Dilema oko distorzija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dilema oko distorzija
Probaj sa SHO on ce sigurno da zadovolji sve sto ti treba,PROVERENO!!!, takodje mislim da je i Dr.Boogie dobar predlog pozz.!!!
-
Ja volim mast
Nego,evo bicu jos jednom dosadan.
Ima li nekoga u Novom Sadu ko bi bio ljubazan da mi da da probam Crunch box ili Suhr Riot? Mogu biti klonovi naravno.

Nego,evo bicu jos jednom dosadan.
Ima li nekoga u Novom Sadu ko bi bio ljubazan da mi da da probam Crunch box ili Suhr Riot? Mogu biti klonovi naravno.

evo ako mogu da pomognem,bar kada je rec o mojim klonovima.
Kada je rec o RIOT OCD i CRUNCH BOX...Na prvo mesto stavljam OCD-ako juris originalnost zvuka.Vec se pokazalo u praksi da pedala radi kao original i to je to.Inace ja sam eksperimentisao sa njom i dobio mod za hi gain,mada to u praksi nisam koristio pa da to ostavimo po strani.Inace pedala itekako izaziva na svirku-prosto mami kako kazu neki koji su je svirali.Drugo mesto CRUNCH BOX.Hi gain pedala ,i kako i ocd tako i ona podjednako dobro biji ceo spektar eq.Na noj sam postavio mod koji je donekle iskopiran sa riot-a.A dobija se nesto blazi drive sa vise vintage zvukom,onako kao kad bi ste opanjili pojacalo do daske.Da ne pricam koliko sam primeraka prodao ali ljudi koji su je kupili prosto nisu mogli da veruju sta su dobili.Trece mesto RIOT SUHR.Iskreno sam se namucio radeci tu pedalu za jednog lika( dobro znanog,al necu da ga imenujem)Po meni je itekako kompetentan da da ocenu pedali.Po njemu je bila jako zadovoljavajuca,i tako sam ja smelo poceo da je gradim.Ali u poredjenu sa originalom ima odstupanja,blago je mutnija.To se verovatno moze srediti,cak sta vise moze se staviti treble i bas kontrole radi boljeg podesavanja,ali to onda ne bi bio riot suhr.Inace u odnosu na prve dve pedale ima nekako isproduciraniji zvuk.Sema po kojoj sam radio ima tri kliping moda ali je jedan uvek u funkciji,pa se bira izmedju 1i2 ,2 ,2i3.Ja neznam kako je na originalnoj ali mi tu nesto se nije svidelo pa sam odvojio sva tri kliping moda da rade za sebe sto ce reci priblizio sam je originalu.E sad samo ostaje da se malo osvetli i to bi bilo to,bar se nadam.Prodao sam ja i dva primerka ovakve kakva jeste ,ljudi nisu nasli zamerku,cak sta vise odusevili se,kako to radi,al da bi ja bio 100 posto zadovoljan ,moram pokustai jos malo oko nje.Inace je skuplja za izradu od gore dve pomenutih.Nema onaj loop ni prekidac koji se nalazi na ceonoj strani originala.Inace tri kliping moda joj omoguccavaju prednost u odnosu na OCD i CH BOX,jer je prvi mod overdrive ,drugi malo veci a treci hi gain.
