Gretsch

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sava

Re: Gretsch

Post by Sava » 25 Feb 2009, 15:04

KirilStipsa wrote:Pa neeego... Gretsch G6122 Country Gentleman + Rickenbacker x 3 (360/12, 325 c64, 4001) + Hofner Violin Bass + Ludwig BlackOysterPearl = vikendica kod Kotora :roll:
... skup hobi...

Kad smo vec kod Beatles-a... The Bestbeat svira 7.marta u G.Milanovcu, 12. marta u Novom Sadu, i 19. marta u Bgd, tacnije DK Studentski Grad... pa dodji... da vidis... sada je to cetvorka :wink: bez onog sto je ocigledan visak...
Super, samo pogledah da je to u sred nedelje, a radim na Novom Beogradu pa kući na Zvazdaru pa ponovo u Zemun na svirku... ako bude snage u meni eto me!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Feb 2009, 20:25

Dobro nam došao u klub ljubitelja ovog brenda! Ko se jednom zaljubi u ove bucmaste lepotice zanosnih oblina, koje je milina slušati po ceo dan svaki dan!
Za razliku od ostalih brendova Gretsch mislim da ima najvernije obožavaoce!
Ja imam dva Gretscha 6120 Brian Setzer model i 6022 Rancher, jedna od najboljih akustara koje sam ikad cuo!
Nedavno sam ima priliku da probam i 6191 Streamliner iz 1957 i prosto me je oduvao!
No neću više da ih hvalim. Što je manja potražnja za njima to su veće šanse da se ja dokopam još neke od ovih lepotica! :twisted:

Ok, cheers narode! :ziveli:

Image

Image

majtimika

Post by majtimika » 25 Feb 2009, 22:17

Hillybilly wrote:Dobro nam došao u klub ljubitelja ovog brenda! Ko se jednom zaljubi u ove bucmaste lepotice zanosnih oblina, koje je milina slušati po ceo dan svaki dan!
Za razliku od ostalih brendova Gretsch mislim da ima najvernije obožavaoce!
Ja imam dva Gretscha 6120 Brian Setzer model i 6022 Rancher, jedna od najboljih akustara koje sam ikad cuo!
Nedavno sam ima priliku da probam i 6191 Streamliner iz 1957 i prosto me je oduvao!
No neću više da ih hvalim. Što je manja potražnja za njima to su veće šanse da se ja dokopam još neke od ovih lepotica! :twisted:

Ok, cheers narode! :ziveli:

Image

Image
koliko se inace krecu ako se i mogu naci njihovi polovni modeli

dweezil

Post by dweezil » 25 Feb 2009, 22:20

E da i taj Gretsch 6022 Rancher je opaka gitara, ja sam je svirao kod @Hillybilly-ja i def je strava. Mami da se svira i ne trpi konkurenciju :) nikakvu, trazi punu paznju i ljubav

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Feb 2009, 23:07

koliko se inace krecu ako se i mogu naci njihovi polovni modeli
Zavisno od modela, ali otprilike 1200eur pa naviše(zavisno od stanja)! Mada toliko su kod nas retki da sam ja za zadnjih 7 godina video samo dva komada u oglasima, jedan 6120 za 1600e i jedan White Falcon za 2000e!
Doduše, ove nove korejske varijante su povoljnije, ali ja to ne ubrajam u Gretsch...

ZOZON

Post by ZOZON » 19 Mar 2009, 10:50

Ja sam iz Vrbasa i poznajem licno Robija i Gretch. Mislim da je gitara naduvana za te pare. Pre bih uzeo poluakusticni Gibson. 335 ili sl. A ne znam ni sta ce mu da skuplja prasinu kada se sada bavi ozvucavanjem svirki i izdavanjem prostorije za vezbe pocetnicima. A da je redovno glanca i doteruje sto jes jes.

Sava

Post by Sava » 19 Mar 2009, 11:59

ZOZON wrote:A da je redovno glanca i doteruje sto jes jes.
Pa malo li je... :D

dweezil

Post by dweezil » 19 Mar 2009, 18:43

ZOZON wrote:Ja sam iz Vrbasa i poznajem licno Robija i Gretch. Mislim da je gitara naduvana za te pare. Pre bih uzeo poluakusticni Gibson. 335 ili sl.
Mada su i Gibson i Gretch hollowbody gitare radi se o potpunu razlicitim zvukovima, Gibson je masniji sa vishe bassa i sa klasicnim humbuckerima. Gretch je sa druge strane dosta kreshtaviji, ima vishe prezensa i visokih, extra je mekan i ima specifichan sound def.

ZOZON

Post by ZOZON » 20 Mar 2009, 21:04

dweezil wrote:
ZOZON wrote:Ja sam iz Vrbasa i poznajem licno Robija i Gretch. Mislim da je gitara naduvana za te pare. Pre bih uzeo poluakusticni Gibson. 335 ili sl.
Mada su i Gibson i Gretch hollowbody gitare radi se o potpunu razlicitim zvukovima, Gibson je masniji sa vishe bassa i sa klasicnim humbuckerima. Gretch je sa druge strane dosta kreshtaviji, ima vishe prezensa i visokih, extra je mekan i ima specifichan sound def.
Slazem se potpuno sa tobom, razlika u zvuku je drasticna sto bi rekli oni preko..., mislim stvar je ukusa. Ali kada je neko gore vec pomenuo Veliki Prezir, to je grupa iz Vrbasa, mada su se oni furali na fazon Novog sada. Originalni bubnjar te grupe, sa kojim sam imao cast da sviram kada je pocinjao i bio veliki talenat, a posle je postao i veliki bubnjar Duda Kuzmanovic poginuo je pre 30-tak dana. Pokusacu da organizujem neku gitarijadu ili nesto slicno, mislim da je to zasluzio. E sad koliko se isplati rnr njemu je bila iskljucena i struja i ziveo je na nekom salasu polugladan izmedju Vrbasa i Kule. Razgovarao sam sa ovima iz opstine da makar daju halu i kesiraju ozvucenje. Mada ovo nema veze sa postavljenom temom ja sam ga video 3 dana pred smrt posle par godina, ni bubnjeve nije imao, svirao je na pozajmljenim a taj isti Robi mu je naplacivao termin za svirku kao da nikada nisu zajedno svirali. Sahranjen je o trosku opstine koliko sam upoznat. MIslim ako nesto bude od ovoga objavicu kao posebnu temu i pozvati se da se pridruzite svirci. Hvala vam na tome sto me trpite ali shvatite da sam ja malo stariji covek i ponele me emocije.

ZOZON

Post by ZOZON » 20 Mar 2009, 21:53

ne znam jesu li ljudi koji su me privatno kontaktirali dobili moje poruke posto sam nov sa ovim ali hvala vam, za momka koji je pitao o svirci bice obavesten na vreme, a poginuo je ujutru u 4 pregazio ga kamion za prevoz hleba, covek isao da trazi posao...pored tolikih mogucnosti.

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Mar 2009, 21:26

Ko što kaže tekst jedne pesme :"Life is shit and then you die,trust me baby 'cause I don't lie..."

Nek' mu je laka zemlja :(

karton

Post by karton » 31 Dec 2011, 16:38

Image
Jel ima ovo da se pazari u Novom Sadu. Jel neko svirao, utisci?

Post Reply