Behringerova nova gitara - METALIEN iAXE629-MA

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Behringerova nova gitara - METALIEN iAXE629-MA

Post by Rocket Roll » 26 Jan 2007, 23:36

Ulazi u prodaju krajem 2007. Licenciran Flojd Rouz, H-S-H konfiguracija, direktno poveziva sa kompom (ASIO-kartica tipa Behringerovog UCA202).

Pretpostavljam da će cena biti povoljna (predviđena cena za Nemačku je 260 evra, obično takva bude i kod nas). Više o njoj i onom što dolazi sa njom na http://www.behringer.com/IAXE629-MA/index.cfm?lang=ENG .

Image

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 27 Jan 2007, 09:33

Ne izgleda tako lose. Mada verovatno ce biti dobra samo za sviranje preko comp-a, posto ne verujem da ces moci menjati magnete.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 27 Jan 2007, 11:56

Misliš - neće se moći menjati zbog ASIO interfejsa? Ja se nadam da mogu, pošto joj je "kartičica" ugrađena - čini mi se - zasebno, posle jack izlaza, na potpuno standardan set magneta. Ovako to izgleda na starom modelu iAxe:

Image

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 27 Jan 2007, 12:03

Ja bih ipak sačekao da USB gitare malo više postanu standard.... Nije da ne verujem u novotarije i da ne podržavam al opet... I`ll give it some more time to prove itself...

maverick_nis

Post by maverick_nis » 12 Aug 2007, 16:03

USB gitare,po meni je to bullshit.Doduse,mogao bih da koristim tu filozofiju,zato shto Guitar Rig nudi mnogo dobre mogucnosti.Ako neko kupi takvu gitaru,neka napise Review.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Aug 2007, 22:38

Ja sam imao prilike da probam iAXE 393 koj je veeeoma slicna ovoj.
Kao prvo ovo su specifikacije za 629 ali malo lazu jer na njihovom sajtu FR nije predvidjen niti je dat u opisu na sajtu. Ova sa slike je predstavljena na NAMM-u medjutim serijska proizvodnja se razlikuje.

iAXE 629
• Telo od jasike
• 24 pragova medium jumbo
• Vrat od javora
• ploča vrata od ružinog drveta
• Humbucker-Single-Humbucker konfiguracija magneta
• Vintage type tremolo

OK, gitara k'o gitara nije losa toliko. Telo je mnogo lakse od vrata tako da je vema nezgodna u tom pogledu. Drugo magneti su solidni, ima klasicne magnete tako da je moguce svirati i na pojacalu. ALI, mehanizam za stimovanje je PLASTICAN!!! mislim na kapice, vrat je malkice deblji nego klasicni FENDER, tako da tek kada promenite mehanizam za stimovanje i magnete, jos i moze da bude dobra ali...na 250eura dodati jos 70-80 to je taman para za kupovinu fenomenalne gitare za te pare do 300-350 jura.
USB k'o USB, omogucava da direktno snimate u komp. Dobro je sto nema latency (ima i drajvere uz gitaru) a to je pre svega omoguceno zasebnom zvucnom karticom koja radi u rezluciji 44100kHz 16 bita i imte mogucnost da ofarbate zvuk nekim od plug inova koji dobijate uz gitaru. To je inace Native Instruments Guitar Combos, ne guitar rig. Posle mesec dana trial moda mozte registrovati samo jedan od tri ponudjena, a uz sve to dobijate besplatne Audacity i Kristal programe. Sve u svemu za 250 odnosno 100 evra koliko je iAXE393 nije toliko lose ukoliko cete da je upotrebljavate za snimnje. Imte manje frke oko kablova, uredjaja, interfejsa i ostalog. Za zivu svirku, nisam toliko siguran.
Uostalom pogledajte moj clanak u Sound&Music magazinu #6 ovo je na brzinu preprican test ove iAXE393 gitare.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Aug 2007, 22:58

Kako rece Fox ,dok to malo ne zazivi drzacu se ja po strani.

Za sada je to instrument iskljucivo namenjen za "igranje",nemojte me pogresno shvatiti ali jeste tako,a niko ne ocekuje nesto vise za te pare :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Aug 2007, 23:41

Ah, to je tvoj članak? Respect. Lepo napisan, bez bombastih izjava, tačno kako jeste.

Post Reply