1001 Razlog Za / Protiv Metala

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply
goodlikesweeper

Re: 1001 Razlog Za / Protiv Metala

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 15:15

Derrick wrote:Pa, ajde, dođite na sledeći jam, pa aj da improvizujemo metal ako može, pa nas lepo sve demantujte (uzgred, ja ne tvrdim da ne može, ali daleeeeeko je to od jazz i blues improvizacija). Baš da vidim koliko će nam vremena trebati da počnemo da se ponavljamo i rdžamo iste kvinte i vozikamo iste skale različitim brzinama.... :P :wink:

Uzgred, editovao sam prethodni post, pa bih molio nekoga da mi odgovori...ako može....
Vama da se nesto dokaze?tesko... hehehe

Evo,citam vec pola nedelje,al stvarno gluposti,i trpim,ubih se objasnjavajuci,i na kraju dobijem ismevanje i prozivke kako sam kao i svi drugi zli metaci...Pa mislim,nemam reci...Zasto sam ja tipican metalac i zasto mislim da je metal svetinja ako necu da me neko zajebava?Kakva je sad tu logika?
A to za agresivnost mene ne pitaj,ja nemam veze sa time...
ja nisam tr00 jebiga
Niti sam ja.Mi se raspravljamo as njima,a oni non-stop pominju stvari sa kojima mi nemamo veze...

A i kao da je satanizam ponikao iz metala...nije nego iz roka.Samo sto ovi ultra tr00 zli blekeri time privlace paznju.Ali izmislili nisu...
Last edited by goodlikesweeper on 13 Apr 2008, 15:18, edited 1 time in total.

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 13 Apr 2008, 15:17

Hahaha... najjachi ste.... :mrgreen:

Ali zar stvrno nemate neka pametnija posla? hahaha :mrgreen: :mrgreen:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 15:19

Reverse wrote:Hahaha... najjachi ste.... :mrgreen:

Ili ovo ili fizika...pa sad ti vidi.... :lol: :lol: :lol: :hide:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 13 Apr 2008, 15:25

@goodlikesweeper:

Ko, bre, tebe proziva i ismeva??? To što se ti osećaš "prozvanim" zato što neko kritikuje "tvoj metal" samo potvrđuje neke moje teze koje sam postavio, uključujući i onaj deo da mi pišemo gluposti, jer, Bože moj, ti pola nedelje "čitaš gluposti".

A ako neko ovde nekoga vređa i proziva, onda to ti radiš - "vama nešto da se dokaže? Teško", "oni su ograničeni i puni predrasuda", "čitam gluposti pola nedelje"....... Ponovavljam: Dođite na jam, pa demantujte nas ograničene, jer ako mislite da ste upravu po tom pitanju, sigurno vam neće biti teško....

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 15:42

To za tesko dokazivanje je bila sala,naravno...
Mislim da ovo baš... možda nije baš... U stvari, ne znam šta da kažem. Šališ se, ha? Haha! Dobre fore.
Ne znam,mene je ovo uvredilo.Ja sam mogao da budem kulturan,koliko god mi se ne svidjalo sta citam,a on mora da zajebava,jer,garant cu ja sad njega nesto da ucim...on je kul dzezer,a ja obican sugavi metalac...

Nikave tvoje teze ja ne potvrdjujem...

Metal nije moj.Pokusavam da kazem das je glupo mrzeti metal.I ne postovati ga.Nista drugo...Niti ga ja volim vise od klasike,npr...princip je bio u pitanju

U stvari,zaboravite da sam ista pisao!Zar je bitno uostalom...Ako sam nekog uvredio,izvinjavam se i gotovo...mislite sta hocete,ne znam sta mi je bilo pa da mislim da je to moja stvar.Nije moja vec je vasa...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Apr 2008, 15:52

Reverse wrote:Hahaha... najjachi ste.... :mrgreen:

Gde pametnija ,pa srbi smo,bog sa tobom :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2008, 16:23

Nećemo tako, ovo nije tema na temu "svi metalci treba da umru" nego tema na temu "razlozi" (a ne gluposti) "za i protiv" (i za i protiv) metala. Ja sam svoje razloge naveo, isto važi i za druge koji ne cene metal... To uopšte nije pametno i ne služi metalu na čast, te izjave tipa: "ti ne razumeš metal jer nisi muzičar, a i devedes' osme si bio u SPSu, plus glasaš za radikale i misliš da je Šešelj heroj!"

Ko ne voli metal nije kul, prema tome je gay i pristalica abortusa, a verovatno je i navijač "Partizana". Vrlo kontraproduktivna argumentacija. :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 16:36

Rocket Roll wrote:Nećemo tako, ovo nije tema na temu "svi metalci treba da umru" nego tema na temu "razlozi" (a ne gluposti) "za i protiv" (i za i protiv) metala. Ja sam svoje razloge naveo, isto važi i za druge koji ne cene metal... To uopšte nije pametno i ne služi metalu na čast, te izjave tipa: "ti ne razumeš metal jer nisi muzičar, a i devedes' osme si bio u SPSu, plus glasaš za radikale i misliš da je Šešelj heroj!"

