Omiljeni gitaristi?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
Rocket Roll

Re: Omiljeni gitaristi?

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2008, 00:24

Image

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 13 Feb 2008, 21:40

Ma bravo za ovog harmonikasa .......... meni moj pas uvek bezi glavom bez obzira
kad ja okinem po tamburi ....... nema tih poslastica koje ga mogu zadrzati u
mojoj "koncertnoj dvorani" :lol:

Melnar_89

Post by Melnar_89 » 20 Feb 2008, 22:30

Alo da nije bilo Blackmore-a ne bi bilo ni przenja ni ostalih perverzija!!! Tu je fenomenalni Yngwie Malmsteen ,Michael Romeo,Steve Vai,Joe Satriani.Mada po meni Yngwie Rules!!!

EE da od domacih tu je Vidoja Bozinovic Dzindzer, Zele Lipovaca,Ivan Milcic,Vlatko....

LazaRocker

Post by LazaRocker » 15 Mar 2008, 23:21

Meni omiljeni Jimmy Page, John Frusciante i Joe Ramone :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 16 Mar 2008, 12:23

LazaRocker wrote:Meni omiljeni Jimmy Page, John Frusciante i Joe Ramone
Koji je Joe Ramone???? imas Joey koji je pevac, i imas Johnny koji je gitarista....a ovo je izgleda neki hibrid :lol:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 16 Mar 2008, 15:10

Slucajno sam izostavio y. A vidis valjda da se zajebavam ,stavio sam smajlice smajlice.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 17 Mar 2008, 10:39

jel se zajebavas za svu trojicu :lol: :lol: :lol:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 17 Mar 2008, 11:43

Guitar_thrill wrote:jel se zajebavas za svu trojicu :lol: :lol: :lol:
Ma jok, samo za Joeya. Ova dvojica su genijalci.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Apr 2008, 11:16

Ajd i ja da se izjasnim, jer jel? i sam sviram gitaru i nekad se lozhih na gitarsku muziku jedino... :D

Dakle, redosled nije bitan a stvari sada, posle hiljada preslushanih albuma i daleko od Malmsteen-ovske klinachke zatupljenosti(izvinjavam se na jachim rechima), stoje ovako:

Scott Hendersson - Shta reci o Scott-u, savrshen ton, solazhe koje su uvek napete sa sjajnim osecajem za vreme, tehnichki veoma zanimljive i versatilne, voli da svira "outside of the chord" shto mi se posebno svidja...

Tony MacAlpine - mozhda moj i omiljeni gitarista. Obozhavam njegov ton, i ludilo kreativnosti. Svaki TOny-ev solo album je fenomenalan i nikad preteran, ali ono shto posebno cenim kod njega je njegov rad sa Planet X-om i CAB-om. Choveche, svirati kao shto je on svirao u Planet X-u je, po mom mishljenju, vrhunac elektrichne svirke danas!!!

Brett Garsed - malo poznat a savrshen gitarista. Jedinstvenog stila i savrshenog legata, Garsed mi se dopao chim sam ga chuo, ma lik ubija!

Alan Holdsworth - A.L.A.N H.O.L.D.S.W.O.R.T.H :D

John Mclaughin - a living god.

Frank Gambale - gospodin cho'ek koji...koji...ma ne znam shta da napishem za njega kad je toliko prokleto dobar!!! :)

Od metalaca, najbolji mi je MArty Friedman.

Novi rising star gitarista je Guthrie Govan, obavezno check out-ujte njegov album Erotic Cakes, prejeban je.

GItaristi koje takodje obozhavam su, Pat MEtheny, Koichi Yabori, Nguyen Le, Bireli LAgrene, Shawn Lane...

Jimmy page

Post by Jimmy page » 16 Apr 2008, 12:24

Jimmy page rules :!: :!: :!: :P :P

Gitarzan

Post by Gitarzan » 18 Apr 2008, 17:12

Andy Timmons. Gledao sam ga na nekavoj Ibanezovoj godisnjici, svirao je sa Gilbertom i Vaiem, imao je savrsen zvuk, i clean i dist, istovremeno timski igrac i solo divljak. 8) Gledao sam taj koncert milion puta i znam napamet svaki njegov ton i pokret, cak sam ga i sanjao jednom pa sam tada zakljucio da je dosta sa tim i da bih mogao da pogledam i neki drugi koncert :)

blaze

Post by blaze » 19 Apr 2008, 22:45

Clapton i Slash. Paljevinski metalci uglavnom kazu "Sta bre onaj Erik Klepton fenser! najbolji je Kerry King!". Ne slusam Slayer, ali Kerry King svira na nacin koji oni razumeju. Svi likovi koje ja znam sviraju arpedjo tako sto drndaju svaku zicu najvise sto mogu uz gain nadrndan do kraja da prikrije koliko brljaju.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Apr 2008, 12:23

Gitarzan wrote:Andy Timmons. Gledao sam ga na nekavoj Ibanezovoj godisnjici, svirao je sa Gilbertom i Vaiem, imao je savrsen zvuk, i clean i dist, istovremeno timski igrac i solo divljak. 8) Gledao sam taj koncert milion puta i znam napamet svaki njegov ton i pokret, cak sam ga i sanjao jednom pa sam tada zakljucio da je dosta sa tim i da bih mogao da pogledam i neki drugi koncert :)
Prva stvar sa tog koncerta se zove Jungle eyes i mozhesh je naci na albumu Another Lifetime chika Simon Phillips-a(koji btw. i svira bubnjeve na tom koncertu o kome govorish). Da, Andy Timmons je odlichan gitarista, njegova preciznost je stvarno praznik za ushi. Ali, njegovi solo albumi su totalni smor, bar meni, nishta posebno, standardno gitarsko przhenje, ovako, kao timski igrach(a svirao je na vecini Phillips-ovih albuma), njegova svirka dobija mnogo vishe smisla.

Hail to fusionized Andy! :lol:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 May 2008, 12:56

Hendrix, Tocak, SRV, Duane, Mclaughlin, Page, Blackmore, Knopfler, E.C....

luka000

Post by luka000 » 25 May 2008, 00:33

Brian May, Blackmore, Clapton, Gary Moore(Po meni najbolja pesma od njega Parisienne walkways-sigurno ga nisam dobro napisao :D )

Post Reply