Al se nesto razmisljam dok pisem sve ovo...moglo bi se upakovati u onim mojim kutijama zajedno OCD i CRUNCH BOX,sa zasebnim kontrolama pa cef ti jedna ,cef ti druga,sto bi mozda bila i najbolja varijanta ,ili cak sta vise u vece kuciste to i booster.Ti prekidaca pa po zelji teraj.mislim....kod mene sve moze
Kada je rec o RIOT OCD i CRUNCH BOX...Na prvo mesto stavljam OCD-ako juris originalnost zvuka.Vec se pokazalo u praksi da pedala radi kao original i to je to.Inace ja sam eksperimentisao sa njom i dobio mod za hi gain,mada to u praksi nisam koristio pa da to ostavimo po strani.Inace pedala itekako izaziva na svirku-prosto mami kako kazu neki koji su je svirali.Drugo mesto CRUNCH BOX.Hi gain pedala ,i kako i ocd tako i ona podjednako dobro biji ceo spektar eq.Na noj sam postavio mod koji je donekle iskopiran sa riot-a.A dobija se nesto blazi drive sa vise vintage zvukom,onako kao kad bi ste opanjili pojacalo do daske.Da ne pricam koliko sam primeraka prodao ali ljudi koji su je kupili prosto nisu mogli da veruju sta su dobili.Trece mesto RIOT SUHR.Iskreno sam se namucio radeci tu pedalu za jednog lika( dobro znanog,al necu da ga imenujem)Po meni je itekako kompetentan da da ocenu pedali.Po njemu je bila jako zadovoljavajuca,i tako sam ja smelo poceo da je gradim.Ali u poredjenu sa originalom ima odstupanja,blago je mutnija.To se verovatno moze srediti,cak sta vise moze se staviti treble i bas kontrole radi boljeg podesavanja,ali to onda ne bi bio riot suhr.Inace u odnosu na prve dve pedale ima nekako isproduciraniji zvuk.Sema po kojoj sam radio ima tri kliping moda ali je jedan uvek u funkciji,pa se bira izmedju 1i2 ,2 ,2i3.Ja neznam kako je na originalnoj ali mi tu nesto se nije svidelo pa sam odvojio sva tri kliping moda da rade za sebe sto ce reci priblizio sam je originalu.E sad samo ostaje da se malo osvetli i to bi bilo to,bar se nadam.Prodao sam ja i dva primerka ovakve kakva jeste ,ljudi nisu nasli zamerku,cak sta vise odusevili se,kako to radi,al da bi ja bio 100 posto zadovoljan ,moram pokustai jos malo oko nje.Inace je skuplja za izradu od gore dve pomenutih.Nema onaj loop ni prekidac koji se nalazi na ceonoj strani originala.Inace tri kliping moda joj omoguccavaju prednost u odnosu na OCD i CH BOX,jer je prvi mod overdrive ,drugi malo veci a treci hi gain.
Al se nesto razmisljam dok pisem sve ovo...moglo bi se upakovati u onim mojim kutijama zajedno OCD i CRUNCH BOX,sa zasebnim kontrolama pa cef ti jedna ,cef ti druga,sto bi mozda bila i najbolja varijanta ,ili cak sta vise u vece kuciste to i booster.Ti prekidaca pa po zelji teraj.mislim....kod mene sve moze

