Vrat se pomera...ili ne!!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Re: Vrat se pomera...ili ne!!!

Post by KnightOfDoom » 27 Dec 2011, 20:33

Ne. Na edge III moras cekicem to da uradis kontam. Uopste nije predvidjeno da se tako stavljaju zice na njega.

Image

bancika

Post by bancika » 27 Dec 2011, 20:36

meni deluje isto, zar ne mozes da odsrafis lock dovoljno?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Dec 2011, 21:50

MitkeLAP wrote:
Milanares wrote: Napravio sam gresku ali verovali ili ne ja nisam dete, ali sam skroz neiskusan po tom pitanju. Trazim broj od ovih iz te zastite ako neko moze neka mi pomogne.
Evo ja cu ti pomoci. Sutra odes ako vec danas nisi, pripretish inspekcijom, hoces svoje pare nazad, ako kenjaju, onda nazovesh republicku upravu prihoda i trazis nekog ko je odgovoran za taj rejon grada jer evo :http://www.retailserbia.com/20080313112 ... osaca.html ovo govori da si ti zasticen pa navodim:

Zabrana nepoštenog poslovanja
Član 19.
Zabranjeno je nepošteno poslovanje.
Trgovac snosi teret dokazivanja tačnosti podataka u vezi sa proizvodom, koje je dao pre, za vreme i nakon zaključenja ugovora.

Obmanjujuće poslovanje

Član 21.
Pod obmanjujućim poslovanjem, u smislu ovog zakona, smatra se poslovanje trgovca kojim navodi potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, tako što mu daje netačna obaveštenja ili na drugi način dovodi ili preti da dovede prosečnog potrošača u zabludu u pogledu:
1) postojanja ili prirode proizvoda;
2) osnovnih obeležja proizvoda koja se odnose na dostupnost, prednosti, rizike, način izrade, upotrebu, dodatke koji prate proizvod, pomoć koja se potrošačima pruža posle prodaje i postupanje po njihovim pritužbama, način i datum proizvodnje ili pružanja usluge, isporuku, podobnost za upotrebu, način upotrebe, količinu, specifikaciju, državu proizvodnje i državu porekla žiga, očekivane rezultate upotrebe ili rezultate sprovedenih testova ili provera;
3) obaveza trgovca i obima obaveza, razloga za određeno tržišno postupanje i njegove prirode, označavanja ili ukazivanja na lice koje posredno ili neposredno podržava ili preporučuje trgovca ili proizvod;
4) cene ili načina na koji je obračunata ili postojanja određenih pogodnosti u pogledu cene;
5) potrebe za servisiranjem, delovima, zamenom ili popravkom;
6) položaja, osobina ili prava trgovca ili njegovog zastupnika koji se odnose na njihov identitet ili imovinu, kvalifikacije i status, svojinskih i prava intelektualne svojine kojima raspolažu, nagrada ili priznanja koja su primili;
7) prava potrošača, uključujući pravo na zamenu stvari ili vraćanje novca ili rizika kojima može da bude izložen.
Obmanjujuće poslovanje obuhvata i stvaranje opšteg utiska kojim se prosečni potrošač navodi da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, bez obzira na tačnost obaveštenja koja su mu data.
Obmanjujuće poslovanje postoji ako trgovac, uzimajući u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja, navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, tako što:
1) oglašava proizvod, uključujući upoređujuće oglašavanje i time otežava razlikovanje proizvoda od drugih proizvoda, žigova, naziva drugih proizvoda ili oznake konkurenta;
2) krši odredbe kodeksa ponašanja kojem je pristupio.
Propuštanje kojim se obmanjuju potrošači

