Fender Deluxe Player Strat?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sirac-šunka
vragolan

Re: Fender Deluxe Player Strat?

Post by sirac-šunka » 11 Feb 2009, 01:17

Eh da sam znao u sta ce da se razvije ova tema, nikako ne bih izasao da se vidim sa devojkom :lol:
Hvala svima sto ste ucestvovali, posebno mi se dopao scenario za spansku seriju... I, naravno, hvala Rocket-u!

Samo jos da rezimiramo, ako sam dobro sve razumeo:
1) Ovo je dakle najverovatnije Deluxe super strat, a ne Deluxe player strat?
2) Magneti su najverovatnije ti Super Fat “Super” Strat, a ne noiseless, kao sto smo mislili?
3) Radijus je nesto ravniji, kako kazu na ovim forumima... mada to ni nije toliko bitno sa aspekte ove nase problematike...

Pa zanima me samo jos do koje godine su se radile bas ovakve gitare? Kaze od 2002, do?
Rocket Roll wrote:Enivej, pomalo me brine taj "Fender Made In Mexico" natpis na headstocku, ali boja gitare ne.
Ovde si malo posumnjao da je uopste Fender, da nije Mexico, ili sta?
Rocket Roll wrote:Ah, da, pogledajte taj poslednji link - "COMMENTS: Special run of 250 for Cole Eunson in 2002." Ta "special run" praksa Ensenade bi mogla da objasni poreklo čudnog natpisa.
Sad kad se razmislim, cini mi se da kod plocice na telu gitare bas pise nesto ovako tipa (lupam ne znam sad tacno, ali kao) "54 od 150" ili nesto slicno. Javljam se sutra sa tacnijom informacijom. To je onda neki takav special run, ovde mozda za Chulio Bafionia :D , a ne za tog izvesnog Cole Eunson-a, nekog malog jazzera koji je 1981. objavio jedan album...?

Pa je l ova gitara bolja od danasnjeg Deluxe-a, ili...? Mislim, ako se vec zove i super... 8) :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Feb 2009, 01:40

sirac-šunka wrote:Ovo je dakle najverovatnije Deluxe super strat, a ne Deluxe player strat?
Da.
sirac-šunka wrote:Magneti su najverovatnije ti Super Fat “Super” Strat, a ne noiseless, kao sto smo mislili?
Da.
sirac-šunka wrote:Radijus je nesto ravniji, kako kazu na ovim forumima...
Ne, radijus je manji (9,5''). Na novim MIM Dlx Stratovima je veći (12'').
sirac-šunka wrote:Pa zanima me samo jos do koje godine su se radile bas ovakve gitare? Kaze od 2002, do?
Obrnuto, od devedeset i osme do 2002. (odokativno).
sirac-šunka wrote:Ovde si malo posumnjao da je uopste Fender, da nije Mexico, ili sta?
Da možda nije standardna produkcija. Nikad nisam zagledao natpise na Ensenadinim headstockovima pa mi je to "Made in Mexico" čudno, ali to ne znači da to nije MIM Dlx Super Strat, naprotiv.
sirac-šunka wrote:To je onda neki takav special run, ovde mozda za Chulio Bafionia :D , a ne za tog izvesnog Cole Eunson-a, nekog malog jazzera koji je 1981. objavio jedan album...?
Moguće, da. Veovatnijim mi se čini da je to potpis bivšeg vlasnika, ali sve je moguće.
sirac-šunka wrote:Pa je l ova gitara bolja od danasnjeg Deluxe-a, ili...?
Po meni jeste. Sad kad sam vam pomogao, red je da mi je poklonite? :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Feb 2009, 02:56

Hvala Rocket jos jednom! Ne verujem da cemo moci bas da ti poklonimo gitaru :( Ali, uvek mozem da ti damo isprobas, ako zelis :) ! Trebalo je bas da budemo u BG-u u sl. ponedeljak, ali danas saznah da nista od te svirke nece biti... :( Mozda par nedelja kasnije...

