to je lepo ali ja bar volim da lepo mogu da zarijem prste ispod zica,a Gary willis svira tako sto se otpanji do koske i onda pipka zice.Ne mislim time nista lose o njemu,ali nije moj favorit sto se tice tehnike dobijanja tona...nnkvocka wrote:Mislim i ja da je pocelo sve od fretlessa, Garry Willis ovo ono... To mozes da stavis gde hoces, a i ne moras. Evo na primer Hadrian Feraud i Richard Bona koriste to a nemaju fretless. To je stvar izbora, ničta drugo
Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
Šta te motivisalo da meteš ovu spravu na bejs? Kao klasičan thumbrest ili da vežbaš malo da "pipkaš", kako kaže batica?nnkvocka wrote:Dodao sam mu jos 4 giga rama i sad piči ko lud. Parce javora, ofarbano, akrilni lak preko da se ne zajebavamo nedelju dana i to je to.
Voli kvocka da pipkamichabass wrote: Šta te motivisalo da meteš ovu spravu na bejs? Kao klasičan thumbrest ili da vežbaš malo da "pipkaš", kako kaže batica?

Anyway, interesantno mi je to (valjda zato sto nikad nisam probao), ali obzirom na ton kakav zelim, ta stvar (rampa, plocica, nestomalodrveno) bi mi jako smetala...
Garry Willis je preterivanje, taj fazon me ne zanima. Ja sam pojacan jako, ali ne preterano. Pa evo na primer prilikom brzeg trzanja prstima najbolja pozicija trzanja mi je izmedju magneta - nit pretegnuto, nit labavo. Treba mi i thumb rest ali i da ne propada prst. Upravo sam se vratio sa probe Potejta gde koristim drugu Gerilu i sada dok sam svirao izvalim da mi nesto fali. Ta rampa je stvarno korisna, kada sviram ni sam ne izvalim gde sam sve pomerio palac, sada ruka trazi sama najudobnije mesto po celom tom polju. Mićo ti si probao moj bass i video si kakva je akcija, e pa ostala je ista, nije ultra niska, normalno je niska jer ne mogu ja to pipkanje pederluk itd... Sta da vam kazem, namontirajte pa probajte, to uvek moze da se skine. Bio sam protivnik te rampe u pocetku, ali nisam je nikada ni bio probao. Onu sto sam imao na Ibanez fretlessu je bas bila bedna, preniska, ko da je i nema. Sada sam bas u fazonu da je trpam svuda. Uzmite neki materijal koji moze da se lako oblikuje, poravnajte ga sa visinom magneta i ubacite unutra, probajte pa mi recite vase utiske.
neck thru, singlecut
telo jasen, poplar top, boja crna, top na glavi flame maple, wenge fingerboard
SeymourDuncan magnet (MM style), SymourDuncan preamp 3 band eq
gotoh civije, no name bridge
rampa za prste od topole i nut od nekog ko ga zna drveta
Orginalni model je Jean & Jean, pa je pretvoren u fretless. Bio je izlupan, popucao lak, pragovi razlizani, izlizana monorail kobila, ma strasno... Gazda Vukela i ja smo ga sredjivali mesec dana pa sada radi bolje. Defretovan je, ismirglan, ofarban u crno i prelakiran, promenjen nut, promenjen bridge, izvadjen neck magnet posto je samo stisavao bass i zamuljavao zvuk kada se i on ukljuci (pa smo stavili rampu za prste koja je taman prekrila rupu od nek magneta), nacrtali markerom bass kljuc umesto onog "Jean&Jean", prosirili kutiju za elektroniku i to je ja mislim to.

telo jasen, poplar top, boja crna, top na glavi flame maple, wenge fingerboard
SeymourDuncan magnet (MM style), SymourDuncan preamp 3 band eq
gotoh civije, no name bridge
rampa za prste od topole i nut od nekog ko ga zna drveta
Orginalni model je Jean & Jean, pa je pretvoren u fretless. Bio je izlupan, popucao lak, pragovi razlizani, izlizana monorail kobila, ma strasno... Gazda Vukela i ja smo ga sredjivali mesec dana pa sada radi bolje. Defretovan je, ismirglan, ofarban u crno i prelakiran, promenjen nut, promenjen bridge, izvadjen neck magnet posto je samo stisavao bass i zamuljavao zvuk kada se i on ukljuci (pa smo stavili rampu za prste koja je taman prekrila rupu od nek magneta), nacrtali markerom bass kljuc umesto onog "Jean&Jean", prosirili kutiju za elektroniku i to je ja mislim to.

