Kako ste rešili napajanje za pedale?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Kako ste rešili napajanje za pedale?
Izvinjavam se sto ovako upadam,jel moze neko da mi baci info gde mogu kod nas da pazarim kablove za daisy chain ?
Dobronamerni savet je svakao da se na 7809,tj.78X metne hladnjak za svaki slucaj,ne moze da skodi,a i kosta 20-50 din.!!!,a ako imash trafo od 24V/1A a zelis da imas izlaze na 9,12,18V... obrati paznju na amperazu izlaza,i sta sve mozes da kacis od pedala odjednom!!!pozz.!!!Coca!!!
Valjda je mitros ranije imao boss daisy chain (koji je i koštao fino).ripkid wrote:Izvinjavam se sto ovako upadam,jel moze neko da mi baci info gde mogu kod nas da pazarim kablove za daisy chain ?
Ako izbacuje 1A onda može dosta pedala, baš dosta (to je 24W za pedale zaboga).coca wrote:Dobronamerni savet je svakao da se na 7809,tj.78X metne hladnjak za svaki slucaj,ne moze da skodi,a i kosta 20-50 din.!!!,a ako imash trafo od 24V/1A a zelis da imas izlaze na 9,12,18V... obrati paznju na amperazu izlaza,i sta sve mozes da kacis od pedala odjednom!!!pozz.!!!Coca!!!
Pozz CoCo

Sinoc sam dizajnirao plocicu, pa da pitam iskusnije, jel bi trebalo ovo da je ok?

Izgleda okej, samo mu dodaj kondenzatore od 100n, ovako:

Ovaj C2 ne moras ako neces, posto vec imas 100u na izlazu, ali C1 je bitan. Sluzi da ti 78xx ne proosciluje.

Ovaj C2 ne moras ako neces, posto vec imas 100u na izlazu, ali C1 je bitan. Sluzi da ti 78xx ne proosciluje.
Aha, kul. Mislim, znao sam da je i to potrebno mane-vise, ali je fora sto dovodim potpuno stabilisanih 24v (dobro filtriranih i sve) oa sam mislio da ne mora xD. A da stavim umesto ovih 100uF npr 220uF, a ove od 100 stavim ispred?
Pošto većina pedala voli novu bateriju na drugi izvod 7809 staviš diodu 1n4007,katoda prema masi i dobijaš napon nove baterije 9,6v.Kondenzator na ulazu 250uf 50v.
Najbitnije ti je da stavis C1 da bude reda velicine 100n(moze 220n,330n,68n) i da bude keramicki kondenzator.
Ostali kondenzatori su manje-vise nebitni, mogu biti bilo sta, jer je vec stabilisan izvor.
Dobra je ova kwissova fora sa diodom!
Jos nesto: moze se desiti da ti izlaz iz 7809 ne bude tacno 9V. Recimo, sva 4 regulatora u mom izvoru daju 8.9V. To je normalno, izlaz moze biti cak od 8.6V do 9.4V
Zavisi koji primjerak regulatora ubodes.
Ostali kondenzatori su manje-vise nebitni, mogu biti bilo sta, jer je vec stabilisan izvor.
Dobra je ova kwissova fora sa diodom!
Jos nesto: moze se desiti da ti izlaz iz 7809 ne bude tacno 9V. Recimo, sva 4 regulatora u mom izvoru daju 8.9V. To je normalno, izlaz moze biti cak od 8.6V do 9.4V

Keramicki? TO nisam znao. Znaci u osnovi, ispred regulatora 100n, iza regulatora npr 100uF ili tako nest?
Poslednje pitanje. Da to radim za svaki regulator posebno, ili damo jedan da stavim kondis veceg napona za sve, posto jelte, dele izvor
Stavi za svaki posebno, i nek ti kondenzatori budu fizicki sto blizi regulatorima 

Jel ovo ok? Ostavio sam jedan izlaz bez diode, za pedale koje vole potrosenu bateriju ;D

Komentari su dobrodosli

Komentari su dobrodosli
Mislim da drugi izvod tranzistora 78xx ide na masu preko diode 1N4007 i da se tada dobija 9.6V ( 8.9V koliko isporucuje tranzistor i 0.7V od Si-diode).
Tako sam ja razumeo Kwiss-a.
Ako sam dobro shvatio onda
,
ako nisam
Sve u svemu,

PS
Tako sam ja razumeo Kwiss-a.
Ako sam dobro shvatio onda

ako nisam

Sve u svemu,

PS

img]http://i39.tinypic.com/30kycfa.jpg[/img][/img]
Ovako treba,mada može sa zener diodom.Tebi je već ispravljena struja i filtrirana pa ti ovaj od 22o i ne treba mada ne šteti ništa osim tvog dzepa.IC-LM7809 Može da trpi struju od 1A,tako da na jedan lm možeš da napjiš 5-6 pedala.
Ovako treba,mada može sa zener diodom.Tebi je već ispravljena struja i filtrirana pa ti ovaj od 22o i ne treba mada ne šteti ništa osim tvog dzepa.IC-LM7809 Može da trpi struju od 1A,tako da na jedan lm možeš da napjiš 5-6 pedala.