Rifovi u Srbistanu :)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
nebojsak

Re: Rifovi u Srbistanu :)

Post by nebojsak » 17 Feb 2012, 18:59

Dushan S wrote:Zapravo, iako su drugačije jedinke, ovde se ljudi u većini upravo IDENTIČNO odnose prema svemu tome. To ti je onaj generalni odnos koji u ovom društvu nije odgajen, lupam, kao što je društvena sredina nešto što nije moje nego tamo nečije, nedostatak svesti da je to i moje, pa onda i nedostatak brige koji proizilazi iz toga, na primer. Šta mi smeta, mogu samo da napišem još par članaka, što ću i uraditi. Eto i ovo sad verovatno donekle govori šta mi smeta. A teško je izdvojiti jednu stvar. Možda je moj lični favorit ta neka "nije nego" skepsa i full of shit stav u vezi bilo čega, jako raširen ovde, oličen na primer u onoj da je "stručnjak onaj koji živi i radi bar hiljadu kilometara daleko od mesta svog rođenja" ili kako već beše.
Dobro, da li i sebe svrstavaš u tu većinu?

Varenika

Post by Varenika » 17 Feb 2012, 20:11

Kristijan wrote:Ја сам савршено сагласан да неко ко пише музичке критике не мора да уме ни да одзвижди "На крај села жута кућа". Међутим, када се неко поред писања музичке критике успут такође бави и музиком, мислим да ту дефинитивно имамо један безазленији случај сукоба интереса, посебно кад се ради о овако сочном касапљењу других музичара.
ja recimo i ne kapiram funkciju muzicke kritike, narocito ovako negativne, duze vremena ti treba da procitas ovako nesto nego da prodjes kroz neki album i shvatih da li ces nesto ponovo poslusati...pa i filmske zapravo. a i genijalne su mi one emisije od pola sata o snimanju filma koji traje sat ipo... :bambi:
mada ako je funcija teksta bila da malo zabavi,djelimicno je uspio, bio mi je super momenat sa canetom i zecicama :D , a i bora dzora mi je matori.. prva asocijacija mi je iskoristeni kondom....pa sam se nasladjivao sa tim djelom teksta...
a da,zaboravih, tu je bitna funcija ovakve pisanije i blagotvorno terapeutsko svojstvo na pisca...

16 - 61

Post by 16 - 61 » 17 Feb 2012, 21:44

Procitah tekst a i ove cetiri strane. Zasto mi se cini da je pisac teksta malo previse ozlojedjen svetom oko sebe.
Reci mi gde ti konkretno živiš, na kojoj planeti, da nikada nisi naleteo na tekst koji je kritički osvrt na nešto, pa to predstavlja za tebe izraz ozlojeđenosti autora? Kako tačno izgledaju neozlojeđeni tekstovi, to su oni što isključivo hvale?
Dakle, u pravu si, ništa ne treba da se kritikuje, ne treba da se ukaže na bilo šta što nije u redu. Ovde je sve super, svi smo lepi, veseli, imamo para, muzička scena cveta, uopšte divno je. Jel sad ok? :)
Kao sto rekoh TEKS A I OVE CETIRI STRANE (do tada cetiri sada vec i vise)! Za mene ozlojedjenost autora prestavlja ne jedan tekst nego konkretno
u ovom slucaju 90 % postova na ovoj temi sa negativnom konotacijom i kritikom svega i svacega. Nije sve super nismo svi lepi nismo ni veseli
a para nemamo sigurno ali to ne znaci da treba biti kriticki nastrojen prema svemu.
Problem je i sto se na ovih 6 strana provlaci ne kritika ili pohvala tvog pisanja i onoga sto si pisao vec neke potpuno druge stvari.
MOje misljenje jbg.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 17 Feb 2012, 23:14

E da je malo vise kritike i samokritike u Srbistanu...mozda bi i prestao da bude smetliste. :kokice:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Feb 2012, 00:56

Kristijan wrote:Ја сам савршено сагласан да неко ко пише музичке критике не мора да уме ни да одзвижди "На крај села жута кућа". Међутим, када се неко поред писања музичке критике успут такође бави и музиком, мислим да ту дефинитивно имамо један безазленији случај сукоба интереса, посебно кад се ради о овако сочном касапљењу других музичара.
Може да буде, не мора да значи. Зависи какав је лик, са једне стране, то му даје дубљи увид у ствари, а са друге, може да буде у Дојлеовом фазону (извини Дојле, али брате, истрипово си, Тарас Буљба фазон је нешто НАЈГОРЕ што родитељ може да заузме као став).