Član 22.
Obmanjujuće poslovanje propuštanjem trgovca da preduzme određenje radnje postoji kada trgovac, uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prostorna i vremenska ograničenja upotrebljenog sredstva komunikacije i dopunske mere koje je preduzeo u cilju obaveštavanja potrošača:
1) uskrati potrošačima bitna obaveštenja koja su prosečnom potrošaču potrebna za razumno odlučivanje, čime navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo;
2) skriva bitne informacije ili informacije pruža neblagovremeno ili na nejasan, nerazumljiv ili dvosmislen način ili kada propusti da istakne poslovnu svrhu svog obraćanja potrošačima čime navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo.
Poziv na ponudu i obaveštenje o osobinama i ceni proizvoda koje trgovac dostavlja potrošaču mora, osim ako nešto drugo ne proizlazi iz okolnosti slučaja, da sadrži:
1) osnovna obeležja proizvoda u obimu koji odgovara datom proizvodu i upotrebljenom sredstvu komunikacije;
2) naziv i adresu trgovca i po potrebi naziv i adresu trgovca u čije ime posluje;
3) cenu koja obuhvata poreske i druge dažbine i dodatne troškove, troškove transporta, poštarinu i troškove isporuke;
4) pravila o plaćanju, isporuci i izvršavanju ugovornih obaveza i načinu na koji se postupa po pritužbama potrošača ako pravila odstupaju od zahteva profesionalne pažnje;
5) obaveštenje o pravu na jednostrani raskid ugovora.
Izuzetno od stava 2. tačka 3) ovog člana, ako se zbog svojstava proizvoda cena ili dodatni troškovi ne mogu unapred obračunati trgovac je dužan da potrošacu dostavi podatke na osnovu kojih se cena odnosno dodatni troškovi obračunavaju.

Dakle...UZMI PARE NAZAD i javi shta si uradio. Naravno do nove godine ima jos vremena, nacicemo gitaru koja ce ti odgovarati za iste pare, bitno je da ih ne izgubish. :) :ziveli:

nesh_s

Post by nesh_s » 27 Dec 2011, 22:30

KnightOfDoom wrote:Iskreno mi je zao zbog ovoga sto je zadesilo coveka... ali moram pitam nesto sto nije vezano za temu.
nesh_s wrote:Slececa stvar, novi sistem montiranja zica na Edge III, kuglice se ne seku , nego se zica sa sve kuglicom nabije u tremolo :metal:
KAKO JBT? :shock: :lol:
Ni meni nije jasno :O.o: , mada sam siguran da definitivno ne treba tako, jbt jedva sam uspeo da izvucem zicu..
OnTopic, na isti fazon su tog mog drugara navozali samo sto je on pametnjakovic pristao da mu oni "poprave" novu gitaru, iako cak i posle toga je opet bilo sve isto(fret buzz, intonacija u k*rcu), ali on je tvrdio da je super samo da ne bi priznao da se zajebao.I sve je to rezultat profi setup-a kojim se hvale na sajtu

SonicX

Post by SonicX » 27 Dec 2011, 22:53

nemanjavelimirovic wrote:
MitkeLAP wrote:
Milanares wrote: Napravio sam gresku ali verovali ili ne ja nisam dete, ali sam skroz neiskusan po tom pitanju. Trazim broj od ovih iz te zastite ako neko moze neka mi pomogne.
Evo ja cu ti pomoci. Sutra odes ako vec danas nisi, pripretish inspekcijom, hoces svoje pare nazad, ako kenjaju, onda nazovesh republicku upravu prihoda i trazis nekog ko je odgovoran za taj rejon grada jer evo :http://www.retailserbia.com/20080313112 ... osaca.html ovo govori da si ti zasticen pa navodim:

Zabrana nepoštenog poslovanja
Član 19.
Zabranjeno je nepošteno poslovanje.
Trgovac snosi teret dokazivanja tačnosti podataka u vezi sa proizvodom, koje je dao pre, za vreme i nakon zaključenja ugovora.

Obmanjujuće poslovanje

Član 21.
Pod obmanjujućim poslovanjem, u smislu ovog zakona, smatra se poslovanje trgovca kojim navodi potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, tako što mu daje netačna obaveštenja ili na drugi način dovodi ili preti da dovede prosečnog potrošača u zabludu u pogledu:
1) postojanja ili prirode proizvoda;
2) osnovnih obeležja proizvoda koja se odnose na dostupnost, prednosti, rizike, način izrade, upotrebu, dodatke koji prate proizvod, pomoć koja se potrošačima pruža posle prodaje i postupanje po njihovim pritužbama, način i datum proizvodnje ili pružanja usluge, isporuku, podobnost za upotrebu, način upotrebe, količinu, specifikaciju, državu proizvodnje i državu porekla žiga, očekivane rezultate upotrebe ili rezultate sprovedenih testova ili provera;
3) obaveza trgovca i obima obaveza, razloga za određeno tržišno postupanje i njegove prirode, označavanja ili ukazivanja na lice koje posredno ili neposredno podržava ili preporučuje trgovca ili proizvod;
4) cene ili načina na koji je obračunata ili postojanja određenih pogodnosti u pogledu cene;
5) potrebe za servisiranjem, delovima, zamenom ili popravkom;
6) položaja, osobina ili prava trgovca ili njegovog zastupnika koji se odnose na njihov identitet ili imovinu, kvalifikacije i status, svojinskih i prava intelektualne svojine kojima raspolažu, nagrada ili priznanja koja su primili;
7) prava potrošača, uključujući pravo na zamenu stvari ili vraćanje novca ili rizika kojima može da bude izložen.
Obmanjujuće poslovanje obuhvata i stvaranje opšteg utiska kojim se prosečni potrošač navodi da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, bez obzira na tačnost obaveštenja koja su mu data.
Obmanjujuće poslovanje postoji ako trgovac, uzimajući u obzir sve okolnosti konkretnog slučaja, navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo, tako što:
1) oglašava proizvod, uključujući upoređujuće oglašavanje i time otežava razlikovanje proizvoda od drugih proizvoda, žigova, naziva drugih proizvoda ili oznake konkurenta;
2) krši odredbe kodeksa ponašanja kojem je pristupio.
Propuštanje kojim se obmanjuju potrošači

