Šta kupiti????????????????????

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Cope

Re: Sta kupiti????????????????????

Post by Cope » 30 Jan 2012, 19:18

Dođi, vidi, probaj, dogovorićemo se...

Već je skoro 200 eur jeftinije nego u radnji, a novo. Za te pare teško da ćeš naći pojačalo ovog kalibra. :ziveli:
Last edited by Cope on 30 Jan 2012, 19:20, edited 1 time in total.

supersonic

Post by supersonic » 30 Jan 2012, 19:19

Još jednom da postavim već postavljeno pitanje. Do koliko misliš da bi mogao da izbrojiš para za pojačalo ? Jerbo, to je jako bitan faktor. S obzirom da si napomenuo da želiš da ''opskrbiš'' lokal, pa po mogućnosti i neki veći objekat - što bi značilo jedno ALL AROUND pojačalo, s kojim ćeš se zadovoljiti u narednih ( po mom razmišljanju 5-8 god. minimalno ). Mislim, možemo ti preporučiti da uzmeš, bassman-a ili svt CL ili VR ampega, ili Markbass ali za to vjerujem da nemaš love, jer da imaš - odavno bi uzeo :XD :XD: :XD:

Šalu na stranu, ali stvarno reci okvirno cifru

supersonic

Post by supersonic » 30 Jan 2012, 19:30

ok je to pojačalo, samo ne znam koliko cijeni čovjek isto.

Cope

Post by Cope » 30 Jan 2012, 19:32

Odličan set, vrhunsko stanje, možda malo zvuči skupo, ali vredi...

Obzirom da nova Trace 15" košta oko 600 EUR, glava polovna je tu oko 250-300 EUR, tako da možda ima smisla dati 800-900 za ovo (mislim da je toliko tražio zadji put, pošto me je zanimao samo zvučnik pa sam pitao)..

Ja imam Trace i najviše volim da ga nosim na svirke.

supersonic

Post by supersonic » 30 Jan 2012, 19:39

istina, žilava je to glava. Kao mazga.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 30 Jan 2012, 19:42

zajmovic wrote:
Solomon wrote:pa ne mozes svirati samo glavu, moras povezat kabinet da bi sviralo :)

Ali mogu iz glave da idem u mixetu pa na ozvucenje..........za pocetak.....
ne mozes.........

supersonic

Post by supersonic » 30 Jan 2012, 20:00

ne znam na koju glavu misliš, ali to je izvodljivo. Ja sam to sa svojim ampeg svt3pro glavom radio. Uredno, regularno.

Cope

Post by Cope » 30 Jan 2012, 21:34

Pa ako ćeš da se bodeš u razglas, onda bolje uzmi neki preamp sa D.I. out-om.
Ja sam probao Eden Nemesis WTDI, i dopao mi se, odnosno bliska ni je njihova filozofija preamp modelinga, pošto u arsenalu imam i Nemesis pojačalo :mrgreen:

Mada, ako imaš love za glavu, uvek može jeftino da se nabaci neka petnaestica ili dve desetke, čisto da smrdi tu pored i da sebe čuješ kako-tako, a žicom dalje u veliku snagu.

zajmovic

Post by zajmovic » 30 Jan 2012, 22:09

supersonic wrote:ok je to pojačalo, samo ne znam koliko cijeni čovjek isto.

900 eurica. Preskupo za mene sad.Kaze da je mijenjao kalote na zvucnicima.Posteno.

zajmovic

Post by zajmovic » 30 Jan 2012, 22:13

Solomon wrote:
zajmovic wrote:
Solomon wrote:pa ne mozes svirati samo glavu, moras povezat kabinet da bi sviralo :)

Ali mogu iz glave da idem u mixetu pa na ozvucenje..........za pocetak.....
ne mozes.........

Basista koji je radio samnom 10 godina je isao iz trace elliota direktno na mix na svoj kanal i juris po volumenu.Sve radilo kako treba.

zajmovic

Post by zajmovic » 30 Jan 2012, 22:15

Cope wrote:Pa ako ćeš da se bodeš u razglas, onda bolje uzmi neki preamp sa D.I. out-om.
Ja sam probao Eden Nemesis WTDI, i dopao mi se, odnosno bliska ni je njihova filozofija preamp modelinga, pošto u arsenalu imam i Nemesis pojačalo :mrgreen:

Mada, ako imaš love za glavu, uvek može jeftino da se nabaci neka petnaestica ili dve desetke, čisto da smrdi tu pored i da sebe čuješ kako-tako, a žicom dalje u veliku snagu.
Pa na to sam i mislio za pocetak.Neku glavu pa lagano ostalo.Kazem vam opet,trace elliot mi je onako ostao u podsvijesti kao dobra i poslusna sprava.
Hajde posto sam novopeceni basista malo mi pojasnite ove skracenice tipa "D.I.out-om" i sl.Ko pita taj ne skita a i zahvalan sam svima koji izlaze u susret

zajmovic

Post by zajmovic » 30 Jan 2012, 22:22

supersonic wrote:ne znam na koju glavu misliš, ali to je izvodljivo. Ja sam to sa svojim ampeg svt3pro glavom radio. Uredno, regularno.

Naravno....Samo sto ja ovako neupucen jos ne znam koje sve glave ne mogu da rade bez kabineta.Znam da trace radi i ,onako, direktno na mix.

Cope

Post by Cope » 30 Jan 2012, 23:37

Moja Nemesis glava je napravljena da i kad se pregreje izlazni stepen i kad je isključi termostat, ili ako eventualno crkne, D.I. odnosno preamp, nastavlja da radi, tako da nema neprijatnog iznenađenja :)

Trace takođe lepo radi na ozvučenju, ali toliko ima snage da sam samo jednom imao potrebu da ga bodem u razglas.

laza

Post by laza » 30 Jan 2012, 23:57

zajmovic wrote:
supersonic wrote:ne znam na koju glavu misliš, ali to je izvodljivo. Ja sam to sa svojim ampeg svt3pro glavom radio. Uredno, regularno.

Naravno....Samo sto ja ovako neupucen jos ne znam koje sve glave ne mogu da rade bez kabineta.Znam da trace radi i ,onako, direktno na mix.
Nije ti ni potrebno da znaš taksativno, treba ti samo princip. Bez kabineta ne smeš koristiti glavu s lampaškim pojačalom, a smeš solid state glavu, i smeš hibridnu glavu (lampa u pretpojačalu, solid state pojačalo). Na primer, supersonicov Ampeg SVT-3PRO je hibridna glava, nećeš je spaliti ako je kresneš bez kabineta.

Drugo, skoro svaka glava ima balansirani izlaz, koji se obično koristi za u razglas. Ali nema svaka glava na tom izlazu prekidač Pre/Post. Gde ovoga nema, u razglas ide ton nemodifikovan pretpojačalom, ništa Gain, ništa EQ, kao da si ubo bas pravo u miksetu. Gde ima prekidača, metneš ga na Post, i onda od svoje glave koristiš pretpojačalo, a umesto pojačala - razglas.

Post Reply