Kupovina opreme preko oglasa V...2...3?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
ApplePie

Re: Fender strato kaster 1962

Post by ApplePie » 04 Mar 2012, 01:51

Večerašnji ničim izazvan i sasvim slučajan susret sa Ljubišom .. meni ne baš sasvim jasnom prevarantskom pojavom :O.o:

Elem zove me ortak i pita me da idem sa njim, moćda pazari nekog Marshala, Nismo se videli dugo pa taman i da se ispričamo usput ... On je inače što se tiče Marshala daleko veći znalac od mene, ja rekoh da ponesem tamburu al ne treba .. ima lik djitru :)

I tako se zaputismo negde u krnjaču .. zrenjaninski put, kuća bez krova, negde iza nas dočeka lik od koga ne bih ništa kupio samo zbog tog prvog utiska .. kad reče Ljubiša meni počele da se pale lampice, uglavnom zahvaljujući forumu (ovo je ujedno i apel za otključavanje nadasve korisne teme). Ulazimo, na nekim kutijama stoji nešto na čemu čak i ne piše "Marshall", newgde se nazire JCM, ima tu i originalni nikad dirani flying V sa floydom i meni več pada mrak na oči. Po vovratku očinjeg vida ugledam ortaka kako zbunjeno gleda i sa nevericom izusti "pa ovo nije marshall?". Naravno sprmni Ljubiša kralj svih prevaranata skoći da skine inkriminisanu glavu sa nekakvih kutija i uze šrafciger da dokazuje originalnost vadjenjem utrobe jadnom pojačalu. E sad, trafo i još par sitnica jesu marshalovi ali iz aviona se vidi da to nije to .. pogotovu ne iz 75. ... Nalevo krug .. i pravac kod ortaka u studija (gde uzgred ima par marshala, verovatno jedinih u zemlji, a i par gitara verovatno jedinih u regionu) kad stiže sad već prepoznatljiva poruka od Ljubiše ...

Prafraziram jer nemoguće je ukačiti taj sklop reči i tok misli : "E sad ti ne bih prodao pojačalo ni za kakve pare. ti ne znaš šta je pravo pojačalo i ti si preprodavac koji si hteo da mi obori cenu a ne znaš šta je original. nemoj mi se javljati jer ni za kakve pare neću da ti prodam ......"

I tako uključimo mi Mode Four Marshalla, šteklemo PRS-a i pokušavamo da dokučimo šta nije u redu sa Ljubišom, ljudima, zemljom, šta je krenulo naopako i ko nam je smlačio pivo ...

krmenadla

Post by krmenadla » 04 Mar 2012, 01:53

nego, kako vam se ovaj cini?
nesto se dopisujemo ovih dana oko neke menjaže...

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-s ... id=5801392

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 04 Mar 2012, 02:00

ApplePie wrote:...i pokušavamo da dokučimo šta nije u redu sa Ljubišom, ljudima, zemljom, šta je krenulo naopako i ko nam je smlačio pivo ...
Image

President Tito, Madam Broz, our distinguished guests, ladies and gentlemen:

Mr. President, I am very honored on behalf of the American people to welcome you again to the United States and to our Nation's Capital. I welcome you on this occasion first as the leader of a nation with which the United States has very friendly relations, but I welcome you also as a world statesman of the first rank.

I recall on the occasion of the visit that I made to your country--die privilege of being the first President of the United States to visit Yugoslavia--the long talks that we had, not only about relations between our two countries but about the problems of the world generally. I look forward to resuming those talks today and on the occasions that we will meet while you are here. I know that our discussions will further the interests of better relations between our two countries, but will also contribute to the goal of peace in the world, to which you are dedicated and to which we are dedicated.

A moment ago, across these south grounds of the White House, we heard the music of your national anthem. The words of that national anthem also have very great meaning. One phrase reads like this: "We will stand steadfast and strong, like a granite mountain." Mr. President, may our friendship between Yugoslavia and the United States always be steadfast and strong, and may our dedication to the principle of the right of every nation in the world to be independent in a world of peace be as steadfast and strong.

Mr. President, we welcome you warmly not only to our Nation's Capital but also to the other parts of America that you will visit in the days that you are here.
Note: The President spoke at 11:06 a.m. on the South Lawn at the White House where President Tito was given a formal welcome with full military honors.

See also Items 342 and 343.

