"Napucane" cijene gitara
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: "Napucane" cijene gitara
U najkraćem, kad budeš mogao da biraš da li da kupiš nešto ovde ili preko pa nađeš da ti je jeftinije tamo negde ko zna gde i da ti pride stigne na kućnu adresu onda će ovde da padnu cene na neke realnije cifre. Recimo, u Hrvatskoj su dosta jeftiniji instrumenti i oprema al to nama sad ne znači mnogo kad ne možeš da regularno sve obaviš
Nisu u Hrvatsko dosta jeftiniji instrumenti, period.parker wrote:U najkraćem, kad budeš mogao da biraš da li da kupiš nešto ovde ili preko pa nađeš da ti je jeftinije tamo negde ko zna gde i da ti pride stigne na kućnu adresu onda će ovde da padnu cene na neke realnije cifre. Recimo, u Hrvatskoj su dosta jeftiniji instrumenti i oprema al to nama sad ne znači mnogo kad ne možeš da regularno sve obaviš

A jedini nacin da se promeni nesto je dublja reforma drustva a to je opet tema za sebe ....
Paypal moze dosta promeniti i sa sadasnjom carinom. Npr na ibeju su polovne pedale smesne. Ono, boss retko ide preko 20-30e, dok ovamo bez 50 niko ne prica. Lupam, ja sam gledao Dunlop power brick, kod nas je nov 100e, na ibeju 30-40 polovan. Generalno, mnogo je vece trziste tamo, cak i ako prodajes neki skuplji instrument, mozes naci musteriju, a ne da ti kao ovde nude motokultivator i nov levi brisac za juga
Ma bice razlika ali minimalna ... al ne verujem da ce se smanjiti broj debila koji roostere prodaju za 100€theTrooper wrote:Paypal moze dosta promeniti i sa sadasnjom carinom. Npr na ibeju su polovne pedale smesne. Ono, boss retko ide preko 20-30e, dok ovamo bez 50 niko ne prica. Lupam, ja sam gledao Dunlop power brick, kod nas je nov 100e, na ibeju 30-40 polovan. Generalno, mnogo je vece trziste tamo, cak i ako prodajes neki skuplji instrument, mozes naci musteriju, a ne da ti kao ovde nude motokultivator i nov levi brisac za juga

Čudi me kako niko da pomene dekriminalizaciju carine. Moj burazer je pre nekoliko meseci poručio preko neta regularno MacBook Pro iz amerike, stiglo sve po podacima špeditera do naše carine, a on dobio praznu kutiju (ili ni to, ne sećam se). Strane špediterske kuće doobro vode evidenciju, i u njihov podatak da je laptop sleteo na beogradski aerodrom apsolutno treba verovati. Znači momci koji pakuju kombi i voze na carinu (ili neko kasnije u carini, ne znam već kako im je organizovano zločinačko udruženje) su videli laptop, ukrali i NIKOM NIŠTA.
Ovo je samo jedan od primera koji znam iz prve ruke, a ima ih tušta i tma. Ono što vide da je poručeno preko neta ako im se iole sviđa KRADU. Poznati su od ranije slučajevi da ukradu miša iz kompleta tastatura+miš renomiranog proizvođača, i kao odgovor ljudi na carini dobiju - Kalirala roba u transportu, kao da su pomorandže u pitanju a ne pocepana kutija iz koje je nešto UKRADENO.
I naravno kako to ide, ne vredi ti nikoga da tužiš, niko nije nadležan, i niko nikada neće pohapsiti LOPOVE.
Burazer je na svoju sreću uložio još dosta preko vrednosti laptopa na opciono osiguranje, pa je dobio nazad veliki deo svog novca, ali ovo nije usamljen slučaj nego česta pojava. Naravno osiguravajuća kuća je direktno oštećena od strane lopova sa carine, koji neće nikada odgovarati. Neće vam verovatno ukrasti 3 potenciometra i jedan bridge iz koverte, ali zamislite samo ako krenu da putuju Gibsoni i Fenderi od po 1500+ e ka carini, mogu da zamislim LOPOVČINE PRLJAVE kako trljaju ruke. Na carini dobijete paket sa samo koferom, i lepo vas obaveste da je paket kalirao u transportu, i da možete da pišete žalbu CARINI, jer naravno kadija te tuži kadija ti sudi.
Uostalom svako je čuo za bar ponekog carinika koji gradi treću kuću da ima svaki sin po jednu.
To su po meni bitniji problemi za online trgovinu osim plaćanja paypal-om ili čime već. Ima i drugih sajtova, ali ja bih se plašio da poručim nešto skuplje preko npr. Thomanna-a ili Andertons-a (
) jer znam da može lako da se desi da pojede maca. Inače redovno plaćam usluge preko neta i nikada nisam imao problema, ali to su članstva na sajtovima, softver koji downloadujem kada kupim ili nešto treće, ali nikakve fizičke usluge gde nešto treba preko naše lopovske carine da prodje.
Ovo je samo jedan od primera koji znam iz prve ruke, a ima ih tušta i tma. Ono što vide da je poručeno preko neta ako im se iole sviđa KRADU. Poznati su od ranije slučajevi da ukradu miša iz kompleta tastatura+miš renomiranog proizvođača, i kao odgovor ljudi na carini dobiju - Kalirala roba u transportu, kao da su pomorandže u pitanju a ne pocepana kutija iz koje je nešto UKRADENO.
I naravno kako to ide, ne vredi ti nikoga da tužiš, niko nije nadležan, i niko nikada neće pohapsiti LOPOVE.
Burazer je na svoju sreću uložio još dosta preko vrednosti laptopa na opciono osiguranje, pa je dobio nazad veliki deo svog novca, ali ovo nije usamljen slučaj nego česta pojava. Naravno osiguravajuća kuća je direktno oštećena od strane lopova sa carine, koji neće nikada odgovarati. Neće vam verovatno ukrasti 3 potenciometra i jedan bridge iz koverte, ali zamislite samo ako krenu da putuju Gibsoni i Fenderi od po 1500+ e ka carini, mogu da zamislim LOPOVČINE PRLJAVE kako trljaju ruke. Na carini dobijete paket sa samo koferom, i lepo vas obaveste da je paket kalirao u transportu, i da možete da pišete žalbu CARINI, jer naravno kadija te tuži kadija ti sudi.
Uostalom svako je čuo za bar ponekog carinika koji gradi treću kuću da ima svaki sin po jednu.
To su po meni bitniji problemi za online trgovinu osim plaćanja paypal-om ili čime već. Ima i drugih sajtova, ali ja bih se plašio da poručim nešto skuplje preko npr. Thomanna-a ili Andertons-a (

