Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
Kvočka, postaješ polako kao nepredvidiva turska serija na TV-u, hehehe, jedva čekamo sledeću epizodu... 

Taman dodje na red kvockin bas koji mi se po izgledu svidja, a onda procitah da je fretless 

Nije neka drama da se opet ukucaju pragovi. Izabereš neke gotivne.theTrooper wrote:Taman dodje na red kvockin bas koji mi se po izgledu svidja, a onda procitah da je fretless
A da, al treba skidati epoksi i sve... Cimanje je
Ontopic, razmisljam da thundera prebacim u BEAD, posto ce postati project bass (ono, menjam sve sem drveta otprilike), pa da imam taman za metalcugu neku kad vec nemam peticu, dok prec ostaje u EADG. Samo ono, ne mogu da odlucim da li da idem ipak u standard C zbog drop stvari (stoner i to), ili skroz u BEAD zbog Disturbed-a i slicno
Ontopic, razmisljam da thundera prebacim u BEAD, posto ce postati project bass (ono, menjam sve sem drveta otprilike), pa da imam taman za metalcugu neku kad vec nemam peticu, dok prec ostaje u EADG. Samo ono, ne mogu da odlucim da li da idem ipak u standard C zbog drop stvari (stoner i to), ili skroz u BEAD zbog Disturbed-a i slicno
Epoksi se stavlja prilikom defretovanja na mekane fingerborde tipa rouzvud, kod mene nema epoxija jer je wenge dovoljno tvrd. Ako hoces da menjas sve na svom basu, to ce da te kosta koliko i nov, bolje onda kupi jos jedan komad i koristi ga za sta treba nego da raskopavas stari... Opet, ako hoces u C ili H, kupi debeli set zica (tipa 50-110) i kraj.
uzmes set za 5zicani i ostavis G za rezervu 

Truperu, nema svako fretles-a 

To cu verovatno i uraditi na krajuSolomon wrote:uzmes set za 5zicani i ostavis G za rezervu
A ono, ovo mogu malo po malo, a drag mi je bas pa se necu rastajati sa njim. Ono, deo po deo cu menjati, samo da smislim sta bi od magneta (thunderbucker 66+ bi bilo idealno, ali su oni nehih 300e set). Verovatno neki zajeban, high mass bridz (mozda i kahler trem ili tako nesto), hipshot civije (detuner na najdeblju)...nnkvocka wrote:Epoksi se stavlja prilikom defretovanja na mekane fingerborde tipa rouzvud, kod mene nema epoxija jer je wenge dovoljno tvrd. Ako hoces da menjas sve na svom basu, to ce da te kosta koliko i nov, bolje onda kupi jos jedan komad i koristi ga za sta treba nego da raskopavas stari... Opet, ako hoces u C ili H, kupi debeli set zica (tipa 50-110) i kraj.
Nek ti je sasrećom
Al sacekace Thunder na sredjivanje, moram prvo refret da odradim na precu 

šta sviram? pa, na primer, kvočkinog žanžana
pošto mi je kao posledica moje velike brige o basu (i kvaliteta mog štimera) pukla čivija na korveti, kriziram već mesec dana, bez sviranja i probe.
ali danas mi je moj drug bojan pozajmio svoj fretles, koji ću kao zamenu svirati na probi. malo je reći da sam oduševljen basom, a kamoli time što sam ušao veoma brzo u štos s obzirom da sam fretlese svirao možda 3 puta u životu, od kojih su 2 puta po 3 minuta možda.
toliko sam oduševljen da ću snimiti freezing moon i uploadovati ga na tjub, da uostalom i čujete žana koliko-toliko. odličan!
ozbiljan sam, snimiću freezing moon

pošto mi je kao posledica moje velike brige o basu (i kvaliteta mog štimera) pukla čivija na korveti, kriziram već mesec dana, bez sviranja i probe.
ali danas mi je moj drug bojan pozajmio svoj fretles, koji ću kao zamenu svirati na probi. malo je reći da sam oduševljen basom, a kamoli time što sam ušao veoma brzo u štos s obzirom da sam fretlese svirao možda 3 puta u životu, od kojih su 2 puta po 3 minuta možda.
toliko sam oduševljen da ću snimiti freezing moon i uploadovati ga na tjub, da uostalom i čujete žana koliko-toliko. odličan!
To više nije Žan, sad je ŽanočkaStalker wrote: toliko sam oduševljen da ću snimiti freezing moon i uploadovati ga na tjub, da uostalom i čujete žana koliko-toliko. odličan!

Jean & Guerilla 

nemojzajebavati - do sada ti je 2x mogla stići čivija sa warwick sajta......Stalker wrote:... pukla čivija na korveti, kriziram već mesec dana, bez sviranja i probe...
i ovi naški kažu na sajtu da imaju za 750 din po komadu
ako ti tako kažeš.. samo što još nije stigla.gricko wrote:nemojzajebavati - do sada ti je 2x mogla stići čivija sa warwick sajta......
i ovi naški kažu na sajtu da imaju za 750 din po komadu