Sledeće pokolenje bluz gitarista a.k.a. the keepers

Moderators: dejankuki, Trooper

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Sledeće pokolenje bluz gitarista a.k.a. the keepers

Post by Cortex » 18 Feb 2012, 13:22

vish kako su ushi razlichite bokte.
meni doyle na ovom bash snimku green light girl [bitchin, biiiiitchin song btw brotha] shto si okachio nebojsha totalno ima neki generichki ton do jaja je, voleo bih da ga imam, ali nishta specijalno u blind testu ne bih rekao da je to on vec ko zna ko [ako izuzmemo forice u sviranju lickove i slichno] dok chika Sayce ne da ima svoj ton...nego je zaprepashcujuce da tako mlad dechkonja ima tako prepoznatljiv tonic.
al sad ga bash preterasmo, totalno smo u fazonu "moj tata je jachi od tvog tate" :) :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Feb 2012, 16:08

sinisake wrote: Sad, sto ni on ni Sajsi nisu troo bluzeri, jbg... :ziveli:
Ne zajeba'j i ne povlaci se opet u taj tvoj sarkazam, 'ocemo fajt! :mrgreen: :kiss: :ziveli:
Taj ko se poziva na tr00 bluzeraj u svrsi ove (pa i bilo koje druge) gradacije je ili mnogo mator ili ne zna gdi udara. :bambi:
Kapiram da smo ovde malo vise zasli u singer/songwriter/guitarist teritorije, na to sam mislio u prethodnom postu.
Cortex wrote:dok chika Sayce ne da ima svoj ton...
Ok, Super Bass na otpanju je generika, a Super Reverb na otpanju je vr'... Matora, bolje da prestanemo sa pricom, posvadjacemo se... :lol: :ziveli:
S obzirom da vise volis SR, eve ti, manje-vise, ista osnova, samo bez filovanja pedalama. :)
'90.
- http://www.youtube.com/watch?v=3Qj67bchzvA
'91.
- http://www.youtube.com/watch?v=MUz6SBqmzII
- http://www.youtube.com/watch?v=Ni02l9ArIpM
- http://www.youtube.com/watch?v=i4yrCj9au1g
Cortex wrote:al sad ga bash preterasmo, totalno smo u fazonu "moj tata je jachi od tvog tate"
Ja ih sve volEm, tako da nemam trip da se nadmecemo. Samo kuckamo. :mrgreen: :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Feb 2012, 17:20

ja vishe ne, preosetljiv si na ove matorane

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Feb 2012, 17:36

Ok, kako god.

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Feb 2012, 17:50

Ajde ajde, nećemo se valjda oko toga svaditi :ziveli: :banbey:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Feb 2012, 18:11

:1:

Hajde, ljudi, pa to je samo zvuk, da ste se posvadili oko pesama, hajde-de ™... od sviju njih je bolji Martin Gore, kao konpozitor, a o frizurici i mejkapu da ne pricamo... :lol: :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 18 Feb 2012, 18:14

sinisake wrote:od sviju njih je bolji Martin Gore
Meni je nekako prelabav... šta znam :roll:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Feb 2012, 18:23

Ma nema nikakve svadje i ljutnje, nego ako nema potrebe da dalje kuckamo, ondaK nema potrebe da dalje kuckamo. :)
Neocekivana kofa 'ladne vode™, ali ok, sta je tu je. :karanfil:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Feb 2012, 18:30

ma jok bre shta se tripujesh nego radim neshto ozbiljno na kompu [ok, ozbiljnije, ne ozbiljno] pa sam mozhda "zvuchao" kratko i ljutito :*

HeatMan

Post by HeatMan » 23 Feb 2012, 18:40

Cortex wrote:vish kako su ushi razlichite bokte.
meni doyle na ovom bash snimku green light girl [bitchin, biiiiitchin song btw brotha] shto si okachio nebojsha totalno ima neki generichki ton do jaja je, voleo bih da ga imam, ali nishta specijalno u blind testu ne bih rekao da je to on vec ko zna ko [ako izuzmemo forice u sviranju lickove i slichno] dok chika Sayce ne da ima svoj ton...nego je zaprepashcujuce da tako mlad dechkonja ima tako prepoznatljiv tonic.
al sad ga bash preterasmo, totalno smo u fazonu "moj tata je jachi od tvog tate" :) :ziveli:
upravo.. veliki sam mayer fan.. ali slusham i bramhalla ponekad.. i npr mayera uvek prepoznam i po stilu svirke i po tonu.. zato sam i pazario njegovog strata, mada ima dosta njegovih stratova koji su go *****, moj je zvuchao kako treba pa ga uzeh..