Meni ćeš praviti Crunch Box 

Dobar izbor nema stanebojsak wrote:Meni ćeš praviti Crunch Box

-
Evo cisto da napisem sta sam odlucio 
Dakle,nakon dogovora sa Maksom,odlucio sam se za OCD klona,koji ce imati jedan bitan mod.
Naime jedan prekidac ce menjati standardan OCD overdrajv u HI GAIN drajv,jer je to idealno ono sto meni treba.
Maksa je maksimalno izasao u susret i za relativno smesnu cenu od 50 evra ce uraditi ono sto sam trazio.
Kada pedala stigne,stizu dalji utisci,pa mozda i neki kratki sound review.

Dakle,nakon dogovora sa Maksom,odlucio sam se za OCD klona,koji ce imati jedan bitan mod.
Naime jedan prekidac ce menjati standardan OCD overdrajv u HI GAIN drajv,jer je to idealno ono sto meni treba.
Maksa je maksimalno izasao u susret i za relativno smesnu cenu od 50 evra ce uraditi ono sto sam trazio.

Ovo nije lepo sa tvoje strane,da sam na Maksinom mestu nebih ti radio pedaluDragovjejevic wrote:Evo cisto da napisem sta sam odlucio

Ne bih da miniram temu, ali mi se cini da bi u ovom slucaju pre trebao da trazis odgovarajuce pojacalo... samo moje misljenje; )
Logican izbor bi mi bio neki lampas, e sad to iziskuje nesto vise para. Mislim da ces ovako samo izmenjati brdo pedala u potrazi za odgovarajucim zvukom.
...znam, tema je "Dilema oko distorzija (pedala)"
Logican izbor bi mi bio neki lampas, e sad to iziskuje nesto vise para. Mislim da ces ovako samo izmenjati brdo pedala u potrazi za odgovarajucim zvukom.
...znam, tema je "Dilema oko distorzija (pedala)"

-
Druze,ja sam to isto rekao.Rekao sam coveku sta mi treba ocekivajuci da ce se cena sa mojim zahtevima povecati,a on je rekao da je cena po kojoj on radi pedale 50 evra i to je to. Ja sam mu cak ponudio da mu platim vise,posto ovo nije fer a on mi je onda ponudio da mi napravi OCD i Crunch Box za 80 evra (kwiss wrote:Ovo nije lepo sa tvoje strane,da sam na Maksinom mestu nebih ti radio pedaluDragovjejevic wrote:Evo cisto da napisem sta sam odlucio

Ja nisam prihvatio iz nekih drugih razloga.
Covek je jako povoljan,ja sam sa moje tacke gledista postupio ispravno.
A za ovaj komentar da bih trebao da trazim pojacalo,slazem se apsolutno,ali nazalost postoji jedan problem,a on je u tome sto ovaj moj Roland JC120,zapravo nije moj. Vec ga imam na pozajmici vec godinu dana,a to je inace drugovo pojacalo,pa ne mogu da ga prodam. Vrlo bih rado maznuo nekog Laney-a LC serije ili nekku Bugeru za pare polovnog Rolanda,ali jebiga to je nemoguce. Tako da trazim pedale koje ce mi dati zvuk koji mi treba,i koje cu moci da koristim sa drugim pojacalima.
Eto to je od mene,pozdrav svima.

nisam se nasao nimalo uvredjenim zbog komentara...razlog sto je neko napisao da je na mom mestu ne bi radio pedalu doticnom gospodinu,prosto ne vidim,ili ja mozda stvari gledam iz sasvim drugog ugla.Mozda
sve nije za javnost,al kad smo vec na ovom forumu javno napisali neke stvari neka i ostane tako...po meni je sve sasvim u redu.
evo za koji dan ce pedala biti gotova ,pa cemo onda cuti komentare.meni JE NAJBITNIJE DA covek sa pedalm bude zadovoljan.
sve nije za javnost,al kad smo vec na ovom forumu javno napisali neke stvari neka i ostane tako...po meni je sve sasvim u redu.
evo za koji dan ce pedala biti gotova ,pa cemo onda cuti komentare.meni JE NAJBITNIJE DA covek sa pedalm bude zadovoljan.

Mislim da cene ne treba navoditi baš zbog onoga ko pravi pedale jer verovatno cene nisu univerzalne,nekome 50 nekome60... 

Lose mislis,definitivno,mogu iz iskustva da potvrdim,da su cene uvek iste 

Ja mislim da cene ne treba komentarisati,bar ne na forumu.Uglavnom su iste za sve...a bilo je u praksi i kada smo se cenjkali sa musterujama.Retki su stvarno a i iskreni ljudi poput <<Dragovjejevic>> da ponude i vecu cenu...ako treba...
No takvim ja stvarno zelim da izadjem u susret.
No takvim ja stvarno zelim da izadjem u susret.
-
Da,shvatam,bez obzira nisam trebao reci cenu.
Otvorio sam ovu temu pa sam mislio cisto da napisem sta sam odlucio,ako Maksa hoce obrisacu post.
Covek je stvaarno fer sto se cene tice,jedva cekam da pedala bude gotova.
Otvorio sam ovu temu pa sam mislio cisto da napisem sta sam odlucio,ako Maksa hoce obrisacu post.
Covek je stvaarno fer sto se cene tice,jedva cekam da pedala bude gotova.

Evo ovo ce biti to cudo,Pokusao sam mod na OCD-u ali nisam zadovoljan kako to zvuci,pa stavi dve pedale u jednoj.Druga je CRUNCH BOX.Prekidacem se bira izmedju ove dve.Volume i tone pot su zajednicki.Ja sam zadovoljan,e sad samo da cujemo i komentare coveka za koga je uradjena.