju malo cudno inlays zbog lepka koji je izleteo na fingerboard, ali kad se uradi radius bice mnogo bolje. Preciznije je uradjeno nego na mom rg2550. Ibanezovci ostavljaju po milimetar sa svake strane pa popunjavaju lepkom.
izgleda malo smeno sto se tice razmera posto je full skala a malo telo, al je odlicno odradjeno...
@mislim stvarno...
pa to je odlicno, uvatis caleta da ti napravi gitaru od metala, telo samo, a vrat kupis i voila... imas nesto daleko redje od handmade gitare..
@mislim stvarno...
pa to je odlicno, uvatis caleta da ti napravi gitaru od metala, telo samo, a vrat kupis i voila... imas nesto daleko redje od handmade gitare..
- mislim_stvarno
ja jesam zivotinja, ali nemam nameru da komadinu chelika vesam oko vrata 

hehe, jbg, nikad ne moze da ima skladnost originala, ali imace bar cuteness factor kad bude bila sklopljena...zenske ce hteti da je pipnu i te foreluci wrote:izgleda malo smeno sto se tice razmera posto je full skala a malo telo, al je odlicno odradjeno...