Dilema oko distorzija

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Dragovjejevic

Dilema oko distorzija

Post by Dragovjejevic » 03 Jan 2012, 18:16

Pozdrav svima,novi sam clan foruma. :)

Pitanje koje hocu da postavim,dakle,imam Digitech Hardwire SC-2 valve distortion. E sad,ta kupovina je bila prilicno ne promisljena,ali uprkos tome jako sam zadovoljan sa pedalom. Dva moda,velika raznovrsnost,amplike distorzija,cru bajpas.
E sada,kako nikada ne mozemo biti zadovoljni opremnom,ja sam poceo da istrazujem,narocito dve pedale,to su Suhr Riot i Crunch box.
Kada bih prodao Digitecha,za nekih 50-60 jura,taman bi imao za klona jedne od ovih pedala.

E sad dolazimo do pitanja,da li bi dobio bolji,bogatiji drajv sa ovima dvema pedalama umesto Hardwire-a?
Molim vas da ne odgovarate ako niste probali Hardwire-a i sudite njemu prema nekim prethodnim Digitech-ovim relativo losim drajvovima.

Sviram stvarno raznovrsnu muziku,od bluza,fanka do roka i metala.Ali zvuk koji trazim od distorzije je bogati drajv,ne riza,ne zrnast zvuk,vec sto prirodniji,bogatiji drajv sa podosta gaina. :) Od opreme imam Blade Texas Standard-a i Roland JC120 i jos neke pedale,ali to je nebitno.

EDIT: Naravno,i druge opcije dolaze u obzir,mozete mi bilo sta predloziti. :)

Trooper
Urednik

Re: Dilema oko distorzija

Post by Trooper » 03 Jan 2012, 19:30

Probaj Fulltone OCD ili Fulldrive 2, klonova ima dosta po oglasima, a to je po mom skromnom misljenju ultimativni drajv. A za hajgejn primenu, preporucujem Dr Boogie, klon Mesa Boogie Dual Rectifier preampa

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 03 Jan 2012, 20:17

Malo mi je tu drive-a,a trenutno nisam u situaciji da uzimam pored toga jos neki buster,dok je drajv na Rolandu JC120 :cry:
EDIT: Naravno mislim na Fulltone-ove,ne na Dr Boogie-a :lol:

nebojsak

Post by nebojsak » 03 Jan 2012, 20:26

Ako mene pitaš, Crunch Box. To je Marshall zdravoća u pjedali, masan gain bez mjetal zrna.

Bugi će ti vršiti posao za ultra mid scoop ж џ џ hajgejn, ali iz napisanog nisam siguran da to tražiš.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jan 2012, 01:55

Imao sam dugo klonove OCD-a i Fulldrive-a (koji btw rade kao originali). Fulldrive ti ne završava posao što se tiče količine gaina, tu masniju ulogu mi je radio OCD sasvim uspešno, i kao riff i kao lead zvuk. Naravno govorim o bend situaciji.

Tu treba da budeš oprezan - što više gaina krljaš, to je veća šansa da ćeš biti više nerazumljiv kad krene cela ekipa da svira. Ne mora da znači naravno, ali to je umetnost podesiti da hi-gain zvuk izađe u celoj slici kako treba.

Crunch Box sam probao zaista kratko, ne u bendu, i zaista ima dovoljno gaina za bilo koju razumnu primenu koju bih mogao da smislim (naravno ako isključimo paganski-ultra-brutal-death metal), ima dva voicinga (flat i mid-hump), i verujem da bi mogao da namestiš ono što ti treba.
Što se tiče Riot-a pogledao sam milion demoa, nisam probao uživo, i čini mi se da je ista priča kao CrunchBox - gomila gaina na raspolaganju, i sve ostalo jako slično, i dobro.

Ono što bih ja naglasio kao prednost SC-2 koji trenutno poseduješ jesu odvojene Tone kontrole - posebno bass i high kontrola, koje su međusobno interaktivne. Meni je to puno značilo na Bad Monkey-u na primer, jer je stvarno moglo svašta da se namesti, i neverovatno je kako se zvuk zadeblja kad se otpanji bass kontrola, npr. ja sam držao bass na 3h a high malo jače od toga, i to je bilo zaista SUPER. Pitanje je da li ćeš imati toliku svestranost EQ-a na CrunchBox-u i Riot-u, eto čisto da to imaš na umu. :)

E sad, ako SC-2 baš nema dovoljno gaina za tvoj ukus, onda šta da se kaže, menjaj, i iskreno mislim da nećeš pogrešiti da uzmeš bilo koju od te dve na koje si suzio izbor. Mada, po demoima, meni se možda čini da je Riot malo deblji (mada vrlo moguće da se varam), ali kao što rekoh, uživo Crunch box radi zaista ok...

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 04 Jan 2012, 12:06

Pa da,pazi,EQ na SC-2 je najosetljiviji koji sam ikada video,bukvalno potovi su kao da sa suprotne strane imaju zupcanike i svako,pa i minimalno podesavanje se cuje. Gaine mi stvarno malo fali,ono bukvalno malo EQ-om to sredim,ali isto bi mi valjalo jos,tako da recimo kad se ukopcam u DSL 2000,namestim gain na cleanu do kraja i onda je bruka.
Ne znam,cekam jos odgovora,pa cu razmisliti.
Ovaj Suhr me nekako vise vuce od Crunch boxa,valjda zbog te 3 pozicije midlova.

Hvala na odgovorima :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Jan 2012, 13:07

Matori cimaj maksu sa foruma da ti to napravi kvalitetno i jeftino, chovek kida!