Carina brate, sve isto kao 90-tih, prolaze shleperi i kamioni, a kinje i zezaju ljude koji posteno kupuju i narucuju sitnice sa trulog zapada. Srbija, ja sam najvise peezdeo kad vidim da su mi otvarali neke sitne porudzbine, kao da vide sta je unutra, kao brate imash rendgen ako te zanima da vidis sta je, ciganerija, zato ovde nikad i nece doci Pay Pal.
- LifelessDead
Za registrovanu posiljku bi trebalo da se zna gde je nestala, ako nestane. Mada opet ne znam da li vredi tu ikoga tuziti. Meni se licno tako nesto nikad nije desilo, doduse nisam ni narucivao neke vredne stvari osim jedne gitare. Ako je za utehu znam da je u nekim zemljama EU cak i gore, recimo u Italiji. Mnogi ne zele tamo da salju jer je cesto roba nestajala. Tako da, ovde sta god da se desi ne treba da bude iznenadjenje, pogotovo uzevsi u obzir da smo po nivou korupcije u rangu sa africkim zemljama.
- LifelessDead
I meni su otvarali milion puta. Zanimljivo je da kad sam kupio neki bridge za LP lik je napisao nekih 15 dolara cenu iako ja to nisam ni trazio, nakon sto su otvorili paket nasli su unutra web adresu na etiketi i ladno nasli cenu tog bridge-a na sajtu i obracunali PDV od 20eurdweezil wrote:Carina brate, sve isto kao 90-tih, prolaze shleperi i kamioni, a kinje i zezaju ljude koji posteno kupuju i narucuju sitnice sa trulog zapada. Srbija, ja sam najvise peezdeo kad vidim da su mi otvarali neke sitne porudzbine, kao da vide sta je unutra, kao brate imash rendgen ako te zanima da vidis sta je, ciganerija, zato ovde nikad i nece doci Pay Pal.

Yep, proveravaju cene preko neta,u to sma se lično uverio kada sam išao do njih kada sam vraćao lampe u Nemačku.
A to da kalira roba verujem da se događa, samo ja ne verujem da bih se tužakao sa njima ili tako nešto.Zašto da mi se još više smeju. Doduše svakako™ bih se pozabavio tim problemčićom i osobom odgovornom za kaliranje robe
A to da kalira roba verujem da se događa, samo ja ne verujem da bih se tužakao sa njima ili tako nešto.Zašto da mi se još više smeju. Doduše svakako™ bih se pozabavio tim problemčićom i osobom odgovornom za kaliranje robe