Član 22.
Obmanjujuće poslovanje propuštanjem trgovca da preduzme određenje radnje postoji kada trgovac, uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prostorna i vremenska ograničenja upotrebljenog sredstva komunikacije i dopunske mere koje je preduzeo u cilju obaveštavanja potrošača:
1) uskrati potrošačima bitna obaveštenja koja su prosečnom potrošaču potrebna za razumno odlučivanje, čime navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo;
2) skriva bitne informacije ili informacije pruža neblagovremeno ili na nejasan, nerazumljiv ili dvosmislen način ili kada propusti da istakne poslovnu svrhu svog obraćanja potrošačima čime navodi ili preti da navede prosečnog potrošača da donese ekonomsku odluku koju inače ne bi doneo.
Poziv na ponudu i obaveštenje o osobinama i ceni proizvoda koje trgovac dostavlja potrošaču mora, osim ako nešto drugo ne proizlazi iz okolnosti slučaja, da sadrži:
1) osnovna obeležja proizvoda u obimu koji odgovara datom proizvodu i upotrebljenom sredstvu komunikacije;
2) naziv i adresu trgovca i po potrebi naziv i adresu trgovca u čije ime posluje;
3) cenu koja obuhvata poreske i druge dažbine i dodatne troškove, troškove transporta, poštarinu i troškove isporuke;
4) pravila o plaćanju, isporuci i izvršavanju ugovornih obaveza i načinu na koji se postupa po pritužbama potrošača ako pravila odstupaju od zahteva profesionalne pažnje;
5) obaveštenje o pravu na jednostrani raskid ugovora.
Izuzetno od stava 2. tačka 3) ovog člana, ako se zbog svojstava proizvoda cena ili dodatni troškovi ne mogu unapred obračunati trgovac je dužan da potrošacu dostavi podatke na osnovu kojih se cena odnosno dodatni troškovi obračunavaju.

Dakle...UZMI PARE NAZAD i javi shta si uradio. Naravno do nove godine ima jos vremena, nacicemo gitaru koja ce ti odgovarati za iste pare, bitno je da ih ne izgubish. :) :ziveli:
Eto! Nisi cak ni morao lepo da ga zamolis! :lol:
Svaka cast, Nemanja! :ziveli:

Milanares

Post by Milanares » 28 Dec 2011, 00:15

Lepo i konkretno, Nemanja :x samo si mene pogresno citiro al aj nema veze :ziveli:

Bozha

Post by Bozha » 28 Dec 2011, 01:43

nemanjavelimirovic wrote:Naravno do nove godine ima jos vremena, nacicemo gitaru koja ce ti odgovarati za iste pare, bitno je da ih ne izgubish. :) :ziveli:
Ovaj put samo set neck! :hide:

Frostensen

Post by Frostensen » 28 Dec 2011, 03:29

Ako ti vrate "popravljenu" gitaru pazi da ti ne odbiju povracaj novca jer onda mogu da kazu da vise nemas osnova za njega. Na tvom mestu se ne bih zezao nego bih video da mi neko sa foruma dostavi Zanov telefon. Pozvao bih ga, reko mu da ne dira nista i da vrati gitaru, a onda trazio pare i zdravo dovidjenja. Na kraju ispade da si kupio polovnu gitaru :?