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 04 Jan 2012, 13:53

Ha,pa znam,na njegove sam klonove i hteo da idem.
Ali se raspitujem,da li bi mogao da dobijem nesto vise tim pedalama,vise nego sto sad imam u ovoj,pa zbog toga rasprava. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 04 Jan 2012, 18:56

Sudeci po tome shta ti prichash, ja kontam da bi ti jedan SHO no-crackle verzija zavrshila posao samo tako, jer je sveukupni volume boost koji ima manji, kao i prezentnost a kvalitetan porast u drajvu i headroomu je i dalje tu.
Ja sam pravio sebi pre par dana i to jako dobro radi. Izashlo bi te jeftinije nego riot ili crunchbox.
To ako ocesh da dodajesh na postojeci hardwire koji imash, a i crunchbox i riot bi ti zavrshili potrebe od nule, tj mogao bi da prodash taj hardwire, s tim shto bi u prodaji izgubio novac.

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 04 Jan 2012, 19:44

Imam ja sad para i bez da prodajem hardwire-a,a gledao sam da nemam buster,overdrive bilo sta te fore iz dva razloga a to su finansijski i zbog signala. Ne da mi se da se mucim da ugradjujem cru bajpas i bafere kojekakve. Keep it simple,znaci 3,4 pedale,napajanje i to je to. :)

EDIT: Da li ima nekog na forumu iz Novog Sada ko bi bio voljan da mi da da probam Suhr ili Crunch Box? Bio bih mu zahvalan. :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Jan 2012, 00:32

Dragovjejevic wrote:EDIT: Da li ima nekog na forumu iz Novog Sada ko bi bio voljan da mi da da probam Suhr ili Crunch Box? Bio bih mu zahvalan. :)
Ako ti nije žurba, sačekaj da sledeće nedelje napravim klona Carl Martinovog PlexiTone-a pa ću ti dati da probaš i ako ti se svidi, jednostavno je za napraviti.

Evo ga njegova dva jako dobra demo-a, i što je najbolje uporedni demo sa Riotom u trećem klipu (na levom kanalu Riot, a na desnom PlexiTone, kao na slici)...

http://www.youtube.com/watch?v=Ng4peS3MjrY

http://www.youtube.com/watch?v=i8Co0_6iiA0

http://www.youtube.com/watch?v=iqU_-EeAAhk

dweezil

Post by dweezil » 05 Jan 2012, 00:41

mislim da je mozda Suhr Riot za nijansu svestranija pedala od Crunchboxa, sad sve zavisi sta ti se svidja od zvuka, i originalni Riot ima elektronski swicthing i buffer (ako imas dosta pedala u lancu ovo dosta znaci), navodno su obe pedale neki derivati Marshall Guvnora. Meni se chini, i da je Riot za nijansu masniji i deblji, opet to je sve subjektivno al eto, ja bih stavio Riot isred Crunchboxa. Pozzzzzzzz

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 05 Jan 2012, 01:21

Baba Slim wrote:
Dragovjejevic wrote:EDIT: Da li ima nekog na forumu iz Novog Sada ko bi bio voljan da mi da da probam Suhr ili Crunch Box? Bio bih mu zahvalan. :)
Ako ti nije žurba, sačekaj da sledeće nedelje napravim klona Carl Martinovog PlexiTone-a pa ću ti dati da probaš i ako ti se svidi, jednostavno je za napraviti.

Evo ga njegova dva jako dobra demo-a, i što je najbolje uporedni demo sa Riotom u trećem klipu (na levom kanalu Riot, a na desnom PlexiTone, kao na slici)...

http://www.youtube.com/watch?v=Ng4peS3MjrY

http://www.youtube.com/watch?v=i8Co0_6iiA0

http://www.youtube.com/watch?v=iqU_-EeAAhk
E super druze. Vidis tog Plexitona nisam ni stavljao u konkurenciju,valjda zbog cene.Inace,po virtuelno izgovorenim recima na razlicitim jezicima i razlicitim sajtovima,rekao bih da je bruka pedala.
Aj mi reci samo koliko bi kostala? Okvirno?
Ziv bio :ziveli:

Dragovjejevic

Post by Dragovjejevic » 05 Jan 2012, 01:23

dweezil wrote:mislim da je mozda Suhr Riot za nijansu svestranija pedala od Crunchboxa, sad sve zavisi sta ti se svidja od zvuka, i originalni Riot ima elektronski swicthing i buffer (ako imas dosta pedala u lancu ovo dosta znaci), navodno su obe pedale neki derivati Marshall Guvnora. Meni se chini, i da je Riot za nijansu masniji i deblji, opet to je sve subjektivno al eto, ja bih stavio Riot isred Crunchboxa. Pozzzzzzzz
Upravo utisak koji sam ja stekao gledajuci rivjuove,svestraniji,i masniji,izrazeniji low end. Svakako cu obe probati,ako mi se ukaze prilika,jel :)

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Jan 2012, 09:40

dweezil wrote:mislim da je mozda Suhr Riot za nijansu svestranija pedala od Crunchboxa, sad sve zavisi sta ti se svidja od zvuka, i originalni Riot ima elektronski swicthing i buffer (ako imas dosta pedala u lancu ovo dosta znaci), navodno su obe pedale neki derivati Marshall Guvnora. Meni se chini, i da je Riot za nijansu masniji i deblji, opet to je sve subjektivno al eto, ja bih stavio Riot isred Crunchboxa. Pozzzzzzzz
Riot nisam sviro, al mi po demoima više vuče na Guvnora, malo je tamniji und masniji. Crunchbox je otprilike cross Jackhammera i Guvnora, onako, organskiji i svetliji Marshall OD. U OD modu, naravno.

Post Reply