BTW, na gitari pise, "151 of 250". Znaci, da je upravo ta Special Run Ensenada fora.
A gitara je stigla skroz upakovana sa svim folijama i ostalo, i ne izgleda kao da je ikada svirana. Ne znam da li je moguce da je tako uspesno prepakovana, ili je stajala na nekoj staroj zalihi godinama il sta... U svakom slucaju, verovatno ne izgleda bas kao da je planirala da stigne za Nis :D .

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2009, 08:47

sirac-šunka wrote: BTW, na gitari pise, "151 of 250".
Odlično! Može slika?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Feb 2009, 09:44

Organizovacu te slike. Samo mi treba nesto vremena...

jagoda

Post by jagoda » 28 Dec 2011, 12:32

Ako ne smeta , evo ja bih da razresim jednu misteriju koja je par godina bila nerazresena...
Dakle:

http://chitarre.accordo.it/articles/200 ... ature.html
http://www.musichousebari.it/strumento_ ... o-Baglioni

Covek se zove Claudio Baglioni .

Tufli

Post by Tufli » 28 Dec 2011, 15:02

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 28 Dec 2011, 15:27

Jeste, tačno, to je bila baš ta gitara!

Image

Moj gitarista je to prodo još odavno, nikada nisam ni stigo da okačim originalne slike, ali jeste izgledala do detalja kao ova gore!

zile20584

Post by zile20584 » 15 Jan 2012, 00:23

Odlična tema! :ziveli: Ala je bilo napeto! Sav sam se preznoj'o! :lol:

jagoda

Post by jagoda » 15 Jan 2012, 13:00

zile20584 wrote:Odlična tema! :ziveli: Ala je bilo napeto! Sav sam se preznoj'o! :lol:
Nadam se samo da to nije trajalo tri godine :ziveli:

zile20584

Post by zile20584 » 15 Jan 2012, 15:01

jagoda wrote:Nadam se samo da to nije trajalo tri godine :ziveli:
:D Nije, nije...U dahu sam sve pročitao... :mrgreen:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 15 Jan 2012, 16:45

Pitam se ko li je vlasnik pominjanje gitare sada. Beše je kupio jedan narodnjak odavde, pa je i on prodavao neku godinu kasnije...
Ako je kod nekog ko ovo čita, neka se javi... :cao:

Haralampije

Post by Haralampije » 15 Jan 2012, 17:02

Spisak kultnih i misticnih gitara Srbije
1.Videnove gitare
2.Ovaj deluks plejer super strat.151 od 250
3.Relikovani klasik plejer iz oglasa(jos iz predrelik faze obarala rekorde)
4.Gibson LP,onaj sa 35 vlasnika,ukraden negde u belome svetu,originalni vlasnik ga otkrio,medjutim od tada prelazi iz ruke u ruku,opet je na k/p
5.Misticni stratokaster koji je godinama krrasio strane halo oglasa,bese '68. godiste,bila i ovde cuvena tema o njemu
6.Cuveni Fender dzez bas od 700 evra sa krivim vratom
......nastavite zapoceto.

Trebali bi temu o ovome da otvorimo.

luci

Post by luci » 15 Jan 2012, 17:14

nije losa ideja, moglo bi da bude ono STAY AWAY.... da se neko ne zaleti slucajno...

Haralampije

Post by Haralampije » 15 Jan 2012, 17:32

Ne to nego koje su zasluzile da budu kultne i koje privlace paznju.Stay away imas brdo,samo da otvore onu zakljucanu temu.Ali neke iz ove gore liste su prevaizle to,one su iznad toga.
Postoje kopije,postoje uzasne gitare,postoje one koje plene izgledom,postoje gitare koje svi zele,postoje gitare sa neverovatnim zvukom,ali postoje i one za koje se vezuje neka mistika,nesto vise od samog sviranja.
Dajte jos neke predloge da napravimo listu kultnih gitara o kojima ce se pricati i u narednih 100 godina,al da poticu iz nasih krajeva.

Post Reply