rockozaurus

Post by rockozaurus » 28 Dec 2011, 10:04

MitkeLAP wrote:Ovako sad sam ih u buntu zvao da im kažem svašta, i tražio baš tog prodavca zovu ga Džo, i rekli da nazovem za 10 min. Necu zvati, cekam da vidim sta ce uraditi majstor, greska nije u MMC-u nego u šehter gitari, tj konkretno ove strat gitare, jer sam u radnji probao i v1 i v2 tj ove sa singlom i hambakerima. Garancija ce mi važiti i posle operacije od starne majstora, prosto mora, jer su mi oni to ponudili, kako rece neko gore. Muka mi je sto sam kupio novu gitaru i sada mi se gadi sve oko nje, ali kao sto rece procice me. Pored svega moram da kažem da mi se gitara svidja kako zvuci ali da sam odma izvalio grešku, ne bi kupio nikada. Garatni list je kod njih, greskom sam zaboravio u kutiji kada sam je vracao, ali zbog toga me nece smarati, jer imam ovaj revers list, a i nisu valjda bas toliki debili. :D
Inace, face ste svi, da sam znao da forumu mogu biti ovoliko konstruktivni, odavno bih ga poceo koristiti. Vise necu da vam se cepm, obecavam :facepalm: :D :D
Prvo;ne kaze se Sehter,vec Sekter(Schecter)Treba da imas minimalnu dozu postovanja prema instrumentu i da mu bar naucis ime!Drugo,trazis savet,dobijas perfektne savete i na kraju pravis istu gresku koju si napravio na pocetku!Za prvi put i da ti oprosti covek...svakome od nas se to desavalo nekada,Ali za drugi put,stvarno ne mogu da razumem!?I sad sta?Trazis da te tesimo ovde i da te ubedjujemo kako se nisi mnogo zajebo i kako u stvari nisi imao izbora!?Imao si izbor ali si ga prokockao...nepovratno!Mogu da tvrdim da ova tvoja gitara nikada vise nece biti gitara i od sada na dalje ce ti vuci samo novac iz dzepa!Izvinjavam se na grubom tonu(na kraju krajeva nisi dete) ali stvarno sam se iznervirao...jbga! :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 28 Dec 2011, 10:54

Opustite se ljudi,sta vam je.Redovna procedura je da se proizvod servisira,ako se moze popraviti,to je poslednje utociste prodavca,da kupi vreme i uspe da sredi sve,kako bi izbegao zamenu ili povracaj novca.Jedini minus je bio reci kako je normalna stvar da vrat seta.Sad sto se ceka jos koji dan,takav je horoskop. :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Dec 2011, 11:30

bancika wrote:meni deluje isto, zar ne mozes da odsrafis lock dovoljno?
ne moze, na mestu gde bi u teoriji trebala da ide kuglica, ima blokove koji treba da stisnu zicu uz drugu ivicu sedla, a oni su kockice, jedva moze neka deblja (60) zica da udje a ne cela kuglica... Tako je na vecini obicnih licenciranih floyd sistema...

ostali koji peezde, mogli biste malo da iskulirate momka. Coveku se ocigledno gitara dovoljno svidela da se nada da moze nekako da se popravi.

bancika

Post by bancika » 28 Dec 2011, 15:06

mislim_stvarno wrote:ne moze, na mestu gde bi u teoriji trebala da ide kuglica, ima blokove koji treba da stisnu zicu uz drugu ivicu sedla, a oni su kockice, jedva moze neka deblja (60) zica da udje a ne cela kuglica... Tako je na vecini obicnih licenciranih floyd sistema...
bedak. I kod mene je isto kockica koja pritiska zicu, ali ima dovoljno prostora kada se popusti

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 28 Dec 2011, 20:08

E, pazite sad. :cao:
Danas sam ih zvao da im kazem da ne nose kod majstora i da hocu pare nazad, javio mi se neki prodavac i rekao mi da gitara nije poslata i da ce me u vezi povracaja novca zvati za 30 min, proslo je 30 min i nisu me zvali pa sam ja zvao njih, rekli su mi da cekam jos 30 min, nisam hteo nego sam otisao pravu u radnju do koje mi treba sat i po(niko me u putu nije zvao).
Kada sam tamo dosao rekao sam prodavcu(Džo) da hocu pare nazad i da sam tako odlucio, on pozove sefa, taj SEF mi je rekao da pogledam drugu u zamenim, ja sam mu rekao da sam to ucionio i da svaka gitara ima isti problem. I onda mi lik kaze da mora da pogleda gitaru i da on donese odluku, ja mu kazem da sam ja vec doneo i da hocu pare nazad, i onda on opet kaze isto i tako 3-4 puta. Na kraju sam mu rekao da pogleda gitaru ali da bez obzira na njegovu odluku ja sam i dalje pri svojoj. Na pitanje kada ce te pogledati, on kaze:Ne znam kada dodje gitara na red sad je guzva zbog nove godine. Rekao mi je da ce me zvati, kada zavrsi. Izasao sam iz radnje i sada trazim broj insekcije, jer lik ladno nije hteo da mi vrati novac, predpostavljam da misli da sam ja napravio kvar, ali svako mislim da sam ucionio sve sto ja umem(naglasavam umem, a ne ono sto sam mogao!!!), na redu je inspekcija. Hvala Nemanja, na ovim pravnim aktima. :ziveli:
U potrazi sam za brojem ako neko ima, neka ostavi. idem guglati.

