Ja malo ucestio sa pitanjima ali JBG pocetnik mora da zna sve.....................
Kupio sam bas,sa tim ste vec upoznati a sad slijedi kupovina nekog bas pojacala ili bas glave za pocetak.Kao klavijaturista u bendu imao sam priliku da slusam basistu koji je svirao fender jazz bas i koristio trace elliota(glavu, mislim da je gp12,ispravite me ako sam pogrijesio)).Sve je to zvucalo super.E sad pitam:Koje bas pojacalo kupiti a da moze zavrsiti posao u manjim klubovima ,pabovima a bogami i na nekom vecem prostoru.Cijena naravno igra ulogu pa bih za pocetak,ako je skupo, kupio samo glavu a kasnije i kabinet npr neki 4x10 ili sta vec preporucujete.Ozvucenje mi nije problem.Sa kolegom gitaristom vec posjedujem 4 dinakorda 2-sistemca po 400w, 2 bas bina "ramza" 18inch,mix dinakord power mate 1000,snagas 1300w i skretnicu kojom malo guramo basove u binove.To je dovoljno da se polijepo gruva.Samo mi treba za pocetag bas pojacalo ili bas glava.
Sta traziti???????Trace Elliot-a (ili kako ga jedan ovdasnji stari konobar zove..Eliot Nes) Peavey-a ili nekog ampeg-a.Od to troje mi nesto preporucite.Preporucite i ako znate da neko prodaje da ne kopam po KP a pozeljno je cak i iz prodavnice pod uslovom da ima kod nas u prodaji.Kad kazem kod nas mislim na SR,CG I BIH.HVALA SVIMA.....