President Tito began his remarks in English; he then continued in Serbo-Croatian, which was translated by an interpreter. His remarks follow:

Mr. President, Mrs. Nixon, ladies and gentlemen:

May I thank you most warmly on behalf of my wife, my associates, and in my own name for this solemn and friendly welcome, and for your kind words.

I find great satisfaction in the fact of meeting you again after your important visit to my country, the first visit paid by an American President to Yugoslavia. Our encounters and talks eloquently reflect the traditionally friendly relations prevailing between our two countries, allies in the World Wars, participants in the founding of the United Nations, which have had much in common in their past history.

Today we are also bound by the fact that the fate of all countries and peoples is becoming ever more common, as we live in a world in which, in view of the present level of progress of mankind, we can achieve general prosperity or suffer general catastrophe.

Founded on mutual respect and enriched by new possibilities for equal cooperation, our relations are developing in all fields. We have come here, in the same way as you came to Yugoslavia, to strengthen and promote precisely such relations still further. This is in the interest of our two countries, while, at the same time, these relations constitute a significant factor of peace and stability in Europe and in the world.

Mr. President, we are looking forward with particular interest to our talks with you and your associates on many important questions of international relations in which your country plays a very important role and bears a great responsibility. As an independent and nonaligned country, firmly resolved to remain the sovereign architect of its own internal development and of its foreign policy, Yugoslavia is vitally interested in the broadest democratic international cooperation and in the removal of all barriers and divisions that are hampering it.

Striving to contribute to the utmost to such cooperation in a world of indivisible peace and freedom, we are following with great attention and understanding the new trends in the "era of negotiations" to which you personally, Mr. President, are contributing with your initiatives and active involvement.

We are confident that this time, too, our open exchange of views will contribute to better mutual understanding, to the expansion of bilateral cooperation and strengthening of joint efforts for the easing of tensions and peaceful solution of international problems which are burdening the world.

I am gratified, esteemed friend, that this time I shall also have the opportunity to visit some parts of your great and beautiful country, whose talented and enterprising people are engaged in accomplishing great achievements as well as in a search for solutions for the problems and needs of man in this dynamic epoch of development of science and technology.

I bring to the American people and to you, Mr. President, the friendly greetings of the peoples of Yugoslavia.

PRESIDENT NIXON. Zivila [Long live] Yugoslavia !

PRESIDENT TITO. Zivila America!

http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index ... z1o6aLOjyw

ApplePie

Post by ApplePie » 04 Mar 2012, 02:14

Dersu .. bila je dovoljna samo slika :) :ziveli:

luci

Post by luci » 04 Mar 2012, 02:33

krmenadla wrote:nego, kako vam se ovaj cini?

ne znam posto su ti magneti, ali mislim da jos uvek traje snizenje u mitrosu i standard strat MIM kosta po ovom kursu bitno ispod 400e, naravno ako ih jos uvek uopste ima u ponudi, ako nisu svi rasprodati..

krmenadla

Post by krmenadla » 04 Mar 2012, 02:52

luci wrote:
krmenadla wrote:nego, kako vam se ovaj cini?

ne znam posto su ti magneti, ali mislim da jos uvek traje snizenje u mitrosu i standard strat MIM kosta po ovom kursu bitno ispod 400e, naravno ako ih jos uvek uopste ima u ponudi, ako nisu svi rasprodati..

ma da, jasno je meni da se ovo, teoretski gledano, ne isplati, ali tržište je veoma živa stvar.
trenutno je situacija teška, narod nema šta da jede, sa druge strane kreteni na kp veštački gruvaju cene gitarama na gore.
treća stvar, ja imam retku gitaru koju nije lako prodati a uželeo sam se malo strat zvuka, zaključio sam da sam ipak strataš u duši :cao: , tako da je meni ovo možda isplativa kombinacija...

lik mi deluje ok, mada je izgleda dovoljno mator da može da složi lepu priču i da neko neiskusan nasedne.
ja jesam relativno neiskusan sa električnim gitarama (bah, zanemarite ono "relativan" od malopre :oops: , ali sam dovoljno iskusan da znam da čovek u godinama može veoma perfidno da slaže ako ima koristi...

suma sumarum, kako vam se čini gitara ovako na oko i pomoću muljavih sličica? deluje da nije neka hand-made tvorevina?

to me zapravo najviše interesuje (da li je to pravi MIM?!) i kako prepoznati da li su zaista unutra ti delta magneti...