Али ништа од тога није уклесано у камен.

Што се тиче подтеме, постоји јасна разлика (понекад и не баш толико, ал добро) између личног фруста и озбиљне критике. На овом форуму се често среће ово прво, али наравно, самопроматрање је најзајебанија ствар на свету. Овде не мислим на насловни текст на овом топику, већ генерално на атмосферу. И у тој атмосфери која је константна овде, људи почињу да губе перцепцију и да узимају неки систем здраво за готово. И то је заправо јако НЕКРИТИЧКИ.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Feb 2012, 01:39

Е да, што се тиче самог текста, дакле, не теме, него баш текста конкретно.

Дуле, океј је генерално:) Значи, то је неки мој утисак. А сада на критику буахаха:)

Ходаш стално између неке званичности и колоквијалности. То се доста практикује у колумнама и тим стварима, али овде ми је то некако јако лако запало за око. Па сад немам појма, схвати ово како оћеш, није не знам колико негативно, али рецимо, мене то константно враћа из имерзије. Зато мислим да ти поједини пребацују лични фруст - кад пишеш неку критику, текст, и кад се из ''репортажног'' пребациш у колоквијално (не мора чак ни то, него убацивање ''пропратности''), то неизбежно оставља утисак уплитања ега, што имплицира фруст, а не критику. Ја не знам да ли је фруст или критика, само кажем да такав стил наводи на то. Просто сублиминално читалац крене у том правцу капирања. Да дам сликовити пример, сад ја пишем о баскет текми и иде реченица ''Коби Брајант је постигао 30 поена, проценат шута 31%, пизда му материна себична''. То не ваља, морам да се определим између та два из простог разлога што постоје људи који хоће да виде репортажу о текми и да прочитају шта је на тој текми било и људи који оће да виде шта аутор ''песнички'' има да каже о Кобију Брајанту. То су две одвојене ствари и просто, ако их спојиш, обе групације читалаца ће да се сморе.
Можда не баш најадекватнији пример јер ти овде не дајеш званичне резултате или читаш дневник, али није битно, чисто да опишем трип. Пишеш о општем месту, онда убациш коментарчић и пукне балон, некако бар ја имам тај вајб док читам.

Дакле, твој текст спада у ове друге (пизда му материна себична) из простог разлога што по природи не може да спада у прве. То је зајебано јер мислим да је линија између квалитетног колумнисте и недојебаног колумнисте најтања линија која постоји у овом универзуму (не кажем какав је заправо колумниста, већ о утиску). По самој природи ствари је ЈАКО, ЈАКО зајебано писати такве колумне. Под један, колумна представља лични став аутора, а не треба да буде памфлетирање. То је толико зајебано извести да је то једини разлог због кога ја нисам нигде писао колумне, иако, је ли, сам имао прилике, што и не треба да чуди јер кењам ко фока нон стоп. Зато је неки мој савет да трипут мериш, а једном сечеш код оваквих писанија.

У глобалу, океј ми је текст, интересантна је поставка и занимљиво је прочитати тај паралелни трип управо због те поставке. Али је најважније ово што сам претходно написао (бар по мом мишљењу), јер ако аутор текста понекад упадне у неки емо трип (ма колико мали и споредан), читалац то осети и реваншира се својим емо трипом, а као што знамо, из тога не може да испадне ништа конструктивно. Ако се емо трипови не подударају, читалац ће да одбаци и ваљане ствари из текста јер му ово смета на емо нивоу. Ако се емо трипови подударају, опет нема конструктиве, већ ће аутор и читалац да купе један другом пиво и причају о сисатим рибама.

Trzalica

Post by Trzalica » 18 Feb 2012, 15:33

O čemu vi polemišete ovde?
Ne valjaju srpski narodnjaci? Odmah uvredljivo, klasično pljuvanje, ha? Jeza vas hvata od Stoje, Kebe, Cece i sličnih novokomponovanih pevačica? ALI, ZATO su vam ONI S T R A N I narodnjaci bolji, jelte? Kada čujete one irske seljačke pesme, svi u glas zaurlate uz tri krigle piva i skakućete u vis kao sumanuti, kada zatrešte one telecaster tarabele uz neku američku seljačku kravarsku (ops. "COUNTRY") muziku, svi se okreću u krug od sreće, ... samo vam SRPSKA NARODNA pa i ona novokomponovana turbo-folk muzika nije dobra?!? Valjda zato što je naša, nije strana, ha? Možda u vama ima i malo ljubomore, jer su u svakom slučaju, danas, narodnjaci bolji muzičari, bolji instrumentalisti od nazovi rokera. :arrow:

Da li je neko od vas "kritičara", probao da odsvira neki takvu pesmicu, pa bila turbo-folk, najobičnije narodno kolo, grand produkcija, ...? Da li možete da skidate na gitari recimo Zorana Starčevića i srpska kola koje on svira? Ako vam je to lak zadatak, onda slobodno pljuvajte narodnjake, narodna kola, turbo-folk, grand produkciju, .......... ali ako ne možete da odsvirate na gitari ni ono što se svira u Amadeus bendu, onda podvijte repove i vežbajte još malo. :P

Ovo je tek neshvatljivo??? Ne vrede vam Galija (koja usput ima najbolje live nastupe, najkvalitetniji zvuk, bend koji je oformio noviju muzičku baštinu YU i naravno Srbije...), ne valja vam Van Gog u kome svira jedan Bane Gluvakov, ne valja vam jebote takav bend kao što su Neverne bebe?!?

Pa ko vama valja? Sabor trubača u Guči? :O.o:

Šta je za vas rock muzika, da nisu oni šalabajzeri, bendovi luzeri, uz emisije "Jelen Top 10"?!? Jer ako na to pucate kao na kvalitet, onda, potpuno razumem, zašto je Rock n' Roll propao u Srbiji u zašto su narodnjaci "IN".
Kada samo pogledam taj Jelen Top 10 i sl. emisije gde dolaze razni bolesnici koji sebe nazivaju muzičarima i svoj produkt sviranja nazivaju - muzikom, iskreno, narodnjaci pa i grandovci mi dodju kao melem na ranu (bez da sam i "n" od narodnjaka, jer ceo život slušam rock muziku i nju i sviram). :ziveli: :kokice:

Čopore, Ljubi, i još jednom, ljubi vas vaša trazlica!!! :cao: :cao: :cao:

Dushan S

Post by Dushan S » 18 Feb 2012, 15:54

nebojsak wrote:
Dushan S wrote:Zapravo, iako su drugačije jedinke, ovde se ljudi u većini upravo IDENTIČNO odnose prema svemu tome. To ti je onaj generalni odnos koji u ovom društvu nije odgajen, lupam, kao što je društvena sredina nešto što nije moje nego tamo nečije, nedostatak svesti da je to i moje, pa onda i nedostatak brige koji proizilazi iz toga, na primer. Šta mi smeta, mogu samo da napišem još par članaka, što ću i uraditi. Eto i ovo sad verovatno donekle govori šta mi smeta. A teško je izdvojiti jednu stvar. Možda je moj lični favorit ta neka "nije nego" skepsa i full of shit stav u vezi bilo čega, jako raširen ovde, oličen na primer u onoj da je "stručnjak onaj koji živi i radi bar hiljadu kilometara daleko od mesta svog rođenja" ili kako već beše.
Dobro, da li i sebe svrstavaš u tu većinu?
Bilo bi besmisleno kritikovati nešto ako to i sam radim u praksi.
Kao sto rekoh TEKS A I OVE CETIRI STRANE (do tada cetiri sada vec i vise)! Za mene ozlojedjenost autora prestavlja ne jedan tekst nego konkretno
u ovom slucaju 90 % postova na ovoj temi sa negativnom konotacijom i kritikom svega i svacega. Nije sve super nismo svi lepi nismo ni veseli
a para nemamo sigurno ali to ne znaci da treba biti kriticki nastrojen prema svemu.
Problem je i sto se na ovih 6 strana provlaci ne kritika ili pohvala tvog pisanja i onoga sto si pisao vec neke potpuno druge stvari.
MOje misljenje jbg.
Ovako baš i nije jasno šta si hteo da kažeš. Nisu se svi ljudi na temi isto ponašali i rekli iste stvari.
Дуле, океј је генерално:) Значи, то је неки мој утисак. А сада на критику буахаха:)

