mislis onda da mi je jc bolji od toga fendera 125.i nije meni problem za cijenu jer sve to ide u neku zamjenu nebi mene taj lampas izasao ni 300 e kad se izmjenam za neku miksetu koju ionako ne koistim vec par godina.jeli ovome lampasu stvarno tako velika cijena ili lik sere ,volio bi imat tako neku legendarnu stvar pa ako nista drugo s vremenom na njoj zaradit nesto love ako ga preprodam ii mjenjam za neku dobru gitaru.npr les paula ili sl.nebojsak wrote:Onda svakako prva kombinacija. JC je odlično pojačalo, savršen clean, prima pedale, za to tvoje taman. Twin bi ti bio i preglasan i pretežak za cimažu, plus ne bi koristio ono u čemu je najbolji. Plus finansijski momenat.
Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Fender twin reverb vs hughes kettner tube 50 head
To mu je neka ok cena ovde. Ako bi da preprodaješ, onda je druga priča, ja sam se vodio ovim tvojim što si napisao (svadbe, kafane, kućna upotreba). Twin je preglasna i preteška mrcina koju u kući i po tezgama nećeš moći da koristiš (tj nećeš moći da ga koristiš za ono čemu služi).
Ovaj drugi Fender nisam probao.
-
znaci ovde mu je neka realna cijena oko 700 e?ma u pravu si ko bi vukao ovoga lampasa imam sada malo fender neko od 30 w jedva da ga i pojacam kad kuci sviram tako da to i nema smisla onda uzimat samo da bi bio ponosni vlasnik nekog legendarnog lampasanebojsak wrote:To mu je neka ok cena ovde. Ako bi da preprodaješ, onda je druga priča, ja sam se vodio ovim tvojim što si napisao (svadbe, kafane, kućna upotreba). Twin je preglasna i preteška mrcina koju u kući i po tezgama nećeš moći da koristiš (tj nećeš moći da ga koristiš za ono čemu služi).

-
a jeli netko zna nekog kvalitetnog majstora u bih da odradi setup gitae.neda se meni zajebavat oko toga da mu ne zaserem nesto volio bi da mi prvi put napravi netko ko je bas kvalificiran za to.macdrive11 wrote:nebojsak wrote:To mu je neka ok cena ovde. Ako bi da preprodaješ, onda je druga priča, ja sam se vodio ovim tvojim što si napisao (svadbe, kafane, kućna upotreba). Twin je preglasna i preteška mrcina koju u kući i po tezgama nećeš moći da koristiš (tj nećeš moći da ga koristiš za ono čemu služi).
Ja sam svirao twina, vibroluxa, princetona, imao super reverba i deluxe reverba... volim fender pojacala, ali ne za dist. Za dist pedale "problem" je upravo headroom, posebno kod pojacala vece snage (citaj twin). Dakle, ova pojacala moraju da se napanje da bi legla pedala (i to samo neki boost ili overdrive). Pitanje je gde mozes toliko odvrnuti pojacalo a da te bubnjar ne gadja palicama posle dva rifa. Za cca 600 EUR moze da se nadje marshall jcm (900?)... ja bih isao u tom pravcu, posebno sto si u startu napomenuo da ti nije bitan clean. Hvala na paznji.
JCM900 je đubre, da izvinite na izrazu. Trandža maskiran u lanpu.
Pedala na pojačalo sa velikim hedrumom služi upravo da se isto ne bi panjilo da se dobije drajv. I to zvuči odlično i na Fenderima sa mnogo više (tj neograničeno mnogo) hedruma.
Pedala na pojačalo sa velikim hedrumom služi upravo da se isto ne bi panjilo da se dobije drajv. I to zvuči odlično i na Fenderima sa mnogo više (tj neograničeno mnogo) hedruma.
I u fendera ce ukljuciti tranzistorsku zujalicu, a onda mi bolje zvuci taj marshall (nisam probao h&k). Mada me je deluxe iznenadio kako radi na 4-5, ocekivao sam veci headroom ali ima vrlo dopadljivo izoblicenje.nebojsak wrote:JCM900 je đubre, da izvinite na izrazu. Trandža maskiran u lanpu.
Ne znam, moje iskustvo je drugacije, ne mogu da izjednacim napanjeno pojacalo (jednokanalno) ili lead kanal na visekanalnim pojacalima (ili kako se to vec zove) i dist pedalu preko cleana (na fenderu). Pedala mi uvek zvuci kao... pedala. Eventualno neki overdrive.
Moracu da se slozhim za Darkom. Ali ne u pogledu kvaliteta kliping-a, distorzije, vec u pogledu samog feel-a. Mozhda cu zvuchati kao yebivetar ali zvuk sa pedale meni uvek ima neki lag, kashnjenje, jedva primetno, tj neprimetno dok ne probash drajv sa pojachala, i to pravi uber mega saturisani drajv, ne kad deluxe reverb krene da se prlja malo. nego ono, marshalli, mese, matchless, orange...
jedina pedala uz koju imam slichan osecaj u pogledu "odziva" ajde tako da kazhem mi je fuzz face.
naravno dok mi se iskustvo u vezi lampashkih pojachala uglavnom temeljilo na youtube klipovima, nisam zapazhao ovu razliku [ne kazem i da ista vaistinu postoji, vec ja imam takav trip], ali kad sam probao par namunjenih primeraka, osecaj uz pedalu naspram toga je bio kao kad malo povecash latency u guitar rig-u.
tako da shto se mene tiche, osecaj pedale i teshkog klipinga lampashkog pojachala nikad nece biti isti, ali svakako da sviram od/fuzz/distortion pedale i sviracu ih
ali ipak nije mi taj bolji feel amp-a za mega drive toliko bolji iako je nenadoknadiv pedalom, da bih sad zhrtvovao clean i kupio nekog marshalla sa njesra klinom a mega drajvom. ili orange. mislim, ja obozhavam i orangov debeli clean pogotovo sa stratom, onaj zonfa, smanjim se na volume potu, lepo to radi vrlo, ali jbg, nije to vox, ili stari fenderi, pa bre - probao kod pece neki stari fender dal je bio bassman ili basssmaster ili shta vec ima, kroz neku kutiju sa samo jednim JBL 15 zvuchnikom chini mi se da je bio reverb na max, i topljenje u zvucima je usledilo, mozh da svirash ceo dan da ne dosadi.
jedina pedala uz koju imam slichan osecaj u pogledu "odziva" ajde tako da kazhem mi je fuzz face.
naravno dok mi se iskustvo u vezi lampashkih pojachala uglavnom temeljilo na youtube klipovima, nisam zapazhao ovu razliku [ne kazem i da ista vaistinu postoji, vec ja imam takav trip], ali kad sam probao par namunjenih primeraka, osecaj uz pedalu naspram toga je bio kao kad malo povecash latency u guitar rig-u.
tako da shto se mene tiche, osecaj pedale i teshkog klipinga lampashkog pojachala nikad nece biti isti, ali svakako da sviram od/fuzz/distortion pedale i sviracu ih