čitao sam malo, nešto klikne na max volume, promeni malo ton, ali kao što rekoh, još sam zelen u svetu el.gitara :(
ko stvoren sam da me neko ošiša! :mrgreen:

meni bi najviše odgovaralo da mi proda stock magnete, ali kaže da ih više nema...

help!! :ziveli:
krmak

luci

Post by luci » 04 Mar 2012, 03:05

pazi, nisam iskusan, ni mator ali ono sto meni pali alarm je da je covek iz Sabca, uz svo duzno postovanje i izvinjenje njegovim sugradjanima, sa njima treba biti jako oprezan jer mogu biti opasni prevaranti... i to ne kazem samo ja, sta vise to kaze i moj drugar iz Sabca... mada ovaj nema mnogo olgasa, al to ne mora nista da znaci..

nikolic025

Post by nikolic025 » 04 Mar 2012, 03:18

Evo,cika Ljubisa obesio jos par slika koje dokazuju tvrdnje iz prethodnih postova (klasicni,jeftini,besramni prevarant)...

http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-s ... id=5769772

Koliko sam ja uspeo da nadjem stvarcice o fake-ovanim Gibsonima,jedan od najcescih propusta jeste da se farbaju kanali za magnete,dok se kod originala to ne radi,nego se ostavi boja drveta i samo se prelakira...Kao na sledecoj slici:

Image

Ali i tvrsnja da je stara skoro 50 godina,su jako,jako smesne...Ali ajde,neka proba...Mozda i naleti neka budala,pa mu poveruje na rec,ali svako normalan ce se kloniti same pomisli da bi trebao da ga kontaktira... :grummel_2:

Kad neko nema srama... :krstise:

Luci...To sto je neko iz Sapca,ne mora da znaci nista,kao i sto za sve Pirocance nije istina da su cicije...Ili sto bi rekao nas zemljak: "Jer na ovome svetu sto bi naglasio,da propaganca,da o ovome,nije istina..."

To sam ja cuo za trgovce kolima iz Sapca,ali je realnost da tamo stvarno ima povoljnih stvari i mozda je samo namerno neko pustio buvu da im pokvari posao.Do sada sam par puta radi eazne trgovine sa ljudima iz tog kraja,i hvala bogu,nikada nisam imao ni najmanju zamerku,od pedalica,preko gitara,bubnjeva,pa do delova za kola i samih kola...E,sad...Mozda sam samo imao srece...

Ali je realnost da u Srbiji sve vise ima prevaranata koji se ne stide nicega,pa te cak u rodjenoj kuci navlace...Valjda ova kriza utice razlicito na ljude,ko ce ga znati... :(

Ja sam,recimo imao najvise neprijatnih iskustava trgovinom sa ljudima iz Novog Pazara,Raske i konkretno Sandzaka...Obe vere,cak i mozda vise problema sa nasima...I sada u sirokom luku izbegavam oglase odande,i u opste trgovinu...Ako ikako mogu da se osiguram,odnosno,da prvo dobijem pare,pa da saljem ili da se napravi neki dogovor da isprobam stvar pre nego sto kupim...Ako ne dobijem tu mogucnost,odustajem,pa makar bio i pravi Gibson iz 67.

luci

Post by luci » 04 Mar 2012, 03:45

ja sam kupovao od coveka iz Sabca neku pedalu, sve savrseno proslo po redu... al sam poveo dodatno racuna, kao sto rekoh, upozorio me drugar koji je tamo odrastao i kome verujem, ne bi to pricao da tu nema nesto, cinjenica to posebno vazi za kola, ali opet, oprez nije na odmet..

rockozaurus

Post by rockozaurus » 04 Mar 2012, 08:12

@Apple pye,cestitam i tvoj zivot konacno dobija smisao,jeli,posle upoznavanja mister Vinteza '67! :XD: Ja sam imao cast upoznati ga jos pre 2-3god.i od onda se pojavio neki mir u mom zivotu... :roll:
Inace i ja sam,na zalost,odustao od kupovine (tada se radilo o LP "GIbson Santana', po njemu), mislim, opet iz neke daleke godine...Pokusao sam da mu objasnim da to nema veze sa Gibsonom a jos manje sa Santanom i da je to neka kopija,al jok,neda se lJubisa...He,pa nije on naivan!Prepozna ti on preprodavca odma!!!A ne znam sto je toliko nastrvljen protiv preprodavaca,al ajde!?I tako,kazem mu ja da cu malo da razmislim par dana (da,da :lol: ) i onda cemo da se cujemo...Posle par dana,ja vec zaboravio na Ljubisu,otputovao iz Beograda...al ne lezi vraze,Ljubisa nije zaboravio na mene!Poceo da zivka kuci na telefon i da maltretira moju kevu,,!Kazem zeni da mu prenese(ako se ponovo javi) da nisam zainteresovan,itd.Kada je to cuo,pogodite sta je rekao mojoj kevi!?Rekao je: "E, sad i da oce,ja mu nikada necu prodati gitaru i da mi se ne javlja nikada vise!!"I tako,ja se vise ne javljam Ljubisi,makar i da mi se ponekad zelja javi... :hide:

