sinisake wrote:Kill surf city wrote:Otvorili ste Bugerinu Pandorinu™ kutiju.![]()
I noć i dan kao neki ružan san pandora se otvorila a reč je samo laž mrtvo slovo na papiru istina je nestala!![]()
Bugera ili blackstar
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Kill surf city
Re: Bugera ili blackstar
Je l probao neko tu Pandorinu kutiju? Koji zvučnici su unutra?
A apsolventski,a junskinebojsak wrote: Dođite u septembru, kolega.
-
Kill surf city
Nisam probao. Unutra su 4 x 10 ancient vintage greek reissues.nebojsak wrote:Je l probao neko tu Pandorinu kutiju? Koji zvučnici su unutra?
nebojsak wrote:Ako se bavimo suvom matematikom, da. Ali, onda smo davno mogli da izračunamo i ko je bolji između Fendera i Gibsona, i da završimo vekovnu priču jednom za svagdabancika wrote:Mrav wrote: Kad uzmes prosek, mesa ima bolja pojacala. Deal with it.
Brate, ispade da sam ja ovo napisao, pogrešno si quotovao. Elem kada sam govorio o višoj srednjoj ili visokoj klasi, nisam se koristio bancika(tm) formulom da poredim proizvođače, nego pojačala po tipu i izradi.
Znači imaš mala krš tranzistorska (marshall mg, mali fender i ostala kung-fu pojačala), pa malo veća i bolja, pa tranzistorce koji su upotrebljivi za svirke, pa onda imaš hibride, koji dodaju malo lampaškog tona (manje ili više uspešno), pa onda manja čisto lampaška pojačalca, pa ona malo veća i jeftinija (bugere, niža klasa blackstar, poneki peavey itd, itd), pa onda full blown što bi rekli lampaška pojačala sa lošijom izradom i manje feature-a ka sve boljoj i sa više mogućnosti itd. Naravno ja ne pravim apsolutne skale i ovo > onog proizvođača poređenja, prema tome ima i veoma dobrih tranzistorskih pojačala koja su kud i kamo bolja od lošijih lampaša, pogotovu u zavisnosti od primene.
Evo mi probasmo CRATE GT1200H (da li iko uopšte zna koje je to pojačalo
Naravno Blackstar opet ima onu One seriju, koja bi tu bila van konkurencije .... i tako se vrtimo u krug
onda se slazemo, ja se vodim apsolutno istim parametrima. Samo mi je bilo lakse da klasifikujem proizvodjace nego svaki model, trajalo bi vecnost...mada i ova rasprava vec pocinje da se blizi tomeMrav wrote: Brate, ispade da sam ja ovo napisao, pogrešno si quotovao. Elem kada sam govorio o višoj srednjoj ili visokoj klasi, nisam se koristio bancika(tm) formulom da poredim proizvođače, nego pojačala po tipu i izradi.
Mesa, Bogner i slicni = kvalitetni lampasi i nista vise. Ima modela koji vise ili manje odgovaraju nekome ali imaju model za (skoro) svakoga i svaki model je kvalitetan lampas
Marshall, Fender, Vox = kvalitetni lampasi, manje kvalitetni hibridi i trash tranzistorci, therfore ne mogu da imaju isti rating kao prethodna kategorija kad se sve sabere
Blackstar = hibridi i lampasi zadovoljavajuceg kvaliteta
Bugera = lampasi, jeftini klonovi prethodno pomenutih
Line 6 i slicni - trash digitalci
sto ne znaci da samo mesa valja, vecina mojih omiljenih tonova (blackmore, page, slash, satriani) dolaze iz marshalla i ko sto rekoh, voleo bih da imam jedan.
u zdravlje
ajd da je to to onda 
ontopic; Blackstar onda 
spavate li b'e vi ljudi, i ovde kod mene je kasno 
Mrav: kvotovanje poludelo, naravno da nisam mislio na tvoj post 
Elem, poenta cele priče je: nemoguće je klasifikovati proizvođače onako đuture i određivati kvalitet generalne marke aritmetičkim sredinama
Elem, poenta cele priče je: nemoguće je klasifikovati proizvođače onako đuture i određivati kvalitet generalne marke aritmetičkim sredinama
Ne, ne, ne. Ona u NS je bila "Mesa Dual Rectifier", što je baš pojačalo pravljeno isključivo za haj gejn, i jeftinije je od Mark serije. Mark serija je ona koja je pravljena za versatilnost, stotine kombinacija i mogućnosti.nemanjavelimirovic wrote:.... Mesu bi oshacovao, ali ona koju smo probali u NS, (dal je mark4 ili kako vec) mi je shit iskreno...tojest totalno je haj Gejn, a to meni ne treba...
- Dersu Uzala
Crate firma uvek zakivala...ne znam doduse za hibride i trandze, al' lampasi su im keva. Za sasma kul parinje.Mrav wrote: Evo mi probasmo CRATE.... i tako se vrtimo u krug
Ja sam jednom na nekom certu u Zrenjaninu dobio nekog Crate tranzistorca, 100w glavudža, i sasvim prijatno sam se iznenadio tončugicom. Ni pre ni posle toga nisam svirao ništa od njih.
- Dersu Uzala
Cek, a 'de prave ovaj Blackstar? Mada nije nesto ni bitno. Bitno da je sitno.
Koreja, tako bar navode u svakom Guitarist-u koji sam procitao.
Edit:Jer, kao, od samog starta im je bilo bitno da se nista ne radi u UK zbog cena.
Edit:Jer, kao, od samog starta im je bilo bitno da se nista ne radi u UK zbog cena.