pomoc oko odabiru pedale
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
pomoc oko odabiru pedale
pozz svima
Imam gitaru HBS200BK i pojacalo HB20-G placeni su oko 140 eura...
Sto se tice zvuka on nije los s obzirom na placenu cenu, cist kanal je veoma dobar, ali distorzija nije bas dobra jer je veoma slaba i ponekad proizvodi cudne zvuke, zatim nemam neke efekte kao sto su reverb ili delay...
Zbog te slabe distorzije i zbog efekata koji mi nedostaju resio sam da kupim pedalu...
Malo sam googlao i nasao sam G1next multi fx pedalu, kosta oko 55 eura i prema nekim pregledima je veoma dobra, na drugom forumu su mi rekli da nece uopste poboljsati zvuk pojacala i a ne vredi kupovati, ali su mi predlagali distorzionu pedalu kao sto je electro harmonix nano metal muff ili danelectro d1, i ja nikako ne mogu da odlucim... Mislim da je distorzija bolja kod metal muffa ali onda ce mi faliti reverb, delay, itd.
Zivim u austriji i budzet mi je oko 60 eura, pomenutu gitaru sam porucio sa sajta www.thomann.de i mogu i pedalu da porucim odatle.
Imam gitaru HBS200BK i pojacalo HB20-G placeni su oko 140 eura...
Sto se tice zvuka on nije los s obzirom na placenu cenu, cist kanal je veoma dobar, ali distorzija nije bas dobra jer je veoma slaba i ponekad proizvodi cudne zvuke, zatim nemam neke efekte kao sto su reverb ili delay...
Zbog te slabe distorzije i zbog efekata koji mi nedostaju resio sam da kupim pedalu...
Malo sam googlao i nasao sam G1next multi fx pedalu, kosta oko 55 eura i prema nekim pregledima je veoma dobra, na drugom forumu su mi rekli da nece uopste poboljsati zvuk pojacala i a ne vredi kupovati, ali su mi predlagali distorzionu pedalu kao sto je electro harmonix nano metal muff ili danelectro d1, i ja nikako ne mogu da odlucim... Mislim da je distorzija bolja kod metal muffa ali onda ce mi faliti reverb, delay, itd.
Zivim u austriji i budzet mi je oko 60 eura, pomenutu gitaru sam porucio sa sajta www.thomann.de i mogu i pedalu da porucim odatle.
Re: pomoc oko odabiru pedale
Za 60 evra... jedino polovni procesor.. malo bolji tj. vise klase.. sve ostalo je manje-vise bizuterija...
Pedale.. ima ih toliko mnooogo da je nemoguce da ti kazem(o) neku i da isprve pogodimo sta hoces.. ali ajd ovako.
nadji nekog odavde da ti napravi OCD klon ili po mom misljenju korisniju pedalu Box of Rock...
BTW.. ako ti vec treba svi ti efekti, ganjaj procesor.. npr mali korgova pandora ili line6 pocket POD ili Digitech RP50 ili RP 70...
Pedale.. ima ih toliko mnooogo da je nemoguce da ti kazem(o) neku i da isprve pogodimo sta hoces.. ali ajd ovako.
nadji nekog odavde da ti napravi OCD klon ili po mom misljenju korisniju pedalu Box of Rock...
BTW.. ako ti vec treba svi ti efekti, ganjaj procesor.. npr mali korgova pandora ili line6 pocket POD ili Digitech RP50 ili RP 70...
Ma nemam gde da nalazim nista polovno, a ni nemam koga da mi pravi pedale, treba mi nesto za imitaciju thrash metala...
a ni nemam koga da mi pravi pedale,
IMAS,IMAS
IMAS,IMAS

Ama ljudi dajte pomoci treba mi hitno neka pedala, manite me sa pravljenjem... 

kupi metal muff i uzivaj... mada neces dobiti nista osim gomile prljavstine koja ce ti vise smetati nego bilo sta...
Objasni zasto?luci wrote:kupi metal muff i uzivaj... mada neces dobiti nista osim gomile prljavstine koja ce ti vise smetati nego bilo sta...
prosto, imas bas najosnovniju opremu, sa tim ne mozes da dobijes nista vise od gomile krcanja... nisam od onih koji kazu da ti treba full stack da bi dobio nesto, al sa ovim teskoda ces dobiti bilo sta znacajno... barem po mom misljenju...
ah kako onda na youtubu oni sa stratom i pojacalima od 10 wati dobijaju kul zvuke sa ovim?
skupi sto vise para i uzmi neki procesor i slusalice i imaces mnogo ljepsi zvuk nego na nekom krs pojacalu 

-
Druze,veruj mi.
Uzmi Pocket POD,bices prezadovoljan,kakve sam ja tonove iz toga izvlacio,to je bruka.
Za to sto tebi treba,idealno.
A cini mi se da se vrte par po oglasima(nisu moji
) .
EDIT: Tek sad vidim da si iz Austrije,ali trebalo bi da nadjes negde to. Cak i mislim da je cena novog procesora tamo manja nego kod nas,ako ne nadjes polovno.
Uzmi Pocket POD,bices prezadovoljan,kakve sam ja tonove iz toga izvlacio,to je bruka.
Za to sto tebi treba,idealno.
A cini mi se da se vrte par po oglasima(nisu moji

EDIT: Tek sad vidim da si iz Austrije,ali trebalo bi da nadjes negde to. Cak i mislim da je cena novog procesora tamo manja nego kod nas,ako ne nadjes polovno.
Jesi u pravu ali 89 eura, hmmm na te pare dodam jos malo i imam novo pojacalo, to cu i da uradim malo kasnije, meni treba nesto trenutno...
da, novo lose pojacalo...ili mozes da kupis pola svinje i ubijes se od masnog za bozic 

Lose pojacalo Peavey Vypyr ili Line 6 spider IV 15??? sta je onda dobro??
jel me zezas? to je kao da kazes "koja su kola bolja od moskvica"