Zamena Pragova Na Gibson Les Paul-u...?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

djole5to1

Zamena Pragova Na Gibson Les Paul-u...?

Post by djole5to1 » 18 Dec 2011, 14:36

Kao sto naslov kaze, trebalo bi da promenim pragove na Les Paul-u.

Da li bi neko mogao da mi preporuci majstore kojima bi mogao da se obratim za zamenu pragova...

Unapred hvala!

Pozdrav

nikolic025

Re: Zamena Pragova Na Gibson Les Paul-u...?

Post by nikolic025 » 18 Dec 2011, 15:38

Odakle si?Novi Sad Aleksandar Vulovic Kiki,Beograd Mirko Tasic...Moja preporuka...ALi sve kontakte imas u temi koja i nosi naziv kontakti domacih majstora,pa lepo nazoves jednog po jednog,ako imas vise njih u blizini,odi pa vidi njihove radove i vidi koji bi po tebi najbolje odradio posao...

djole5to1

Post by djole5to1 » 27 Dec 2011, 22:35

Iz Beograda sam.
Mirko Tasic mi ne odgovara, jer sam sa njim imao pregrst negativnog iskustva.

Ako bi neko bio ljubazan da me uputi na nekog majstora iz Beograda za zamenu pragova na les paul-u.

Unapred Hvala!

nikolic025

Post by nikolic025 » 27 Dec 2011, 23:42

Jean & Jean (valjda se tako pise),Goran Zemun...Mada ako tako gledas,kod svakog postoji neka musterija koja nije bila zadovoljna...

Imas lepo temu o domacim majstorima,pa imas i temu gde su njihovi kontakti...Tu su svi moguci majstori sa kojima su forumasi imali kontakt.,..Nekog novog neces naci...

supersonic

Post by supersonic » 09 Jan 2012, 01:23

Ne znam da li cu pomoci, ali moj kolega iz benda je svog SG-ja po preporuci poznatih muzicara iz Hrvatske na celu sa Niksom Bratos-om, nosio u Zagreb na sredjivanje. I kaze mi da svakome preporucim kada je Gibson u pitanju. Trenutno nisam kuci, ali za 10ak dana cu biti pa cu ga pitati za kontakt ako to odgovara. on je prezadovoljan.

michabass

Post by michabass » 09 Jan 2012, 16:12

heh pa najbolje onda da pošalje pravac u Gibson fabriku da oni tamo zamene te pragove i šta već treba... :roll:
Da nije malo preterano da se šalje čak u Zagreb? U krugu od 50 kilometara od Beograda ima bar 10 ljudi kojima se može komotno poveriti zamena pragova, kako na Gibsnu tako i na drugim gitarama... nije to nikakav bauk!
Pozdrav! :ziveli:

djole5to1

Post by djole5to1 » 10 Jan 2012, 01:14

@supersonic
Naravno da to moze da pomogne! Hvala puno!
Evo mog mail-a: djole5to1@gmail.com, pa mozes tu poslati kontakt...
Jos jednom: hvala ti unapred, sve najbolje i veliki pozdrav!

@michabass
Salu na stranu :)
Verovao ili ne ljudi odbijaju da rade zamenu pragova i to na najcudnije nacine i sa najdebilnijim izgovorima.
Evo nekih primera:
Zvao sam jednog ''jako velikog majstora'' i pitao ga: imam tu i tu gitaru, i hocu da u nju stavim te i te pragove, koliko kosta i koliko vam treba da ih zamenite? ''Majstor'' mi je odgovorio: '' To ne radim,jer je jako tesko da se uklopi i moze da izgleda ruzno, pa bih vam preporicio to to to i to''' , a preporucio je nesto TOTALNO suprotno od onog sto sam ja trazio... i kao slag na tortu kad sam ga pitao za vreme potrebno da se uradi rekao je sledece: '' pa ti donesi gitaru danas (bio je ponedeljak), pa mozda bude gotova do subote a mozda i ne,ja to radim u etapama... !!!!!!!!!!!!!

Onda, drugi majstor koji je ''jos veci od prvog velikog majstora'' i koji cak prodaje svoje gitare ''koje su izuzetno dobre i jako kvalitetne'' po radnjama, njega sam kontaktirao sa istim pitanjem, i on mi je rekao sledece: ''najbolje je da donesete gitaru u servis i da vidimo na osnovu stanja binding-a kakvi pragovi najbolje odgovoaraju''... !!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????

:) Toliko o tome da to nije bauk :)

Eto... To su samo neki od primera...
Moja poneta je sledece, poslovnost je jedno, a ukusi su drugi. Kao majstor moras da budes sposoban da razdvojis to i da prihvatis svaki posao koji znas da radis i ako ti trebaju novci. Znaci ako ti dodje musterija i kaze: ja bih hteo da umesto pragova na mojoj gitari imam tramvajske sine, i platicu kolko god, tvoje je da kao majstor kazes: ok, moze, toliko i toliko ili ne, ne znam to da uradim.

Naravno necu ni da spominjem da sam svima napomenuo da cena nije problem, a to znaci da su mogli da mi kazu cifru koju god su hteli i to nije bio problem. Problem je zapravo bio u tome sto NE ZNAJU to da urade, i onda se drze onoga sto im je sigurno.

