Pomoc oko ibanez lo-pro EDGE tremolo rucice???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zrkrlk

Pomoc oko ibanez lo-pro EDGE tremolo rucice???

Post by zrkrlk » 25 Jan 2012, 14:03

Pozdrav svima,

Da li neko zna da li ima i gde bi moglo ovde kod nas da se nabave male bele plastikice (TORQUE BUSHINGS) za rucicu pomenutog tremola?? Pitao sam u par radnji koje rade se Ibanez opremom, tamo su mi rekli da toga ovde nema, pa ajd da probam ovako, mozda negde ipak ima... :ziveli:

bancika

Re: Pomoc oko ibanez lo-pro EDGE tremolo rucice???

Post by bancika » 25 Jan 2012, 15:05

mislim da nema kod nas, ima na ibanezrules.com
ako jos imas stare, a nervira te kako rade samo ih malo zagrej upaljacem, jedno 5 sekundi sa svih strana. Zvuci sasavo ali od toga se malo prosire i ocvrsnu, meni je jos godinu-dve posle toga drzao lepo rucicu na mestu

zrkrlk

Post by zrkrlk » 25 Jan 2012, 17:25

bancika wrote:mislim da nema kod nas, ima na ibanezrules.com
ako jos imas stare, a nervira te kako rade samo ih malo zagrej upaljacem, jedno 5 sekundi sa svih strana. Zvuci sasavo ali od toga se malo prosire i ocvrsnu, meni je jos godinu-dve posle toga drzao lepo rucicu na mestu
Pa da, to verovatno funkcionise...pokusacu da nabavim originalne, a dok one ne stignu vidim da se starim smesi vatrica :twisted: Hvala svakako i pozzz!!! PS: Vec uradjeno i super je. Mozda sam malo preterao sa grejanjem ali taman dok se malo razradi bice kako treba, a svakako ce mi prijatelj pribaviti par komada preko...

bancika

Post by bancika » 25 Jan 2012, 17:35

zagrejane traju mnogo duze nego nove. Meni su se nove razhebale posle mesec-dva.
Ali dobro si me podsetio, uzecu i ja nekolicinu od ibanez rules.

ApplePie

Post by ApplePie » 25 Jan 2012, 20:56

Ja kad sam narucivao od Engleza idu samo u pakovanjima po 12 komada što i nije loše .. korisno je ako se skupi više ručica pa da se sve obnove. :) Nego ostalo mi starih prstenčića taman da probam ovaj trik sa flambiranjem :) Hvala za savet :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 26 Jan 2012, 04:04

Flambiranje je stara fora sa terena (formacijska).

fatbastard

Post by fatbastard » 26 Jan 2012, 17:09

Ju, meni moja na JS-u radi vec sedmu godinu... o.O

CrazyArrow

Post by CrazyArrow » 27 Jan 2012, 18:09

Osim sto mozes zagrejati uplajacem ..takodje imas stari dobri stos da naneses tanak sloj bezbojnog laka za nokte na to maleno cudo ;) ...U svakom slucaju drzace neko vreme..Kod nas princip nabavke je da u biti nema pakovanja,kao u engleskoj,usa..etc.....vec kupis citavu rucicu koja i ne kosta nesto preterano :)

bancika

Post by bancika » 27 Jan 2012, 18:33

fatbastard wrote:Ju, meni moja na JS-u radi vec sedmu godinu... o.O
jel ima dovoljno "snage" da zadrzi rucicu horizontalno, tj, da li rucica padne nadole kad je pustis?

zrkrlk

Post by zrkrlk » 01 Feb 2012, 21:44

bancika wrote:
fatbastard wrote:Ju, meni moja na JS-u radi vec sedmu godinu... o.O
jel ima dovoljno "snage" da zadrzi rucicu horizontalno, tj, da li rucica padne nadole kad je pustis?
Meni posle grejanja drzi rucicu gde god je ostavim a i dalje rucica ima glatko kretanje, kao da je hidraulicna i nema ni malo lufta...ma nema greske. Samo pazi da ne preteras sa grejanjem da se ne deformisu previse.
No kad smo vec kod JS-a, trebao bi mi novi output jack za njega, ovaj koji je sada na gitari ne drzi kabal bas pouzdano a nikako da naletim negde na to, i gde sam se raspitao rekli su mi da nema...Da li neko zna gde se moze nabaviti posto je malo specifican..??
http://www.stewmac.com/product_images/1 ... Detail.jpg

Post Reply