Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by nenadnenad » 10 Mar 2012, 17:01

Image

kroz

Image

Ne bi se zajebao i da sam uzeo classic vibe telekaster

LifelessDead

Post by LifelessDead » 10 Mar 2012, 17:06

a koji ti je to telac? ja bas planiram da uzmem CV u skorije vreme...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Mar 2012, 16:32

http://www.themusiczoo.com/product/1009 ... Amplifier/

Izuzetno fin klin. Drajv je dobar na blazim podesavanjima ali upotrebljiv i na jacim. Odlican reverb.
Odlicno pojacalo, sve u svemu.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 22 Mar 2012, 18:00

LifelessDead wrote:a koji ti je to telac? ja bas planiram da uzmem CV u skorije vreme...
Classic vibe 50's tele.
Lagana gitara, dobar zvuk, jos bolji kad se malo odvrne pojacalo.
svirljiva, udobna gitara i sve to.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Mar 2012, 23:51

Funkomat wrote:http://www.themusiczoo.com/product/1009 ... Amplifier/

Izuzetno fin klin. Drajv je dobar na blazim podesavanjima ali upotrebljiv i na jacim. Odlican reverb.
:1: :mrgreen:
Nisam probao pojacalo kako treba....ovo moje isto to samo tweed farba, tek danas sam se odsrafio kako valja uz bubnjara....
Recenzija sledi:
Klin kanal sam koristio sa Bright switchem upaljenim....Radi veliko kao kuca na 2 ipo vec nisam isao preko toga jer se ne bi cuo bubanj a i tinitus bi mi se pobunio sigurno. :lol: Svirao sam naravno Custom Jazzmaster sa Tomishic magnetima, i na neck magnetu vecinom. Kad sam upalio boost i OCD, dobilo je jos dodatno toliko basa da sam mislio da ce eksplodirati, ali je izdrzalo, nadam se bez posledica. :mrgreen: :metal: Zvuk je bio kao kuca, bas gitara je u potpunosti nepotrebna ovako. Jos kad se doda oktaver....uzas koliko masti izlazi, a nije bagovalo na tim low frekvancijama shto me jako raduje...nadam se da necu na ovaj nacin sjebati neshto jer je stvarno mnogo basa izaslo danas iz pojke, vise no shto basista iz drugog benda ima na probama :shock: :XD:

Drajv kanal je kul na zelenoj lampici, na crvenoj je qrac, tojest nije ali i jedno i drugo mi deluje nedovoljno u basu, mada mislim da ce mi koristiti drajv sa pojke za OBH gde imamo i drugu gitaru i bejz, a ovde gde je samo jedna gitara, definitivno OCD Maksin i bust i oktaver... ja sam shiny happy people.

Reverb je prejak, dakle drzao sam ga na 3...i bilo je vise no dovoljno...I da ....40W je taman za moje potrebe.
Izvinjavam se zbog samolaskavosti izrecene u ovom postu tj hvaljenja svoje pojke, ali cisto da dam krajnji sud o njemu zarad razmene iskustava. :ziveli:

i da jos ontopic:
American Vintage '57 Stratocaster® Reissue, probao...prezadovoljan sam kako radi, ortak uzeo, i mogu reci da je jedan od boljih stratova koje sam ja cuo, a isto smo ga probali na njegov hot rod deluxe (mislim da je II). UBIJA...ko ima love i voli strat, to je to. Gilmur, Hendriks...taj sound.
:ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 23 Mar 2012, 01:40

Ubo si ga matori. Ista su i moja zapazanja samo me mrzelo da kucam. :) Gomila basa na klin kanalu, sto je meni izvanredna stvar. Jesi probao da ga odvrces na klinu? Kad krece da brejkapuje?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Mar 2012, 01:58

Funkomat wrote:Ubo si ga matori. Ista su i moja zapazanja samo me mrzelo da kucam. :) Gomila basa na klin kanalu, sto je meni izvanredna stvar. Jesi probao da ga odvrces na klinu? Kad krece da brejkapuje?
Nemam pojma, nisam mogao da izdrzim jace od 3...i tu je josh klin... :mrgreen: :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 23 Mar 2012, 15:41

Funkomat wrote:http://www.themusiczoo.com/product/1009 ... Amplifier/

cuj izuzetno fin klin za Fender Deluxe :bambi: , to je kao reci pristojan drajv za JMP, to je taj sound koji jurite, 6L6 i dovidjenja prijatno :ziveli: mislim pojachalo j kevu kako radi :bambi:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Mar 2012, 12:08

Taj fazon. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Mar 2012, 13:31

Svirao svirku prosle nedelje na
Image
i bas sam se razocarao.
Iznenadjujuce tanak, izvestacen zvuk i bas je lose primalo pedale sto me narocito iznenadilo s obzirom na to koliko govori da je odlicno pojacalo za pedale.
Sve u svemu, mozda ja nisam uspeo da se podesim adekvatno, iako sam dosta vremena posvetio tome, ali sam zvucao ka kita.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Mar 2012, 14:05

Odlichno je pojachalo za procesore, a ne za pedale.
Svirao sam ga vishe puta, meni je to pojachalo odvratno za bilo shta sem za najobichniji clean, bez njegovog chorusa. I to samo ako nema nicheg boljeg u prostoriji...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Mar 2012, 14:09

Meni se ni klin nije svideo. Jesam ocekivao neki sterilan bezlicni zvuk ali ovo je skroz druga prica.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Mar 2012, 15:39

Kod Džez Korusa puno zavisi od godišta. Što stariji, to masniji. Takođe, što se više odšrafi, sve je bolji. Ne znam, moje iskustvo sa njima je uvek bilo pozitivno...

Uvek ostaje mogućnost da je taj primerak bio skarabudžen, ili da su mu izmenjeni zvučnici.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Mar 2012, 17:09

Rocket Roll wrote: Uvek ostaje mogućnost da je taj primerak bio skarabudžen, ili da su mu izmenjeni zvučnici.
Naravno, to je uvek mogucnost.
Sto se otpanjivanja tice, svirao sam ga izmedju 2 i 3. Dalje od toga nije moglo. Preglasno pojacalo.

nebojsak

Post by nebojsak » 24 Mar 2012, 17:48

Jbg, ne može se dobiti onaj masni lampaški klin svakako. Enivej, meni njegov klin ubija, u druge svrhe. Ja volim i onaj Andy Summers zvuk :)

Post Reply