Ko ne voli metal nije kul, prema tome je gay i pristalica abortusa, a verovatno je i navijač "Partizana". Vrlo kontraproduktivna argumentacija. :D
A zasto nastavljas sa svadjom?Ne metal,vec teznju za necim kokliko-toliko originalnim...Sto izmedju olstalog ima i u metalu.Ako razumes jedno,razumeces i drugo.Upravo to me je razbesnelo.Ja lepo nesto kazem,ti okrenes u nesto sesto.Nije ni bitno...

Da ne bih sad ispao neka budala,ja se tebi izvinjavam ako sam te necim uvredio jer,glupo je svadjati se preko interneta,naravno.Jednostavno sam mislio da si dosao vamo da diskutujes,a ustvari si dosao da das misljenje,i ne obracas paznju sta drugi priacaju.Jasam li sad pogodio? :lol: :lol: (e sad da ne ispadne vidi supka sto vredja,da odmah napomeme,ovo zadnje je bila sala...)

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 13 Apr 2008, 16:38

Pratim ovu temu i razmisljam kako je potpuno besmislena rasprava. Mislim da ste suvise otisli u stereotipe i subjektivna misljenja. My two cents... :hide:
Ne mogu reci da sam dovoljno iskusan da pricam o metalu, mada naravno znam ponesto o tome. Sto se tice same muzike, sem malo Metallice i Death-a nisam dublje zalazio u metal vode. Slozio bih se da sam pomenute grupe slusao "agresivnijim" i "mracnijim" danima, medjutim sada (upravo slusam Tommy-a Emmanuel-a) necu reci da ne valjaju, naprotiv. I siguran sam da cu, kada iznova nagrnu takvi dani, ponovo upaliti Empty Words od Deatha (Chuck je genije, RIP). Medjutim ovo (me je i navelo da se ukljucim):
goodlikesweeper wrote:Poenta je ekspermjentisanje,spajanje nespojivih stvari,pokusaji da se napravi nesto sto jos dosad nismo culi pored mnogih drugih stvari...
je cista glupost, po mom misljenju. Filozofiras previse. Zar nije muzika vid izrazavanja emocija!? Ne neko takmicenje, ko ce brze, bolje, komplikovanije (ovo se moze odnositi i na jazz)!? David Gilmour je rekao da pre nego sto odsviramo nesto to moramo imati u sebi.

Mislim da je potpuno normalna stvar sto je metal "moda" medju omladinom danas. Vremena se menjaju, s njima i ukusi i trendovi. Nece me niko ubediti da rock nije bio stvar mode ranije. E sad, to sto ja preferiram rock, ne znaci da treba da omalovazavam metal. Donekle sam ponosan sto ne idem za krdom ("Dare to be different").
Obozavam "To each his own" i gotovo svakodnevno koristim. Kapiram da je tema prvobitno zamisljena drugacije, ali je skrenula sa puta.
Svakoj vrsti muzike se moze ponesto prigovoriti. Makar to bilo i (barem meni povremeno) : Blues je previse mlak, hocu nesto zesce, brzeg ritma. Muzika je tako raznolika i ogromna da, za svakoga i svaku priliku, ima melodiju/pesmu/album/koncert.
Elem, shvatam da bih mogao jos da pisem o ovome ali shvatam i to da ne bih doprineo temi (kao ni do sada).

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 13 Apr 2008, 16:45

Mithrandir wrote:
goodlikesweeper wrote:Poenta je ekspermjentisanje,spajanje nespojivih stvari,pokusaji da se napravi nesto sto jos dosad nismo culi pored mnogih drugih stvari...
je cista glupost, po mom misljenju. Filozofiras previse. Zar nije muzika vid izrazavanja emocija!? Ne neko takmicenje, ko ce brze, bolje, komplikovanije (ovo se moze odnositi i na jazz)!? David Gilmour je rekao da pre nego sto odsviramo nesto to moramo imati u sebi.
Cool...ja sam izasao iz rasprave for good,inace :)

samo jedan hint:Da li slusao Porcupine tree nekad?Opeth?Mozda ja gresim,ali oni su razlog zasto to pricam.Poslusaj samo,veruj mi,neces se pokajati.Porucpine tree je rok vise tako da ce ti odgovarati.The fear of the blank planet,i In absentia.Ta dva albuma su stvarno dobra :wink:

Srecno svima sa raspravom... :D

*Missy Dreamer*

Post by *Missy Dreamer* » 13 Apr 2008, 19:48

Ljuuudiiii :(

Pa normalno je da svako ima svoje misljenje, kako bi bilo kada bi svi mlatili uvek jedno isto i u SVEMU se slagali. Priznacete bilo bi dosadno.
Ali nemojte misljenja na racun MUZIKE shvatati kao da su upucena vama licno.
Ja niti sam kompetentna (imam 15god pobogu :D ) niti sam voljna da nekoga ucim (bez obzira o tome koliko sam upucena) da je ono sto ja volim najbolje, najlepse i jedino kvalitetno(!)... Moj izbor je moj izbor, mozda (tj. sigurno) ce se manje ili vise menjati ali to ce opet zavisiti od mog licnog stava, definitivno ne od necijih argumenata.