Uuu sto je fensi. Ne bas nesto na sta se ja lozim, ali izgleda mocno.
To je tvoj novi bass?
Edit:
Daj snimak? Zvuci li to u nekoj meri kao MM?
To je tvoj novi bass?
Edit:
Daj snimak? Zvuci li to u nekoj meri kao MM?
Jeste moj, ali ne nameravam da ga zadrzavam za sebe jos dugo. Radi on odlicno, ali sam se malo zaleteo jer mi u stvari nije toliko potreban. Treba ceo jedan album da snimim na njemu i jos po neku pesmu i posle toga mislim da mi nece trebati u opste. Generalno, ovo je custom bass, ali po tudjoj meri. Ja sam pokusao da ga optimizujem za sebe koliko god je moglo, ali uvek fali nesto... Znam, pricam kao da sam pokupio sve pameti sveta i da su mi kriterijumi extremno visoki, ali bude ti krivo kada znas da je custom varijanta pravljena po zelji, a ti si otkupio tudju zelju a ne svoju. Bice jednom neki klip cisto da se cuje kako on radi, pa kada ode, da ostavi neki trag 

Too klip! 

bojane, dođi neki dan vamo da ga istestiram, možda bih gi i uzo od tebe kada budeš prodavao 

bez nekog Mešuga-trip klipa se ne pojavljujte ovde. Kod koga god da završiStalker wrote:bojane, dođi neki dan vamo da ga istestiram, možda bih gi i uzo od tebe kada budeš prodavao

Kada budem snimao bass za Geniot, bice ona fora footage from studio, pa ako se odlucim da koristim fretless na njihovom albumu, onda ce biti video snimaka. Bilo bi glupo svirati bilo kakve mešuge na basu kad nema bubnja, to ti je ko da si seo u ferarija i tripujes se da ga vozis, a nemas kljuceve od njega. Vukara, nemas ti te novce koje bi ja trazio za njega
Kada budes hteo da kupujes, icicemo zajedno da trazimo bazze za tebe

Kvocka profiternnkvocka wrote:Vukara, nemas ti te novce koje bi ja trazio za njega

šta okolišaš, priznaj ljudima da ne voliš Bradugunnkvocka wrote:Bilo bi glupo svirati bilo kakve mešuge na basu kad nema bubnja, to ti je...

to je bio inače pokušaj da ga cbupam malo, znam da nemam te novcennkvocka wrote:Vukara, nemas ti te novce koje bi ja trazio za njega

za mene tambela 5 u fulu sa sve bez pragova, ali sve se više razmišljam da uzmem nekog polovnjaka. video sam ljude na W forumu koji su prodali previše dobrih komada tambova i delfina za veoma male repa. popizd načisto.
Kvočka, kaće praviš izložbu baseva? 

Razne mi gitare prosle kroz ruke, ali retko sta se zadrzalo u mom posedu. Podelicu sa vama jednu dobru/losu vest. Losa je ta sto Guerilla Part 2 ne radi onako kako sam ocekivao. Recimo COPEu se svidela mnogo vise nego meni, a ja šok koma nevera. Radi on superiska, ali nije za moj ukus... Dobra vest je sto cemo tog mog "žućka" staviti in stock, a za kompenzaciju zaceti Part 3, bice nesto poput Fenixa samo ce imati dve razlicite komponente koje ce mu potpuno promeniti karakter (recimo preamp i fingerbord). Trenutno je sve u fazi pregovora tako da nikom ne obecavam da ce ista biti od toga. Ako bude, ja cu kao i uvek obavestavati o svemu, kaciti slike itd