@Krmenadla,sta bi rekao o trgovini sa ljudima iz Beograda ili nekog drugog veceg grada u Srbiji!?Pa Beograd je pun sapcana!Pazi dobro kada se neko predstavi kao beogradjanin ili novosadjanin ili nislija...sapcani vrebaju svuda! :mrgreen:

eg303

Post by eg303 » 04 Mar 2012, 08:44

luci wrote:pazi, nisam iskusan, ni mator ali ono sto meni pali alarm je da je covek iz Sabca, uz svo duzno postovanje i izvinjenje njegovim sugradjanima, sa njima treba biti jako oprezan jer mogu biti opasni prevaranti... i to ne kazem samo ja, sta vise to kaze i moj drugar iz Sabca... mada ovaj nema mnogo olgasa, al to ne mora nista da znaci..
Ovo što si rekao nije samo uvreda za Šapčane već si ponizio sve (kojih je sigurno više) prevarante u Srbiji. Nažalost, oni se ne razlikuju po dresovima, crkvama u kojima se mole ili ne mole, boji kože, stavu prema evropskim integracijama, tako da su znatno teži za lako prepoznavanje. Moj drugar je od svog BG komšije "koji-je-OK-lik" pazario auto za koji se ispostavilo da je sve samo ne to što piše u papirima, uspeo to nekako da vrati, da bi na kraju od šabačkog preprodavca (plac-šema) kupio auto koji vozi srećno i zadovoljno već četvrtu godinu, msm, šta reći...
P.S. Šta se bre ostrvili na Ljubišu, čovek je lepo za tog Maršala nakuckao u oglasu:
...prodajem jer mi treba novac i napomena prodajem iskljucivo ljudima koji se razumeju oni koji cekaju milostinju i glume ko zna sta necu prodati ni za milion eura
Dakle, samo nerazumni sa milion i sto evra mogu da uđu u igru...

rockozaurus

Post by rockozaurus » 04 Mar 2012, 09:04

@Krmenadla,izvinjavam se,moj odgovor je bio namenjen kolegi @luci.Mala permutacija. :ziveli:

krmenadla

Post by krmenadla » 04 Mar 2012, 09:35

rockozaurus wrote:@Krmenadla,izvinjavam se,moj odgovor je bio namenjen kolegi @luci.Mala permutacija. :ziveli:

ma nema nikakvog problema, nego ljudi, nemojte da spamujete! :mrgreen:
mogu li se ljudi podeliti po nacionalnoj osnovi ili regionu u kome žive se valjda uči kad si mali, u kući.
par negativnih ili pozitivnih iskustava o zemuncima, kanađanima, šapčanima ili belograđanima nikako ne govore o svim žiteljima tog kraja.
mada, može da prismrdi, slažem se... :O.o:

da ja ponovo postavim pitanje, za mene je trenutno ovo pitanje života i smrti! :D

kako vam se čini gitara ovako na oko i pomoću muljavih sličica? deluje da nije neka hand-made tvorevina?

to me zapravo najviše interesuje (da li je to pravi MIM?!) i kako prepoznati da li su zaista unutra ti delta magneti...

thanx 8)
Krmetina

LifelessDead

Post by LifelessDead » 04 Mar 2012, 11:20

http://www.kupujemprodajem.com/Axl-coll ... id=5769772

"Axl collection gitara by stratocaster" ... stratocaster je firma pretpostavljam a model je frankenstajn :XD:

xspaceman

Post by xspaceman » 04 Mar 2012, 11:28

LifelessDead wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Axl-coll ... id=5769772

"Axl collection gitara by stratocaster" ... stratocaster je firma pretpostavljam a model je frankenstajn :XD:
a pa to je naš Neđo... :D

Post Reply