Ovakvih primera imam na pregrst, pa da ne bih kucao SVE, napisao sam samo neke koji su mi pali napamet...

Eto toliko!
Pozdrav :)

majtimika

Post by majtimika » 10 Jan 2012, 07:13

da li si se zapitao da nije mozda problem u tebi

tomarnr

Post by tomarnr » 10 Jan 2012, 11:08

djole5to1 wrote:
Onda, drugi majstor koji je ''jos veci od prvog velikog majstora'' i koji cak prodaje svoje gitare ''koje su izuzetno dobre i jako kvalitetne'' po radnjama, njega sam kontaktirao sa istim pitanjem, i on mi je rekao sledece: ''najbolje je da donesete gitaru u servis i da vidimo na osnovu stanja binding-a kakvi pragovi najbolje odgovoaraju''... !!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????

:) Toliko o tome da to nije bauk :)

Eto... To su samo neki od primera...
Moja poneta je sledece, poslovnost je jedno, a ukusi su drugi. Kao majstor moras da budes sposoban da razdvojis to i da prihvatis svaki posao koji znas da radis i ako ti trebaju novci. Znaci ako ti dodje musterija i kaze: ja bih hteo da umesto pragova na mojoj gitari imam tramvajske sine, i platicu kolko god, tvoje je da kao majstor kazes: ok, moze, toliko i toliko ili ne, ne znam to da uradim.
Sto se tice bindinga mislim da je covek u pravu, ne mozes da stavis dzambo pragove ako ti je binding za vintage i obrnuto, to nece da lici ni na sta, moze uvek da se nabudzi ali nije u tome poenta. Druga stvar, ne kazem da si ti takav, ali ima ljudi koji apsolutno nemaju pojma sta stavljaju na gitaru i da li to uopste moze da funkcionise normalno i onda neki majstori pouceni iskustvom sloze neki bezveze izgovor. Probaj kod Tase iz Panceva, imas na drugoj temi kontakte.

nebojsak

Post by nebojsak » 10 Jan 2012, 12:56

djole5to1 wrote: Onda, drugi majstor koji je ''jos veci od prvog velikog majstora'' i koji cak prodaje svoje gitare ''koje su izuzetno dobre i jako kvalitetne'' po radnjama, njega sam kontaktirao sa istim pitanjem, i on mi je rekao sledece: ''najbolje je da donesete gitaru u servis i da vidimo na osnovu stanja binding-a kakvi pragovi najbolje odgovoaraju''... !!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????
A šta je konkretno nenormalno u ovom odgovoru? Ili misliš da treba da ti obećava na slepo, pre nego što se lično uveri o čemu se radi.

Margos

Post by Margos » 10 Jan 2012, 13:49

:1:

bancika

Post by bancika » 10 Jan 2012, 14:40

hmm, sta moze da bude problem sa vecim pragovima? U svakom slucaju ako hoce da dobro uradi, mora da na krajevima isece onaj deo praga koji se zabija u drvo jer je tu binding. Moj cale stalno menja na LP-ovima pragove, ako ti nije cimanje da je posaljes do leskovca uradice ti bez problema...

djole5to1

Post by djole5to1 » 10 Jan 2012, 16:04

Molim Administratore da obrisu temu, jer je potpuno otisla u pogresnom smeru od naslova i samim tim postala besmislena.

Hvala.

gricko

Post by gricko » 10 Jan 2012, 17:27

nemoj da se ljutiš, ali ljudi koji si zvao su ti dali sasvim korektne odgovore. menjati pragove na vratovima sa binding-om je prilično pipav posao. zbog toga bi majstori prvo da vide gitaru, pa onda da ti kažu šta, kako, koliko i kada. prvo treba izvaditi pragove, a da se ne ošteti ni binding ni fingerboard. onda treba iseći nove pragove da u mikron pasuju na binding, pa ih uglaviti da se ništa ne ošteti i onda obraditi da se stope sa binding-om.
tek tada dolazi setup i ostalo.
takođe - tasić je doktorirao gibson. tebi njegov stav može da se ne sviđa i tvoje je pravo da nećeš kod njega ništa da radiš, al' to je fakat.

u sličnoj sam situaciji kao ti - treba ove godine da menjam pragove na rickenbacker basu i tresu mi se gaće.

dosta ljudi kaže za gorana da je precizan i da dobro radi. dosta ljudi se sa time ne slaže. slična je situacija i sa J&J, tasićem i ostalima.....
mislim da ti ne preostaje ništa drugo nego da se malo opustiš, pa da kreneš i da se sa majstorima vidiš uživo, pa na osnovu tog utiska da vidiš šta ćeš dalje.
michabass wrote:Da nije malo preterano da se šalje čak u Zagreb? U krugu od 50 kilometara od Beograda ima bar 10 ljudi kojima se može komotno poveriti zamena pragova, kako na Gibsnu tako i na drugim gitarama... nije to nikakav bauk!
nekad su se gitare na servis u nemačku nosile.... tako da taj zagreb i ne zvuči tako loše.... ;)

pedja 81

Post by pedja 81 » 10 Jan 2012, 19:14

Aaaa, pa to ne moze.. To ne pasuje... To je djunta sa sitnim nutom... Znam zile al meni su rekli da moze da se ubudzi... A jel su ti tako rekli? pa onda nek ti ubudzi taj sto ti je rekao, ja ne umem...

Post Reply