Suma sumare> Svoje voli, tudje postuj :) (ne postuj nego poshtuj :mrgreen: )

Sta god slusali ja vas gotivim i volela bih da ucim od starijih i sigurno iskusnijih.

Pozz*

Critical
PedoBear

Post by Critical » 13 Apr 2008, 20:41

Svoje voli, tudje postuj
Na to ja i pokusavam da skrenem paznju,ali koliko vidim lakse je napadati tudje nego braniti svoje....

m@T@

Post by m@T@ » 14 Apr 2008, 00:50

Rocket Roll wrote:Metal ne može da bude džez, džez može da bude "metalan".

Metal ne može da bude bluz, bluz može da bude "metalan" (na trenutke).

Metal je jednosmerna ulica - full tilt, full time, sve na 12, "brate ala tutnjimo". To postane vrlo dosadno vrlo brzo.

Metal-publika su dečaci koji ne mogu da nađu devojčice pa ih zanimaju smrtno ozbiljne gitarske masturbacije. Uz metal ne može da se vodi ljubav (a da oboje pri tom uživate). Za uživanje u seksu je potreban (recimo) dobar boogie, ili nešto opuštajućeg džeza.

Uz metal ne možeš da zaspiš, niti da se opustiš (ako imaš više od 18 godina).

Metal je samo najsvežiji pravac, ne i najbolje, konačno stanje muzike. Rok je postajao sve veći i veći dok u svom trenutno "najvećem" obliku nije prešao u metal. Ali to je razvjanje u pravcu esktrema, kao što se tumor razvija - "hajde da sviramo najmoćniju, najzayebaniju, najtežu, najglasniju muziku" - to nije zdrav razvitak.

Ko hoće najglasnije, najmračnije, najteže, najdublje, najbrže, neka leti u svemir ili tako nešto, neka ostavi muziku neekstremnim ljudima.

Metal pesma ne može da se tiče starenja, sazrevanja, životnih iskustava, introspekcije. Metal pesma ne govori o tome šta osećate dok gledate u lice osobe koju volite, ili lice člana vaše bliske porodice (morbidnosti na stranu). Nijedna metal pesma ne spominje vašeg dragog psa, izlazak sunca nad vašim prozorom, ili prolaznike koje viđate na ulici. Metal nije, kao što dobra poezija jeste, "o vremenu i daljini" - metal opisuje zmajeve koji izlaze noću, kanibalske navike mladih vampira, okultne budalaštine i pesudo-podsvest.

Sva ta ograničenja metala su super kada imaš šesnaest godina, ali nemaju smisla nakon toga - život je mnogo bogatiji, i sitnice su ono što je u njemu bitno (nasuprot epskim mačonoscima, prizivanjima najekstremnijih sila ili testosteronskoj groznici 24h na dan).

(Ako se neko nađe uvređen - sve navedeno je samo moje mišljenje, naravno.)
cisto da potkrepim ovo sto je reko sa slikom http://www.keepmyfile.com/image/a076182207113
inace ne volim metal zbog one duple pedale ... ubija me u pojam ...

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Apr 2008, 01:30

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 14 Apr 2008, 01:32

Pa sad da napadam.....nešto ne shvatam da nešto napadam....možda smaram....

*Missy Dreamer* wrote:Ljuuudiiii :(

Ali nemojte misljenja na racun MUZIKE shvatati kao da su upucena vama licno.
....opet ono što potenciram....
*Missy Dreamer* wrote:
... Moj izbor je moj izbor, mozda (tj. sigurno) ce se manje ili vise menjati ali to ce opet zavisiti od mog licnog stava, definitivno ne od necijih argumenata.
....svako ima svoj izbor naravno a kao argument treba baš da posluži sama muzika, reči su tu suvišne......
*Missy Dreamer* wrote:
Suma sumare> Svoje voli, tudje postuj :) (ne postuj nego poshtuj :mrgreen: )

.....mislim da sam ovde korektan.....a ako nisam vi recite
*Missy Dreamer* wrote:
Sta god slusali ja vas gotivim i volela bih da ucim od starijih i sigurno iskusnijih.
.....hvala, tu smo da pomognemo ako zatreba i ako može.....

Evo i da dodam nešto ali unapred kažem ovde se zezam.....ovo nisam ja upload-ovao

[youtube]uZM0EGBdHOw&feature=related[/youtube]

Post Reply