Potpisujem sve ovo,moj pokojni stric koji je bio tezak sljam od coveka i sa kojim moja porodica nije kontaktirala je bio jedan od glavnih carinika za Srbiju.Sta da vam kazem kada je taj od carine sebi pribavio 3 stana lux opremljena,automobile itd. ..ali kao sto kazu pravda kad tad sljam sustize te to govno od coveka lezi pod zemljom medju crvima.Carina krade i te kako...meni su ukrali ploce mog benda koje su nam slali iz Usa (sta ce to nekom cariniku ???),falilo je 2-3 komada iz kutije...takodje ukrali su mi i novu futrolu za gitaru pre jedno 10-tak godina.Sve u svemu slazem se sa tim da i da dodje paypal i sve opet bih ja licno imao strah da narucujem zbog lopuza sa carine kojima ne mozes nista.Inace sama carina u Srbiji je jedna od najkorumpiranijih ustanova u zemlji i znam pouzdano da se ovaj sljam od strica hvalio svojevremeno kako lupaju harac nekim firmama a i sve to u deal-u sa trenutno vodecom partijom na vlasti.Mrav wrote:Čudi me kako niko da pomene dekriminalizaciju carine. Moj burazer je pre nekoliko meseci poručio preko neta regularno MacBook Pro iz amerike, stiglo sve po podacima špeditera do naše carine, a on dobio praznu kutiju (ili ni to, ne sećam se). Strane špediterske kuće doobro vode evidenciju, i u njihov podatak da je laptop sleteo na beogradski aerodrom apsolutno treba verovati. Znači momci koji pakuju kombi i voze na carinu (ili neko kasnije u carini, ne znam već kako im je organizovano zločinačko udruženje) su videli laptop, ukrali i NIKOM NIŠTA.
To su po meni bitniji problemi za online trgovinu osim plaćanja paypal-om ili čime već. Ima i drugih sajtova, ali ja bih se plašio da poručim nešto skuplje preko npr. Thomanna-a ili Andertons-a () jer znam da može lako da se desi da pojede maca. Inače redovno plaćam usluge preko neta i nikada nisam imao problema, ali to su članstva na sajtovima, softver koji downloadujem kada kupim ili nešto treće, ali nikakve fizičke usluge gde nešto treba preko naše lopovske carine da prodje.
Ovo je banana drzava u kojoj se nikada nista nece promeniti,dok jos neki mogu treba sto pre da beze odavde.
Shvatio odavno. Workin' on it! Mocnu je knjigu davno napisao Mesa Selimovic - Dervis i Smrt. Sistem ostaje isti, i svi sluze sistemu.ripkid wrote: Ovo je banana drzava u kojoj se nikada nista nece promeniti,dok jos neki mogu treba sto pre da beze odavde.
hmmm, vezano za prvu poruku... sad su ih nekim dekretom, zakonom ili uredbom obavezali da marza ne sme biti veca od 10%
Što i dalje ne znači da ne mogu da te seksaju ako im se digne drugačije. Kao i sve druge uredbe koje se donose, može ovako ... a može i onako.

Elem, evo mene da prokomentarišem ovu prvu poruku:
Znaš šta meni ovde smrdi?!? To što ti nisi ukapirao da je ta cena od 900€ PRAVA cena kada je robe F I Z I Č K I bilo u radnji. Kada gospoda nemaju na lageru datu robu, oni namerno snize cene u katalogu, na sajtu pogotovu, i onda se laici zalepe pa prokomentarišu cenu od 700€ i još se ČUDE (gle čudjenja) da je cena niska.Superhik wrote:.............
Lično sam došao u "jednu" prodavnicu sa gotovo 900€ da kupim gitaru. Nisam dobio popust. Otišao sam kući poraznih ruku, a danas se ta ista gitara prodaje (ista prodavnica) za 700 i kusur €. Koje tu lud?
Meni ovdje nešto "smrdi"
Primer je za Mitros Music sledeći (ima ih još par malih miliona i kod ovog a i kod drugih prodavaca):
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/110 ... tic-White/
Eto, da li je iko pazario ovu gitaru za 360€, tj., da li je imao šanse???
Naravno da nije, jer je gospoda nemaju na lageru. Kada je budu imali, cena će biti naravno 500€ kao svuda u svetu. Tako da nemojte nasedati na ovakve laži i navlakuše naših prodavaca. Jer, da je cena zaista ta koja se navodi na sajtu, ja bih mogao naručiti tu gitaru za datu cenu u radnji, sačekati na isporuku i do mesec dana, i bio bih zadovoljan. Tako se radi svuda u svetu. Mali TEST: pokušajte da naručite Fender mex std. u Mitrosu za 360€

- LifelessDead
ta ti je prica bila suvisna Trzo, i ono sto imaju na lageru nisu im cene iste kao na sajtu, u to sam se uverio dosta puta...u zadnjih mesec, dva euro je skocio poprilicno a cene na sajtu nisu menjane, cisto sumnjam da je i u radnji ostalo tako...bolje im je onda da stave cene u eurima, kad vec ne azuriraju sajt redovno...