Zice
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zice
Skoro svaki put stavim zice druge marke.Probao sam skoro sve pomenute do sada.Dadario -klasicno dobre,din merkli(nekoliko modela)-dosta udobne,rotosaund- svirao sam ih dosta,zadovoljan sam,GHS bomers(ima i raznih podmodela) mozda i po meni najbolje ,mnogo dobro drze stim,ali su nekako tvrde(verovatno zato),neke nesto amerikan flaj,nemam poima,martinove...
Sad imam erney ball,svi ih hvale,ja nisam video nista specijalno. Sviram uvek 10-ke,ali bih voleo da probam one hibridne kao npr Zakk Wilde GHS Boomes mada on svira d drop
Sad imam erney ball,svi ih hvale,ja nisam video nista specijalno. Sviram uvek 10-ke,ali bih voleo da probam one hibridne kao npr Zakk Wilde GHS Boomes mada on svira d drop
Ako predjem sa 10ki na 11ke jel trebam da brinem o nekim stvarima pored zatezanja federa tremola?
Jel trebam da radim neki setup ili nije toliko velika promena?
Jel trebam da radim neki setup ili nije toliko velika promena?
- Rocket Roll
Globalno govoreći, yeah, treba setup. Intonacija će svakako otići u tri lepe, a posle par dana, kada vrat počne da reaguje, možda budeš morao da podešavaš trussrod (mada je za to šansa 50 / 50).
U svakom slučaju, čeka te (okvirno) nedeljica dana družanja sa imbusima! Svaki dan po malo.
U svakom slučaju, čeka te (okvirno) nedeljica dana družanja sa imbusima! Svaki dan po malo.
Rocket Roll wrote:Globalno govoreći, yeah, treba setup. Intonacija će svakako otići u tri lepe, a posle par dana, kada vrat počne da reaguje, možda budeš morao da podešavaš trussrod (mada je za to šansa 50 / 50).
Ok hvala...
- Guitar_thrill
- MF veteran
A kad je gitara sa lepljenim vratom,jel ima nekih problema osim intonacije jer sam i ja razmisljao da stavljam 11ke....?
I jos jedno pitanje sta znaci ono SUper Slinky na Ernie Ball zicama?
I jos jedno pitanje sta znaci ono SUper Slinky na Ernie Ball zicama?
- Rocket Roll
Ako je "Gibsonova skala", biće manje problema nego na "Fenderovoj skali" jer je tenzija žica manja (kraće rastojanje između nuta i kobilice). Jedanaestice na Les Paulu su prilično često rešenje, džezeri idu i na trinaestice na ES ili L modelima. S druge strane, džezerima ne treba schmetterling-vibrato, bending nije čest ili ga nema uopšte, tako da... Ako je čovek jak kao kanadski drvoseča, neka stavi šesnaestice i neka svira full-tone-bending na drugom pragu, što da ne?Guitar_thrill wrote:A kad je gitara sa lepljenim vratom,jel ima nekih problema osim intonacije jer sam i ja razmisljao da stavljam 11ke....?
Svako od nas pre ili kasnije dobije napad "moram da stavim deblje / tanje žice"...

Sve to odvlači od sviranja.
- Guitar_thrill
- MF veteran
hmm, pa moguce, hval u svakom slucaju, mada se meni toliko dopalo kad sam presao sa devetki na desetku da me sad nekako vuce na jedanaesku....vec duze vreme.......
i ne rekoste mi sta znaci Slinky ili sam vidjao XL i tako neke stvari na zicama?

i ne rekoste mi sta znaci Slinky ili sam vidjao XL i tako neke stvari na zicama?
- Rocket Roll
Njihove šifre. Super Slinky - devetka/četres' dvojka, pa odatle nagore: Hybrid Slinky, Regular Slinky, Skinny Top Heavy Bottom, Power Slinky, Beefy Slinky, Not Even Slinky.Guitar_thrill wrote:i ne rekoste mi sta znaci Slinky ili sam vidjao XL i tako neke stvari na zicama?
Evo ih poređanih, zabava za ceo dan: https://store.ernieball.com/index/574.0 ... 795.5281.0