elem

isto je i sa sayce-om, pa i sa npr galesom.. ali bramhala nikad ne prepoznam.. ne kazem da lichi tachno na nekoga, ali mi je sav ukochen i nepotpun i neizgradjen (i stilski i tonalno) da bih mogao da ga prepoznam.. to shta ON pricha da se O NJEMU prichalo od strane velikih figura, mi nije ni bitno.. to shto mu je clapton dao da mu svira preko pesama na turneji, mi takodje nije bitno.. jer isti taj clapton je dozvolio winwoodu da mu namrachi koncerte.

opet, ne kazem da je bramhall kao mato nanji i da se trudi da kopira nekoga, naprotiv.. mislim da se previshe trudi da bude svoj, ali da nema toliko talenta za tako neshto.. tj ne mashtovit je.. kao npr johny lang koji ruku na srce ima predobre pesme, ali je neprepoznatljiv (ton i stil sviranja) u gomili.. to shto je rodjen tu i tu, znachi isto koliko i to shto sam ja rodjen u srbiji.. i shto mi je otac jebeni programer.. to uopshte ne znachi da ja imam ikakvog znanja o tome, a vala chak ni talenta za tako neshto.. to su sve gluposti..

ko kad bi rekli da je dweezil do jaja zato shto mu je cale bio mr brka, i zato shto je svirao na hendriksovoj gitari.. bollocks..

edit: opet se, na kraju krajeva sve svodi na muzichki ukus.. kako slushaoca tako i sviracha.. jer gitarista svira ono shto voli i chuje, ja npr nisam nikad voleo preterano svirku craya, a vala ni brata vaughana starijeg.. uvek su me mrachili sa jednostavnoshcu, mada oni imaju neki prepoznatljiv ton (cray pogotovo).. ali opet.. chemu sve to?
Last edited by HeatMan on 23 Feb 2012, 18:47, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Feb 2012, 18:46

npr mayera uvek prepoznam i po stilu svirke i po tonu..
slabo se ja razumem u blues ™, ali evo, pomenuo si ono sto ja nisam smeo :mrgreen: , a meni je to najvaznije kod sviranja djitre - da te odmah skontaju, po tonu und fraziranju. :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Feb 2012, 18:50

Jbg, skontam ja oma i Santanu, pa mi je to njegovo prepeglano i sterilno. Ne kažem da ljudi nisu prepoznatljivi, ali ja jednostavno volim taj Hendrix/Prince/SRV trip - ne u smislu boje™ tona, nego prljavost i muda, sve na ivici falša/predrkano i bučno. Nikad nisam ljubio gitariste kojima je sve čisto i svaki ton na mestu. Al kapiram da je to do okusa :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Feb 2012, 18:53

Pa jesz, ok, ima i to neku cudnu draz ™... ali ako o djitarisanju pricamo, volem da znam KO cviri, posle dva takta. Ko dodje do tog stadijuma - nema dalje, ne? :mrgreen: :ziveli:

HeatMan

Post by HeatMan » 23 Feb 2012, 19:06

dupli post...
Last edited by HeatMan on 23 Feb 2012, 19:07, edited 1 time in total.

HeatMan

Post by HeatMan » 23 Feb 2012, 19:07

@nebojsa: pa nije ni mayer tako chist

http://www.youtube.com/watch?v=vhZoDOaDkCc

http://www.youtube.com/watch?v=3dZ4XSpYGUk

jedina razlika je shto je mayer potpuno bouncy 'n' funky gitarista, shto je ponekad chak i jimi umeo da bude.. a princ tek, jelte.. ti vishe volish taj napeti blues sa tenzijom.. shto je ok, hvala bogu.. ali ne moze se osporiti mayerova "dusha" (uvezbanost, znanje, emotivnost - kako god) a tek ne tehnika.. shto se kompoziicja tiche, mozda nije za svachiji ukus, ali je i dalje na zajebano zavidnom nivou..
a tebi preporuchujem malo alberta collinsa :)

edit: ne vide se tjub linkovi iz nekog razloga, moracu da ostavim u formi linka a ne prozora

Post Reply