Pitaj ga za to i za WAH probe ... to mi je tako do jaja spravica ...Margos wrote:http://www.morsound.ro/Z.Vex.htm
Dolazi lik skoro svaki vikend u Kladovo.Ima neki jazz/fusion bend u Kl pa vezbaju.Mogu da ga pitam za cenu kad ga sretnem pa ti javim
Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
našao sam tipa na fejsu što ih pravi, reče može za srbiju da šalje, sve kul, kad skupim kintu uzimam, odavno se nesećam da sam čuo neki fuz da mi se baš toliko svidža(a da nije neka klasika sun face i sličnosti)
ovo je baš electric mud generator
@ djomla
Hocu.Verovatno ce doci za vikend.
Hocu.Verovatno ce doci za vikend.
Imaš verifikovane šeme na freestompboxes.org, pa neka ti neko napravi klona i gotova stvar, nemoj biti lud da bacaš pare na original koji je verovatno preskup.djomla wrote:Gde se ovo moze pazariti??Spoiler:
Ili, poslušaj demo u kojem se porede klon Wampler Plexi Drive-a i Carl Martin PlexiTone-a, jer obe pedale treba da rade isto na šta i Box of Rock cilja. S tim, što je Wampler lakše napraviti od Carl Martina, po rečima whosyourdaddy-ja...
viewtopic.php?f=43&t=18840&start=120
Last edited by Baba Slim on 15 Mar 2012, 20:23, edited 1 time in total.
wampler plexi je tweakovan guv'nor...verovatno mozes i njega da kupis za relativno male pare pa modujes
ima shema i za pharaoh fuzz, veroboard layout sam video sigurno.
ali kupujte brendirano ljudi, shta koji qratz DIY, jeste to sve lepo, ali pouzdanost se ceni ako ste pravi maheri i idete na turneje, na jednom BOss-u od 30-ak evra se ni posle dvajes godina shraf nije pomerio.
dobar pharaoh fuzz dobar. 74OD josh bolji.
fuzz sa pedale -keeeewl, dist sa pedale - get the fuck outta here nigga. my eleven cents.
ali kupujte brendirano ljudi, shta koji qratz DIY, jeste to sve lepo, ali pouzdanost se ceni ako ste pravi maheri i idete na turneje, na jednom BOss-u od 30-ak evra se ni posle dvajes godina shraf nije pomerio.
fuzz sa pedale -keeeewl, dist sa pedale - get the fuck outta here nigga. my eleven cents.
HahahahahahaCortex wrote:ima shema i za pharaoh fuzz, veroboard layout sam video sigurno.

Ja isto nekako verujem u ovo da kod nas treba kupovati nove stvari a ne ovo hand made, jer na sta sam sve nailazio .. uzasi promiskuiteta. Jedino sto mi je maksa uneo nadu, mislim covek je nemam reci, svaka mu cast i primer kakav svi trebaju da prate (oni koji se bave takvim stvarima)... ma milina ... i definitivno cu opet kod njega pazariti jer je ispao fer i posten ... malo reklame

a jel moguce ove zaHebavancije sa tereminom da prave domaci majstori?ovaj njihov wah najbolji gedzet koji vidjeh ta zeman...
Da brate, ali zapitaj se, da ti treba taj zvuk od te pedale, da li bi dao svojih jako-teško-na-stranu-odvojenih $200+kusur za nešto što može jako lako da se napravi da bude (bar) 99% kao original?Cortex wrote:ali kupujte brendirano ljudi, shta koji qratz DIY, jeste to sve lepo, ali pouzdanost se ceni ako ste pravi maheri i idete na turneje, na jednom BOss-u od 30-ak evra se ni posle dvajes godina shraf nije pomerio.
Pri tome naravno uzimamo u obzir da se ovde nalaze (verovatno) prvenstveno hobisti. Da imam para i da ŽIVIM od ovoga, naravno da bi me boleo k*rac (da izvinete na izrazu) da IKAD uzmem lemilicu u ruke (iako je lepo iskustvo, priznajem).
Iako sam krajem decembra imao 100. svirku sa svojim bendom (SAMO sa tim bendom, ne računajući sve ostalo do tada), ne smatram sebe profesionalcem, jer ne živim samo od toga, nažalost.
Hoću samo da kažem - koristio sam klonove, bez greške su me služili, i ne vidim razlog da ih ne koristim i dalje. Naravno, ako su napravljeni kako treba, to se valjda podrazumeva.