Ходаш стално између неке званичности и колоквијалности. То се доста практикује у колумнама и тим стварима, али овде ми је то некако јако лако запало за око. Па сад немам појма, схвати ово како оћеш, није не знам колико негативно, али рецимо, мене то константно враћа из имерзије. Зато мислим да ти поједини пребацују лични фруст - кад пишеш неку критику, текст, и кад се из ''репортажног'' пребациш у колоквијално (не мора чак ни то, него убацивање ''пропратности''), то неизбежно оставља утисак уплитања ега, што имплицира фруст, а не критику. Ја не знам да ли је фруст или критика, само кажем да такав стил наводи на то. Просто сублиминално читалац крене у том правцу капирања. Да дам сликовити пример, сад ја пишем о баскет текми и иде реченица ''Коби Брајант је постигао 30 поена, проценат шута 31%, пизда му материна себична''. То не ваља, морам да се определим између та два из простог разлога што постоје људи који хоће да виде репортажу о текми и да прочитају шта је на тој текми било и људи који оће да виде шта аутор ''песнички'' има да каже о Кобију Брајанту. То су две одвојене ствари и просто, ако их спојиш, обе групације читалаца ће да се сморе.
Можда не баш најадекватнији пример јер ти овде не дајеш званичне резултате или читаш дневник, али није битно, чисто да опишем трип. Пишеш о општем месту, онда убациш коментарчић и пукне балон, некако бар ја имам тај вајб док читам.

Дакле, твој текст спада у ове друге (пизда му материна себична) из простог разлога што по природи не може да спада у прве. То је зајебано јер мислим да је линија између квалитетног колумнисте и недојебаног колумнисте најтања линија која постоји у овом универзуму (не кажем какав је заправо колумниста, већ о утиску). По самој природи ствари је ЈАКО, ЈАКО зајебано писати такве колумне. Под један, колумна представља лични став аутора, а не треба да буде памфлетирање. То је толико зајебано извести да је то једини разлог због кога ја нисам нигде писао колумне, иако, је ли, сам имао прилике, што и не треба да чуди јер кењам ко фока нон стоп. Зато је неки мој савет да трипут мериш, а једном сечеш код оваквих писанија.

У глобалу, океј ми је текст, интересантна је поставка и занимљиво је прочитати тај паралелни трип управо због те поставке. Али је најважније ово што сам претходно написао (бар по мом мишљењу), јер ако аутор текста понекад упадне у неки емо трип (ма колико мали и споредан), читалац то осети и реваншира се својим емо трипом, а као што знамо, из тога не може да испадне ништа конструктивно. Ако се емо трипови не подударају, читалац ће да одбаци и ваљане ствари из текста јер му ово смета на емо нивоу. Ако се емо трипови подударају, опет нема конструктиве, већ ће аутор и читалац да купе један другом пиво и причају о сисатим рибама.
Čovek, hvala ti na konstruktivnoj, afirmativnoj i obimnoj kritici i vremenu koje si odvojio za post. :ziveli:

Dushan S

Post by Dushan S » 18 Feb 2012, 15:59

Trzalica wrote:O čemu vi polemišete ovde?
Ne valjaju srpski narodnjaci? Odmah uvredljivo, klasično pljuvanje, ha? Jeza vas hvata od Stoje, Kebe, Cece i sličnih novokomponovanih pevačica? ALI, ZATO su vam ONI S T R A N I narodnjaci bolji, jelte? Kada čujete one irske seljačke pesme, svi u glas zaurlate uz tri krigle piva i skakućete u vis kao sumanuti, kada zatrešte one telecaster tarabele uz neku američku seljačku kravarsku (ops. "COUNTRY") muziku, svi se okreću u krug od sreće, ... samo vam SRPSKA NARODNA pa i ona novokomponovana turbo-folk muzika nije dobra?!? Valjda zato što je naša, nije strana, ha? Možda u vama ima i malo ljubomore, jer su u svakom slučaju, danas, narodnjaci bolji muzičari, bolji instrumentalisti od nazovi rokera. :arrow:

Da li je neko od vas "kritičara", probao da odsvira neki takvu pesmicu, pa bila turbo-folk, najobičnije narodno kolo, grand produkcija, ...? Da li možete da skidate na gitari recimo Zorana Starčevića i srpska kola koje on svira? Ako vam je to lak zadatak, onda slobodno pljuvajte narodnjake, narodna kola, turbo-folk, grand produkciju, .......... ali ako ne možete da odsvirate na gitari ni ono što se svira u Amadeus bendu, onda podvijte repove i vežbajte još malo. :P

Ovo je tek neshvatljivo??? Ne vrede vam Galija (koja usput ima najbolje live nastupe, najkvalitetniji zvuk, bend koji je oformio noviju muzičku baštinu YU i naravno Srbije...), ne valja vam Van Gog u kome svira jedan Bane Gluvakov, ne valja vam jebote takav bend kao što su Neverne bebe?!?