MitkeLAP

Post by MitkeLAP » 28 Dec 2011, 20:11

nasao sam broj, ako jos nekom zatreba http://potrosac.info/informacije/vazni-telefoni

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 28 Dec 2011, 20:17

Haralampije wrote:Opustite se ljudi,sta vam je.Redovna procedura je da se proizvod servisira,ako se moze popraviti,to je poslednje utociste prodavca,da kupi vreme i uspe da sredi sve,kako bi izbegao zamenu ili povracaj novca.Jedini minus je bio reci kako je normalna stvar da vrat seta.Sad sto se ceka jos koji dan,takav je horoskop. :D
Po novom zakonu ti mozes vratiti robu u neizmenjenom stanju posle par dana (2-3 koliko znam) u original paketu i traziti povracaj novca, ja sam to uradio skoro sa jednom video kamerom i to posle 2 dana i nikakav problem nije bio. Jednostavno nisam bio zadovoljan proizvodom. Bar smo necim zasticeni, mi kupci koji nemamo para za ultra skupe stvari, mada i one su djubre....Moj stric je uzeo pre neki dan televizor neki smart samsung i platio ga 1200evra , kad ga je izvadio iz pakovanja i ukljucio, imao je debelu liniju preko sredine ekrana i zavesu koja se sve vise pojavljivala kako tv radi tj greje se...UZAS je roba u poslednje vreme!
MitkeLAP wrote:E, pazite sad. :cao:
Danas sam ih zvao da im kazem da ne nose kod majstora i da hocu pare nazad, javio mi se neki prodavac i rekao mi da gitara nije poslata i da ce me u vezi povracaja novca zvati za 30 min, proslo je 30 min i nisu me zvali pa sam ja zvao njih, rekli su mi da cekam jos 30 min, nisam hteo nego sam otisao pravu u radnju do koje mi treba sat i po(niko me u putu nije zvao).
Kada sam tamo dosao rekao sam prodavcu(Džo) da hocu pare nazad i da sam tako odlucio, on pozove sefa, taj SEF mi je rekao da pogledam drugu u zamenim, ja sam mu rekao da sam to ucionio i da svaka gitara ima isti problem. I onda mi lik kaze da mora da pogleda gitaru i da on donese odluku, ja mu kazem da sam ja vec doneo i da hocu pare nazad, i onda on opet kaze isto i tako 3-4 puta. Na kraju sam mu rekao da pogleda gitaru ali da bez obzira na njegovu odluku ja sam i dalje pri svojoj. Na pitanje kada ce te pogledati, on kaze:Ne znam kada dodje gitara na red sad je guzva zbog nove godine. Rekao mi je da ce me zvati, kada zavrsi. Izasao sam iz radnje i sada trazim broj insekcije, jer lik ladno nije hteo da mi vrati novac, predpostavljam da misli da sam ja napravio kvar, ali svako mislim da sam ucionio sve sto ja umem(naglasavam umem, a ne ono sto sam mogao!!!), na redu je inspekcija. Hvala Nemanja, na ovim pravnim aktima. :ziveli:
U potrazi sam za brojem ako neko ima, neka ostavi. idem guglati.
E jebote, znas kad cu sad uci u tu radnju i koliko cu sad kome god poznajem to da prepricam...Jaoj. ***** ti zemlju Crbiju. Ja im ne bi izasao iz radnje dok ne vrate pare. Lopovi svuda. Vidi sa tim likovima iz inspekcije pa idi sa njima u radnju sto pre da ne krenu ti neki praznichni odmori i sranja..Aj pa izvestavaj o razvoju situacije. Bahati su u skoro svim radnjama, ali ovo je prevrsilo svaku meru. Jel imash racun i garanciju kod sebe?

Post Reply