Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Oprema Koju Nemate

Post by Cortex » 14 Feb 2012, 12:11

kad sam izvalio post na premierguitar youtube kanalu, posle sam pogledao par pesam aod wilco-a i smorio se ko dupe.
sinoc sam im dao novu shansu i nashao sam par koje su mi super, a nelsovi solo projekti, ili koliko vidim glavni projekti su prokleto fenomenalni

em je vanserijski kul lik, em mu je zika bash super. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2012, 12:33

i lol za ovo koji kralj http://nelscline.com/ampdiagrams.html

:D

Milanares

Post by Milanares » 14 Feb 2012, 13:54

Prokleto dobri je pravi izraz. eto, bash mi drago da se i to otkriva ovde :) inace je svirao na oko 150 albuma raznih, bedak je sto jako malo toga moze da se kupi kod nas....
no da ne offtopicarimo previse, moze se otvoriti i Nels Cline tema pa da se tamo topimo :)

O.o

Post by O.o » 15 Feb 2012, 01:02

dweezil

Post by dweezil » 15 Feb 2012, 09:57

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Feb 2012, 10:30

Sve do jedne zvuche sjajno. Gledao sam ovo i slusham svaku i mislim se, jbt, kad bi ovoga bilo kod nas tako bih rado uzeo jedan sensei sa p90kama, kad bih imao para naravno :)

dweezil

Post by dweezil » 15 Feb 2012, 10:34

:1: :bambi: def bi bilo drazesno posedovati ih, stim sto bih ja mojoj flomasterom nacrtao skunk stripe :bambi:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Feb 2012, 19:26

[youtube]Ph4omvJKA0I&feature=related[/youtube]
Definitivno privukla pazhnju, izuzetno bih voleo da je posedujem. Nije ovo nemoguce napraviti ali izgleda i zvuchi sjajno, zaokruzhen proizvod, vredi tih para!

i potpuno drugachiji pristup demo-a, u Hendrix improve fazonu

jako jako lepo. me wanna.

nebojsak

Post by nebojsak » 16 Feb 2012, 23:26

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2012, 04:00

Skromno. :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Feb 2012, 09:07

Može i samo jedna od njih :) Vidim da se po ibeju kreću tu oko 5-7 soma, nije strahota :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Feb 2012, 10:16

Ljudi dajte neku preporuku za novu pedalu sa kojom bih mogao da zamenim HM-2 u lancu. Treba mi taj zvuk najarenih maršala, više gejna nego što imam na Maxonu OD808 a da ima taj old skul malo fazzy zvuk kao HM-2 i da može da se denfuje (demfuje, kako god hehehe). Znači haj gejn sa old skul šmekom. :metal:

Nastavljam istrebljenje vintage pedala sa pedalborda, hoću da sve budu nove i čru bajpas.
Znam da ima ljudi koji mnogo više prate scenu sa novim pedalama pa dajte neki predlog da mi skratite pola dana češljanja hehehe.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 17 Feb 2012, 10:24

Meni je OCD u Hi-POwer modu tacno to sto si opisao, al ima ljudi kojima se ne svidja. A u vezi ovih alu vratova, po talkbassu su ljudi prilicno razocarani bas verzijama, u osnovi sve gitare imaju neck dive i ne bas gotivan zvuk

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Feb 2012, 11:03

Hopkins jesi li probao maxon od808 ispred london fuzz-a u vec maaaaalkice poguran amp [stage glasnoca jel] ? to shto si opisao ja dobijam kad spichim ts808 u fuzz face pa secash se u bigzu kad sam svirao onaj Panterin riff i kad smo se pitali da li bi ikad rekao da ovako neshto izlazi iz kombo-a fuzz face i TS. tight je i fokusirano u midovima [kao marshall jelte] zbog TS-a, a gaina i bass-a ima na kilo i hairy je zbog FF-a, zbog kojeg se takodje i sjajno chisti. kod mene na SG-u pomenuta kombinacija daje na volume max na gitari zvuk najdebeliji prepun gaina a opet je separacija zhica sjajna i dobro se chuju kompleksni akordi, kako smanjujesh volume pot na gitari gaina i dalje ima kilo ali i ne chisti se ni najmanje do neke dvojke na volume-u ali se u medjuvremenu od dakle max do 2, menja EQ tog gain-a uglavnom u visokima i mid-u shto je jako interesantno. e vec od 2 pa do nule tu se vec stvari raschiste na AC/DC nachin, i ultimativno ochiste skroz maltene, dovoljno za rockerski clean.
ne znam, meni je ovo bilo totalno otkrice, mislio sam da vishe nikad necu svirati sa high gain tonovima li ova konfiguracija me je kupila skroz.
probaj da izvedesh neshto slichno sa london fuzzom i od808-icom pa vidi da li ti se dopada :ziveli:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Feb 2012, 11:17

To zvuči super samo što ja nemam London Fuzz, to je Nyarlathotepov (Dušanov) hehehe. Ja imam Big Muff i FF. Jedino da kupim neki germanijumski fuzz.

Mogao bih da probam te neke kombinacije sa Maxonom i Fuzzom, nije mi palo na pamet, ko seljak sam se odmah zaleteo na neku pedalu. U stvari zašto ovo tripujem sada... sinoć je na probu drugar doneo Swollen Pickle, oriđiđi vintage da ga probam na svojoj đitri i ampu. Nisam imao gde da ga pribodem pa sam iključio iz lanca FF, Big Muff i HM-2 i stavio Swollen Pickle prvi pa posle njega Power Boost pa na dalje normalno. Zvuk mi je odjednom bio mnogo bolji, prezentniji, puniji i u svakom pogledu bolji. Jedino što sam uradio je da sam isključio te prve tri pedale... e pošto su big muff i FF tru bajpas znači signal mi sjebava taj HM-2. Pored toga već neko vreme se razmišljam da bi možda sa nečim drugim mogao bolje da prođem za taj mjetal zvuk nego sa HM-2, jer ona se ipak najbolje pokazala za ne metal žanrove koliko god to bilo sumanuto jer se zove Heavy Metal 2 hahahaha.

Probaću razne kombinacije sa izbačenim HM-2 iz lanca pa ako ne radi, moram da nađem neku pedalu za hevi metal herojštinu. Voleo bi da probam i taj OCD na svom ampu svakako.

Post Reply