Pa ko vama valja? Sabor trubača u Guči? :O.o:

Šta je za vas rock muzika, da nisu oni šalabajzeri, bendovi luzeri, uz emisije "Jelen Top 10"?!? Jer ako na to pucate kao na kvalitet, onda, potpuno razumem, zašto je Rock n' Roll propao u Srbiji u zašto su narodnjaci "IN".
Kada samo pogledam taj Jelen Top 10 i sl. emisije gde dolaze razni bolesnici koji sebe nazivaju muzičarima i svoj produkt sviranja nazivaju - muzikom, iskreno, narodnjaci pa i grandovci mi dodju kao melem na ranu (bez da sam i "n" od narodnjaka, jer ceo život slušam rock muziku i nju i sviram). :ziveli: :kokice:

Čopore, Ljubi, i još jednom, ljubi vas vaša trazlica!!! :cao: :cao: :cao:
Kontam da je ovo valjda trebalo da bude provokacija i da si mislio da ima humorističnu notu, tj da je fora, ali zapravo samo zvuči jako bezveze, jer taj kvazi narodna sprdačka forma nije bila zanimljiva čak ni kad su rokeri s moravu žarili i palili, a sad je još manje. Uostalom, rekao sam ti već više puta da se ne drogiraš od rana jutra i da ne sedaš pijan za kompjuter, ali eto, ti ne slušaš.

doyle777

Post by doyle777 » 18 Feb 2012, 16:21

Trzalica wrote:Ne vrede vam Galija (koja usput ima najbolje live nastupe, najkvalitetniji zvuk, bend koji je oformio noviju muzičku baštinu YU i naravno Srbije..

dweezil

Post by dweezil » 20 Feb 2012, 08:44

ok mada sve je to moglo kratko i u par recenice, muzicka rock scena u srbiji: stado jeftinih muskih rava koje se iza ledja pljuju na krv i nozh a oci u oci se kao vole i gistro su na prst u pedu. Glavni pokretac ovde nije lova, nego kompleksi, ego i sujeta. Zato je najlakse reci svakom da je do j, postedish sebe maltretiranja

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Feb 2012, 16:29

Dushan S wrote:Uostalom, rekao sam ti već više puta da se ne drogiraš od rana jutra i da ne sedaš pijan za kompjuter, ali eto, ti ne slušaš.
Osim ovih uvreda (koje normalno PRISTRASNI moderatori ovakve bolesne ispade ne sankcionišu), ti stvarno nemaš ni jedan odgovor ili bar kontra-argument na moj tekst? Jesi li dovoljno dobar gitarista da u pola noći skineš bilo koji grand narodnjak od početka do kraja? Jel možeš da sviraš u nekom bendu tipa Medeni Mesec, Nemoguće Vruće, Amadeus Band, i sl. ili bar jednu pesmu od Tome na svadbi svog prijatelja?
Ako to nisi u stanju, kako onda možeš da pljuješ po nečemu ŠTO NI SAM NE RAZUMEŠ I ŠTO NISI U STANJU DA IZVEDEŠ na svom instrumentu.
Ne znaš ni Stojinu pesmu da odsviraš, ali znaš da kritikuješ njeno izvodjenje? Sediš u sobi i najbolji si muzičar? To je tvoje geslo?!?

Rokeri s' Moravu!!! Oni su druže moj iz Pančeva kritikovali onu našu "Jugoslaviju" na isti način na koji je Erazmo Roterdamski pljuvao po srednjovekovcnoj crkvenoj vlasti sa svojom Pohvalom Ludosti. Ali tvoj "brain" nema dovoljno pljuvačke da to shvati!!! :cao:
Last edited by Trzalica on 20 Feb 2012, 16:37, edited 1 time in total.

nebojsak

Post by nebojsak » 20 Feb 2012, 16:35

Je l umeš ti da napraviš Squier ili bilo koju custom gitar-u? Ako ne, nemoj da ih pljuješ :hide: :povrac: :bravo: :mrgreen: :oops: :banana2:

Trzalica

Post by Trzalica » 20 Feb 2012, 16:38

nebojsak wrote:Je l umeš ti da napraviš Squier ili bilo koju custom gitar-u? Ako ne, nemoj da ih pljuješ :hide: :povrac: :bravo: :mrgreen: :oops: :banana2:
Jest, dobra poenta. Ne umem, na žalost! :mrgreen: :bravo: :cao:
Ovde se ipakl radi o sviranju na instrumentu, pa bilo i veslo sa 6. nakačenih žica! 8)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Feb 2012, 17:27

Hah, Dusanovo veslo ima 8 zica i 36 pragova cini mi se, i covek ume sve to da izuzetno fino iskoristi

Post Reply