- mislim_stvarno
i dalje ec256, nisam bio dovoljno brz. pojavio se za 150e na kp.
Jedno brzo pitanje...
Probah bassman 70icu ali ima neki problem. Jako je tiho, tamno i mutno. Cak i kad se otpanji, moze da se razgovara pored njega nekom normalnom jacinom glasa. Maks je nedje na pola jacine mog blues junior-a od 15w. Covek kaze da ima pojacalo godinu i po dana i da on nije menjao lampe, sto znaci da stoje ko zna koliko... Danas bih trebao da odem sa svojim lampama da probam ponovo ali nije u NS-u pa cisto da se informisem ranije.
Sta je najgore sto moze da prouzrokuje ovakav problem?
Ceni ga 300e a ne bih dao te pare ako nisam siguran da su samo lampe problem.
Probah bassman 70icu ali ima neki problem. Jako je tiho, tamno i mutno. Cak i kad se otpanji, moze da se razgovara pored njega nekom normalnom jacinom glasa. Maks je nedje na pola jacine mog blues junior-a od 15w. Covek kaze da ima pojacalo godinu i po dana i da on nije menjao lampe, sto znaci da stoje ko zna koliko... Danas bih trebao da odem sa svojim lampama da probam ponovo ali nije u NS-u pa cisto da se informisem ranije.
Sta je najgore sto moze da prouzrokuje ovakav problem?
Ceni ga 300e a ne bih dao te pare ako nisam siguran da su samo lampe problem.
- Dersu Uzala
Problem ti je u stvari ako jesu.
Imam neke rezervne koje mi bleje po policama tako da bih ustekao njih a nije mi zao ni da uzmem novi set ako znam da je sve ostalo sa pojacalom u redu.
- Dersu Uzala
Evo tebi brale ceklista. Ja sam 'teo da tipujem na cevku (i to bas PI recimo) ali svasta tu moze da bude, pa da ne izmisljamo rupu na saksiji:
Low Power or Loss of Volume
----------------------------------
Faulty Preamp Tube
Faulty Power Tube(s)
Bad preamp cathode resistor
An unbypassed cathode resistor has drifted upwards (to 5K-10K or over)
Faulty phase inverter
If for some reason the phase inverter input side is good but the inverted side is bad, the power amp will still work, but power will be very low. This can be a bad 1/2 tube, a faulty socket contact, a broken or open plate resistor or coupling capacitor to the output tube, or a bad solder joint on any of these.
Open cathode bypass capacitors in preamp
if they go open, the stage they're in loses gain, but does not otherwise fail. If they short, it dramatically shifts the bias point, and may cause distortion as well as low volume.
Faulty vibrato circuit on neon/LDR vibrato Fenders
If there is a dummy plug in the footswitch hole, or a bad footswitch so the vibrato is always active, sometimes the vibrato tube turns on and stays on, not oscillating. This keeps the neon bulb on all the time, shunting lots of signal away. Same thing can happen if there is a shorted vibrato tube (rare) or a bit of wire or solder shorting the vibrato tube. Check the plate voltage on the vibrato tube to be sure it's oscillating.
High voltage isn't high enough for some reason
Failing rectifier tube - try swapping in another one
Failing power filter capacitors
Failing or open series dropping resistor in the bypass networks leading to preamp stages
Failing bypass capacitor - treat as in power filter caps.
Open screen resistors on power tubes
Amp cuts out or "goes dead" when the volume control is turned up higher than "X" or when you hit a specific note
You have a parasitic oscillation above hearing range. This can overheat an output transformer, and really needs to get fixed fast. It can often be fixed by tube swapping, but you often need an oscilloscope to see what's happening in the electronics.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pa sad ti budi pametan
.
Low Power or Loss of Volume
----------------------------------
Faulty Preamp Tube
Faulty Power Tube(s)
Bad preamp cathode resistor
An unbypassed cathode resistor has drifted upwards (to 5K-10K or over)
Faulty phase inverter
If for some reason the phase inverter input side is good but the inverted side is bad, the power amp will still work, but power will be very low. This can be a bad 1/2 tube, a faulty socket contact, a broken or open plate resistor or coupling capacitor to the output tube, or a bad solder joint on any of these.
Open cathode bypass capacitors in preamp
if they go open, the stage they're in loses gain, but does not otherwise fail. If they short, it dramatically shifts the bias point, and may cause distortion as well as low volume.
Faulty vibrato circuit on neon/LDR vibrato Fenders
If there is a dummy plug in the footswitch hole, or a bad footswitch so the vibrato is always active, sometimes the vibrato tube turns on and stays on, not oscillating. This keeps the neon bulb on all the time, shunting lots of signal away. Same thing can happen if there is a shorted vibrato tube (rare) or a bit of wire or solder shorting the vibrato tube. Check the plate voltage on the vibrato tube to be sure it's oscillating.
High voltage isn't high enough for some reason
Failing rectifier tube - try swapping in another one
Failing power filter capacitors
Failing or open series dropping resistor in the bypass networks leading to preamp stages
Failing bypass capacitor - treat as in power filter caps.
Open screen resistors on power tubes
Amp cuts out or "goes dead" when the volume control is turned up higher than "X" or when you hit a specific note
You have a parasitic oscillation above hearing range. This can overheat an output transformer, and really needs to get fixed fast. It can often be fixed by tube swapping, but you often need an oscilloscope to see what's happening in the electronics.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pa sad ti budi pametan

- Dersu Uzala
Mislio sam vise, ako su samo lanpe u pitanju, i ti se zajebes i doneses svoje, pojacalo 'progleda', mazio bi ga, pazio, zvao bi ga Djordje, a baja se doseti da mu digne cenu jer'.Funkomat wrote:Imam neke rezervne koje mi bleje po policama tako da bih ustekao njih a nije mi zao ni da uzmem novi set ako znam da je sve ostalo sa pojacalom u redu.