Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass
Težina .. Cope ti reče da hoćeš Warwick-a jednog dana ?!
MM je mala beba za Warwick-a. Ako ti je MM težak onda će to biti mali problem..
Lakši je Streamer LX od MM pa skoro duplo, a ima i ergonomsko udubljenje za stomak sredovečnih ozbiljnih muškaraca - kao da je pravljen za mene, te je višestruko udobniji od ravnih dasaka11080 wrote:Težina .. Cope ti reče da hoćeš Warwick-a jednog dana ?!

Ne znate vi sta je tesko dok ne probate Thunderbirda 

- PainKiller93
Ja kad sam ga uzeo u ruke, jeste da je bio tezak, ali opet nista strasno. Moj drug ima neku Ariu valjda , ne znam koji model, nije nesto posebno, petozicana, ali ako nema jedno 15 kila u njoj, seci mi glavu. Ko da je od betona...theTrooper wrote:Ne znate vi sta je tesko dok ne probate Thunderbirda

- supersonic
kad smo već u off-u, samo da pitam- vama nije težak jazz bass ? Meni je veoma težak
- PainKiller93
Meni takodje, bilo da je Squier ili Fender. Druge firme tu i tamo, ali uglavnom srecem teske gitare kod pravog jazz basa, ili tih modela.
Ibanezove gitare na primer mi uopste nisu teske, cak imam utisak da su neke elektricne teze od basa, dok sa Fenderom iskilavis dok ga sviras, Yamaha vec nije toliko, uglavnom su lagane... Ostalo i nisam mnogo sretao, od vecih firmi, ESP tu i tamo, nije ni on tezak previse. MM nisam imao prilike da uzmem u ruke, niti nesto vise.
Ibanezove gitare na primer mi uopste nisu teske, cak imam utisak da su neke elektricne teze od basa, dok sa Fenderom iskilavis dok ga sviras, Yamaha vec nije toliko, uglavnom su lagane... Ostalo i nisam mnogo sretao, od vecih firmi, ESP tu i tamo, nije ni on tezak previse. MM nisam imao prilike da uzmem u ruke, niti nesto vise.
JB u principu spada u red laganijeg drveta, ali mu je takav oblik da poteže kaiš na malo naporan način, te se stvara subjektivan osećaj da je težak. U pravu ste za to zapažanje.PainKiller93 wrote:Meni takodje, bilo da je Squier ili Fender. Druge firme tu i tamo, ali uglavnom srecem teske gitare kod pravog jazz basa, ili tih modela.
Ja ne verujem sta citam...
Pa majku mu, bass treba da bude tezak i nezgodan! Meni je posle epizode sa kontrabasom svaka gitara postala pesma... Ako hocete komfor, kupite aranzer!
Pa majku mu, bass treba da bude tezak i nezgodan! Meni je posle epizode sa kontrabasom svaka gitara postala pesma... Ako hocete komfor, kupite aranzer!

Spoiler:
Jel iko odavde svirao AriPro II? E, to je težak bass.
Spoiler:
Ali radi vrhunski i može se naći polovan po bagatelnim cenama.
Ima jedan vec duze vreme na KP po bezobrazno niskoj ceni...a gitara izgleda kao da je juce izasla iz radnje... prelep bass
Ja sam ipak za instrument od koga me ne boli kičma i ramena posle svirke, pa nek sam baba 

- supersonic
Ja bas nesto i nisam. S obzirom da sam skoliozu zaradio svirajuci harmoniku tokom nizeg i viseg muzickog skolovanja, ne treba mi jos jedna vreca oko vrata