Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Oprema Koju Imate

Post by mislim_stvarno » 28 Dec 2011, 17:52

stvarno neverovatna gitara za te pare... da te dugo sluzi (dok je ne zamenis boljom) :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 28 Dec 2011, 19:39

:1:
Ja sam je svirao, odushevio se!
U jednom momentu sam se zapitao zashto ikad dati neke vece pare za gitaru dok stvarno ne budesh neko kome je stalo do specifichno zvuka ovoga ili onoga...
I ona se P90 gold top je sjajna...
Da te dugo sluzhi :ziveli:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 28 Dec 2011, 19:41

super je gitra samo neko da mi objasni zasto su potovi "u liniji"?!? :)
(misi'm znam da je to fora kod Hamer-a ali zasto?)

bancika

Post by bancika » 28 Dec 2011, 19:46

hehe, jeste, to je i meni najruzniji detalj. Ako su hteli da promene paralelogram formaciju koju les paul koristi, imali su i bolje varijante, npr da prati donju krivinu tela ili sta god osim ovog. LP-style gitare nemaju mnogo pravih linija (osim vrata), bez veze je sto su stavili u liniju.

U svakom slucaju, uzdravlje :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 29 Dec 2011, 15:13

Čestitke @Z*Z*Z & nikolic025 na prinovama. :ziveli: Probao sam tu Hamer gitaru u radnji u NS, i stvarno neverovatna gitara za te pare, super je izrada. :)

On topic:

Pazario sam klona Hughes & Kettner-ovog Red Box Classic-a.

Image

Isprobano za vikend već na dve svirke i mogu samo reći da sprava odlično radi. Za one koji ne znaju, to je 4x12 cabinet simulator, koji ima guitar input, speaker in/out, XLR out, ground lift, i kao dodatak ima ugrađen prekidač koji kada se koristi direktni guitar input obara jačinu signala na pola, jer se pokazalo da u stock varijanti ima prejak signal za direkt spajanje u mixer...

Razlog za kupovinu bila je prevashodno činjenica da sam do sada koristio jeftin mikrofon (koji super radi doduše), a i dalje ne želim da dam 120e za 57-cu, i smatram da ovim jednostavno dobijam bolji i dosledniji rezultat u razglasu, plus što ne moram da nosim dodatni stalak za mikrofon za ozvučavanje pojačala. Da ne naglašavam da sprava može da služi kao backup u slučaju da ne-daj-bože™ rikne pojačalo, direktno se spoji pedalboard kroz njega u guitar in, pa direkt u mix.
Naravno, uvek je tu faktor uvek maksimalno male bine, pa se često dešava da se stalak sa mikrofonom ispred pojačala pomeri nogom, samim tim promeni usmerenje mikrofona i sve ode dođavola. Ovako nema toga, mogu pojačalo da okrenem kako god mi odgovara, bez obraćanja pažnje na stalak za mikrofon. Uvek će i mic biti u koferu kao backup, ili kad imam vremena da kombinujem i Red Box i mikrofon na 2 kanala, za dobijanje kompletnije boje (ne verujem da ću to raditi i komplikovati, ali eto, i ta mogućnost postoji).

Još samo da se napravi PlexiTone, i to je to.

bancika

Post by bancika » 29 Dec 2011, 15:24

H&K Red Box je cool, i ja sam hteo da ga uzmem pa sam na kraju pazario Palmer PDI-09. Manje vise je isti, samo mislim da Red Box ne moze da primi line-level signal, nego samo iz pojacala. Palmer moze da radi i sa pedalama/preamp i sa pojacalima. Mozda gresim to za RB, ali je u svakom slucaju cool sprava. Voleo bi da imam obe pa da mogu da mixam :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Dec 2011, 02:00

Po specifikaciji (i na slici) koliko vidim Red Box ima line input, a koliko mi je rekao lik koji je pravio spravu i koji mi ju je prodao, taj guitar input služi da se gitara tu direktno spoji pri sviranju bez pojačala, preko pedalboarda s tim što bi pre njega trebalo spojiti neki preamp čisto da napravi malo manje sterilan clean, npr. Super Hard On je koristio vezan posle pedalboarda i pre Red Box-a, i kaže da je rezultat sasvim ok.

Inače, original valjda od simulacija ima combo, 2x12 i 4x12, od čega su po mišljenju drugara combo i 2x12 varijante totalno neupotrebljive, pa je on zato ostavio samo 4x12 simulaciju. Ja sam nakon gledanja (retkih) demoa na yt očekivao da će ta 4x12 sim biti jako muljava, međutim, odlično zvuči, i više je nego dovoljno prezentna, koliko sam do sada mogao da zaključim. Sada ostaje igranje sa podešavanjima EQ-a na mixeru...

bancika

Post by bancika » 30 Dec 2011, 04:13

he, i kod mene ima tri podesavanja (bright, mellow, normal) i jedino normal mi je prihvatljiv. Ovo je ili ostro kao zilet ili muljavo :)
Razmisljao sam i ja da pravim to ali je nezgodno induktore naci. Jel mozes da opalis jednu slicku unutra cisto da vidim koje je delove butnuo
:ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 30 Dec 2011, 18:38

Image

sad kad iam reverb, neam gitaru

duša me svrbi..

Randy

Post by Randy » 30 Dec 2011, 18:57

cestitke :ziveli:

bancika

Post by bancika » 30 Dec 2011, 19:35

Duane wrote:Image

sad kad iam reverb, neam gitaru

duša me svrbi..
hehe, isti takav imam...razmisljam se da ga prodam posto nemam mnogo prilike da ga koristim :(

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Dec 2011, 00:56

Duane, cestitke! Konacno gotova potraga za reverbom, verujem da je odlicna pedala. :ziveli:

@bancika: slikacu, naravno da nije problem, ali tek za koji dan, sad necu moci. Unapred moram da kazem da mi je u sali drugar rekao da mu je to jedna od prvih pedala koje je napravio pa nije bas najponosniji na to kako izgleda iznutra, odn. kaze da je neuredno, mada nisam otvarao... Znam samo da je njega sluzila dugo bez greske, pa ce valjda i mene. :-)

bancika

Post by bancika » 31 Dec 2011, 15:02

aha, ma nije bitna urednost, samo delovi :) nisam uspeo da nadjem ni kod nas ni drugde adekvatne induktore

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 01 Jan 2012, 15:09

Image
Od pre par dana. Platio sam polovan 600 dinkića. :D

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Jan 2012, 15:15

Cestitke svima na prinovama.

Post Reply