Naravno da nije isti trip, ali recimo, u mom slučaju, imam onaj Femder clean za usrati se prolivom, i drajv pjedalom. Teško ćeš imati oba u jednom anpu.
sa rizikom da zvucim kao Dersu...Mark V
Samo sto retko koji srecnici medj nama mogu da ga nadju, a kamoli priuste

Tko voli, naravno. Nisam probao pa ne mogu da pričam.
agree, a JCM2000 je sve to isto samo jos malo visenebojsak wrote:JCM900 je đubre, da izvinite na izrazu. Trandža maskiran u lanpu.

Meni ovi Fender Super Sonic-i deluju DO JAJA. Tonovi su vrh, pogotovo drajv.
Kako kome, meni Mesin drajv ne leži već maršalovski..bancika wrote:sa rizikom da zvucim kao Dersu...Mark VSamo sto retko koji srecnici medj nama mogu da ga nadju, a kamoli priuste
E pa neće biti da je JCM2000 tranzistorsko sranje XD, ako si to mislio da kažeš, 900-ka možda ima taj prizvuk klipinga.bancika wrote:agree, a JCM2000 je sve to isto samo jos malo visenebojsak wrote:JCM900 je đubre, da izvinite na izrazu. Trandža maskiran u lanpu.
Pedala na pojačalo sa velikim hedrumom služi upravo da se isto ne bi panjilo da se dobije drajv. I to zvuči odlično i na Fenderima sa mnogo više (tj neograničeno mnogo) hedruma.Tek mi ovaj JVM 410 deluje dobro, mada ga nisam probao. 2000 jesam i bio je kao MG serija, totalni buzzsaw
P.S. ako si JCM2000 probao ispod volume 5-6, nisi ga ni probao. Da ne pominjem koliko je dobar crunch kanal na DSL-u. cccc
Evo da i ja javim kako se zavrsi sve oko moga twina. Prodao sam ga u stanju kakvom je bio. Jednostavno se nije isplatilo ulagati toliko. Jedan od vrhunskih majstora je pogledao i stanje nije bilo sjajno. Kuciste samo je neko pravio i to lose,zvucnici neoriginalni, nesto svasta cackao neko ko se ne razume tako da kad bi sabrao sve koliko treba da se sredi dosli bi do sume za koju mogu uzeti twina koji je u dobrom stanju. Tako da na moju zalost ipak sam ga prodao. Hvala svima koji su ucestvovali u temi i dali svoj doprinos.