Šta vas nervira u muzičkim pravcima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Locked
Trooper
Urednik

Re: Sta vas nervira u muzickim pravcima?

Post by Trooper » 02 Mar 2008, 21:18

Lol, delimicno si u pravu... Shvatam ja, proslo ju je i to je to... Ali sad kao 'poucena nekim iskustvom' meni soli pamet, kako sam nezreo...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Mar 2008, 23:10

jebiga, sve mu dodje ciklicno, ja se sad vracam nekim hc tripovima na primer, a deluju mi smesno neke refleksivno-filozofske baljezgarije. to je trenutno i promenice se sigurno, pa ce opet da se vrati. sve ima svoje, ne treba muziku shvatati kao 'zrelo' i 'nezrelo', sve zavisi sta ti se kada slusa i, uopste, koji je trip zanra. neces pustati tomu zdravkovica na demonstracijama, niti ces se suicidalno napiti uz krejdl:)

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 04 Mar 2008, 10:52

Btw, razumem ja da sad neko predje sa punka na jazz, ili tako nesto, ali ona koja je presla sa black metala na turbofolk... :shock:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Mar 2008, 11:13

theTrooper wrote:Btw, razumem ja da sad neko predje sa punka na jazz, ili tako nesto, ali ona koja je presla sa black metala na turbofolk... :shock:
Pa i nema neke velike razlike izmedju ta dva :lol:

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 04 Mar 2008, 11:21

cccira wrote:Pa i nema neke velike razlike izmedju ta dva :lol:

Pa, i to sto kazes... :lol:

yu_raider

Post by yu_raider » 04 Mar 2008, 12:44

Hm... Ako je presla s metala na turbo folk, tu svaka prica o 'zrelosti' pada u vodu.
Tako da se definitivno slazem s theTrooperom, ta devojka zestoko palamudi xD

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 08 Mar 2008, 15:17

ja i dalje ne vidim kakve veze ima zrelost sa tim:)

sinnerboy

Post by sinnerboy » 10 Mar 2008, 11:23

theTrooper wrote:U zadnje vreme me najvise nerviraju tzv. prodane duse...
Pre par dana vidim ortakinju iz osnovne, u zlatnoj jaknici sa sve onim krznom, (a nekad je nosila majice cradle of filtha) i pitam je:
-Pa jel slusas ti jos uvek metal (onako naivno)
-Jao, pa Miki (to mi je ime kad se pomerim od tastature), prestala sam, prestaces i ti ad malo sazris...
-Nikad necu prestati
-To je tako klinacki i nezrelo...
i samo se okrenem i odem
jebiga koka se našla u tome...da se na adi ciganliji ili gdjegod sluša metal i da su macani sa puno para i mercedesima metalci, brzo bi se vratila na majice Krejdla...

blaze

Post by blaze » 23 Apr 2008, 01:24

Nerviraju me "punk" i "metal" bendovi sa MTV-a.
Nerviraju me gitaristi koji ne znaju ni akorde, a "izmishljaju" pesme tako sto uzmu pa naprave nesto u Guita Pro-u.
Nerviraju me "metalci" i "metalke" ("Metalika!!! Ajron Mejden!!! Ramstajn!!! Ja sam mnogo cool!!!")
Nervira me kad fenseri slusaju neku pesmu od Maidena i imaju je u mobilnom pored Cece, Seke i sta ja znam.
Nerviraju me narodnjaci (ovo ne mora da se objasnjava).
Nervira me kad emovci lome Custom Les Paul-e i Marshal pojacala.
Nervira me kad neko slusa metal a ne zna engleski i ne trazi da mu se prevedu pesme.
Nerviraju me Guitar Pro bendovi koji nemaju ni jednu autorsku pesmu.
Nervira me kad mi "metalci' pricaju kako je bolje da se tapuje trzalicom :x .
Nerviraju me "urbana" decica koja su u ovom tripu: "Ja brate slusam pop i house, al brate posle ponoci nista bez narodnjaka".
Nervira me kada kazu da je Kerry King bolji od Claptona.
Nerviraju me metalci koji slusaju black i death a kao su religiozni.
Nervira me kada kazu da u metalu i rocku nema mesta za elektroniku i klavijature.
Nervira me kada kazu za nekog da je bolji gitarista od Chuck Norris-a :lol1: :obrve: .

