...ali da ga ne platim 250 evra... "Starosedeoci" ovog Foruma se verovatno sećaju mog "kukanja" da mi neko napravi fuzz zasnovan na Dallas Arbiter dizajnu. Eh, ako hoćeš da nešto bude urađeno kako treba - uradi ga sam.
Ako sam već krenuo da pravim sebi pedalu kojom je Gilmur svirao "Dark Side Of The Moon", onda je trebalo uraditi je kako treba: trimpot za štelovanje napona na kolektoru Q2, tranzistorska podnožja ako poželim da promenim tranzistore, BC108 ili BC109 tranzistori (našao sam BC109B, ali imaju prevelik gain - leteće napolje u korist nečeg bližeg magičnim 90-130 hFE).

Kao što se sa slika vidi, još mi ostaje da mu zamenim tranzistore, nalepim nalepnicu i stavim kapice na potenciometre.
Za razliku od standardnog Fuzz Facea, Hypericum je rađen po malo više "boutique" dizajnu - "Volume", "Mid" i "Tone" potenciometri umesto standardna dva ("Volume" i "Fuzz"). Nema ulaz za DC napajanje, jer bi fuzz na bazi silikona / germanijuma mogao dve godine da radi na običan krompir... Dodatna dva šrafa pored footswitcha drže podnožje za bateriju (Keystone Battery Clip) i time konačno rešavam pitanje instaliranja baterije na zadovoljavajući način. Nažalost, tog držača za bateriju, tranzistorskih podnožja i Alpha potenciometara nema u Srbiji (možda ih ima u Bosni ili u Zagrebu, mislim da sam ih viđao u online katalozima) - na sreću, Banzai šalje za Srbiju (mada sam osedeo čekajući i brinući se).
And there you have it - fuzz koji je svirao "Axis: Bold As Love" i "Dark Side Of The Moon", između ostalog... Kako zvuči? Malo "supersonično" sa ovako teškim tranzistorima, ali - pošto je biasovan kako treba - neočekivano prijatno.
Poslušajte jedan brzi test:
http://www.box.net/shared/wno6p6ycgc