ima li negde kod nas da se kupi ToneStyler od Stellartone-a?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
ima li negde kod nas da se kupi ToneStyler od Stellartone-a?
[youtube]vkgqmxfXKSc&feature=related[/youtube]
Re: ima li negde kod nas da se kupi ToneStyler od Stellarton
napravi sam. rotacioni preklopnik i kondenzatori raznih vrednosti.
Misiš da je toliko jednostavno?gricko wrote:napravi sam. rotacioni preklopnik i kondenzatori raznih vrednosti.
Sumnjam da bih mogao sam da odradim nesto sto je timu inzinjera trebalo godine da usavrse 

jesi cuo nekad za marketing
mogu i ja sad da napravim dugme i kazem ne to nije obicno dugme to je tim inzenjera usavrsavao dugi niz godina da bi se sa lakocom moglo usiti na svaku vrstu tkanine i pritom da svojom funkcionalnoscu prevazilazi sva dugmad koja su do sada proizvedena?!?
you get the point

you get the point

Jasno je to meni, ali sam opet siguran u to da ce oni da sigurno naprave bolje to nego neki laik. U krajnjem slucaju, dovoljan sam broj puta imao iskustava sa ljudima koji razmisljaju "lako cemo" pa onda rezultat bude trosenje vremena i para jer se ispostavi da nije sve tako lako kako se cini. Zato sam i pitao da li negde ima da se kupi gotov proizvod a ne kako se pravi. 

Ono sta hocu da kazem je da mi odgovori tipa "napravi sam" nista ne pomazu jer ne bih znao kako to sam da uradim a da valja. To bi bilo isto kao i ljudima koji postave pitanje koji bas da uzmu a ti im kazes "napravi sam, treba ti samo drvo, elektronika magneti civije bridge, nut i pragovi, stavis zice i udri"
Dzabe mi da znam od cega se sta pravi kad nisam strucan da isti napravim. Samo mi se svidela spravica i mislio sam da je mozda dobra ideja tako nesto nabudziti na gitaru.
Mozda je bilo bolje da postavim prvo temu da li neko ima iskustva sa slicnim stvarima i kakvi su utisci

Mozda je bilo bolje da postavim prvo temu da li neko ima iskustva sa slicnim stvarima i kakvi su utisci

evo to sto ti trazis, znam da mi je bilo poznato
eto kaze covjek uopste nije tesko ni skupo za napraviti
a stellarton kosta 100$
viewtopic.php?f=21&t=17699

viewtopic.php?f=21&t=17699
sprava je toliko jednostavna i nije nikakav alien teknolođi da je sramota promovisati je na način na koji stellartone to radi. da ne kažem tražiti i 20, a kamoli 100$.bassnoob wrote:Ono sta hocu da kazem je da mi odgovori tipa "napravi sam" nista ne pomazu jer ne bih znao kako to sam da uradim a da valja. To bi bilo isto kao i ljudima koji postave pitanje koji bas da uzmu a ti im kazes "napravi sam, treba ti samo drvo, elektronika magneti civije bridge, nut i pragovi, stavis zice i udri"Dzabe mi da znam od cega se sta pravi kad nisam strucan da isti napravim. Samo mi se svidela spravica i mislio sam da je mozda dobra ideja tako nesto nabudziti na gitaru.
opširno, jednostavno objašnjenje:
standardna varijanta na gitarama - na tone potenciometar je spojen kondenzator vrednosti X [za bas obično 47nF, a za gitare 22nF]. preko tog kondenzatora određene frekvencije cure na masu i gube se iz tonske slike. znači, kondenzator je neka vrsta low pass filtera i vrednost kondenzatora određuje spektar frekvencija koje se gube. pomeranjem potenciometra se pravi mešavina signala koji je pod uticajem kondenzatora [tj. izgubio je neki spektar visokih/viših frekvencija] i signala punog spektra.
u slučaju tonestyler-a iz priče se izbacuje potenciometar, na njegovo mesto dolazi preklopnik sa 6 ili 12 položaja. jedna pozicija se ostavlja da kroz nju ide čist signal, a na ostale se kače kondenzatori različitih vrednosti. dobra strana je da se dobija mogućnost biranja frekvencije od koje počinje da se gubi signal iz tonske slike, a loša strana je da se ne može praviti mix signala punog spektra i signala koji je pod uticajem kondenzatora. pa sad kome šta odgovara.
btw - googlaj varitone. mnogo bolja varijanta od tonestyler-a.
ok, hvala za savet