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 23 Apr 2008, 10:54

Eh,svasta mene nervira... :roll:

Prvo i najbitnije:Prepotentnost kod muzicara.Onih poznatih i onih anonimusa.Prvo oni poznati(svi znate na koga mislim),sad ako su doneli neku idejicu u muziku,kao da su izmislili toplu vodu!Resili problem globalnog zagrevanja itd itd....poprilicno su mi smesni.
A tek anonimusi!Ja sam brz ko munja,e sad sam ja dobar Kao Petrucci,kao Batio kao Malmsteen....Ma da,jebes Petruccija ja sam skinuo neku tamo njegovu vezbu.Ili,iskomponovao sam nesto u GP4,i sad sam ja glavni baja.I na kraju,jos kad i jesu nauceni i znaju sve i svasta,opet ni tu nema mesta za prepotentnost.Kad iskomponujes 4 ili 5 albuma,sa sve kompozicijama koje su na nivou,onda nesto pricaj! :roll: (ali i onda ces samo spadati u onu prvu kategoriju :lol: )

Nervira me black metal...i to PUNO...nerviraju me pojedini brutal death metal bendovi(pojescu ti ocnu jabucicu,odsecu ti glavu i druge price za malu decu :lol: ).

Nervira me neoriginalnost u muzici...ogranicenost...kopiranje...IZLUDJUJE me kad vidim nekog lika kako svira jam7 ili Satrianijev, PG model itd itd...kakva je to glupost...pazi ti das hiljade evra samo da bi licio na nekog!?!?!?! :shock: Pa valjda treba u obrnutom smeru da razmisljamo...uzmi te pare pa napravi neku custom gitaru... 8)

Lomljenje gitara na sceni me izludjuje takodje...

lol basisti koji toliko nisko drze bas da mogu smo gornju zicu vrhovima prstiju da dohvate,a koliko su dobri muzicari ni ta im ne treba... :lol: :lol:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 23 Apr 2008, 11:18

goodlikesweeper wrote:lol basisti koji toliko nisko drze bas da mogu smo gornju zicu vrhovima prstiju da dohvate,
Hahaha, i mene ovo nervira, a to rade da bi bili cool, ali ovo bi vise vazilo za gitariste, jos kad treba da sviraju posle 12 praga, onda se saginju, oslanjaju gitaru na koleno, i izvode razne akrobacije... :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 23 Apr 2008, 14:47

meni to do jaja, uvek sam to zeleo da umem da radim, al nista, uvek cu drzati dzitru ko tom morelo:)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 23 Apr 2008, 16:14

Nervira me black metal...i to PUNO...nerviraju me pojedini brutal death metal bendovi(pojescu ti ocnu jabucicu,odsecu ti glavu i druge price za malu decu )
Ja mislio da sam samo ja lud,hahahahha
Nervira me neoriginalnost u muzici...ogranicenost...kopiranje...IZLUDJUJE me kad vidim nekog lika kako svira jam7 ili Satrianijev, PG model itd itd...kakva je to glupost...pazi ti das hiljade evra samo da bi licio na nekog!?!?!?! Pa valjda treba u obrnutom smeru da razmisljamo...uzmi te pare pa napravi neku custom gitaru...
Pazi,mene nervira kad taj koji svira model gitare nekog poznatog gitariste ne zna da svira ,kad zna onda je okej ,zasluzio je i ima pravo na tu gitaru.
Jeste i to okej ,tipa uzmes pare odes da ti naprave custom gitaru i jedini si koji je ima ,jos ti naprave da ti potpuno odgovara :D

(Ja sebi cim budem skupio para uzimam Dean Razorback ,hahahahah,jeste da pobija sve sto sam rekao ,ali hocu tu gitaru,haha)

Lomljenje gitara na sceni me izludjuje takodje...
Ziveo Blackmore i California Jam ,hahahhahhah
lol basisti koji toliko nisko drze bas da mogu smo gornju zicu vrhovima prstiju da dohvate,a koliko su dobri muzicari ni ta im ne treba...
ima onih koji kidaju a drze gitaru nisko,evo ja sam od relativno skoro podigao gitaru malo vise da bih mogao da pohvatam sve lepo da odsviram :D

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 23 Apr 2008, 16:21

Critical wrote:
Nervira me black metal...i to PUNO...nerviraju me pojedini brutal death metal bendovi(pojescu ti ocnu jabucicu,odsecu ti glavu i druge price za malu decu )
Ja mislio da sam samo ja lud,hahahahha
NO!!!WE ARE IN THIS TOGETHER!!! :lol: :lol:

A ona nova Dimebagova serija je druga prica,jer je on nije no koristio.Tako da...go ahead... 8) Ali znas sigurno na sta mislim...Cesto vidjam takve stvari i nervira me.Mikael(opeth) svira gitaru kao Vilson(Porcupine Tree).Jari iz wintersuna svira telekaster zato sto ga Devin Townsend svira itd itd...A jesil video novi sig model Loomisa iz Nevermora?E to ti pricam.To je prava stvar po meni... 8)

sinnerboy

Post by sinnerboy » 01 May 2008, 10:22

goodlikesweeper wrote:
lol basisti koji toliko nisko drze bas da mogu smo gornju zicu vrhovima prstiju da dohvate,a koliko su dobri muzicari ni ta im ne treba... :lol: :lol:
ma to je ok...ja tako uvijek sviram bas kad me primoraju...
:lol:

Locked