Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi
Meni za stanradni stim rade odlicno ove obicne. Mozda bih mogao te zute da roknem na strata pa vidim kake su. Imam neki trip od menjanja kompleta. 

Upozoravam na debelu G, i D i A koje odudaraju relativnom tankoćom u odnosu na ostatak. Realno, ove tvoje i 10-52 deluju najizbalansiranije, ove potonje su mi najviše ležale glede odnosa. G na žutim i zelenim ima onako jazzy tup fazon, moraću to još malo da pročačkam.
pozdrav.stavio zuti komplet na baja telekaster i stvarno su zice malo u jazz fazonu.molim vas za savet koji komplet desetki erni bol zica daje najbolji tvang na telekasteru.hvalanebojsak wrote:Upozoravam na debelu G, i D i A koje odudaraju relativnom tankoćom u odnosu na ostatak. Realno, ove tvoje i 10-52 deluju najizbalansiranije, ove potonje su mi najviše ležale glede odnosa. G na žutim i zelenim ima onako jazzy tup fazon, moraću to još malo da pročačkam.
- Rocket Roll
Najveći broj članova TDPRI-ja koristi Regular Slinky (10-46).neki wrote: pozdrav.stavio zuti komplet na baja telekaster i stvarno su zice malo u jazz fazonu.molim vas za savet koji komplet desetki erni bol zica daje najbolji tvang na telekasteru.hvala
- Dersu Uzala
najveci broj clanova na TDPRI su imbecili. There' goes your argument.
Za najbolji twang na telecasteru je najbitniji ispravan setup.neki wrote: pozdrav.stavio zuti komplet na baja telekaster i stvarno su zice malo u jazz fazonu.molim vas za savet koji komplet desetki erni bol zica daje najbolji tvang na telekasteru.hvala
Devetke, desetke, jedanaestice - akusticno gitara mora da bude ziva i svirljiva. tj prvo mora da se sve to cuje na suvo da bi ga pojacalo posle utrostrucilo.
guv'nor wrote: Za najbolji twang na telecasteru je najbitniji ispravan setup.
Devetke, desetke, jedanaestice - akusticno gitara mora da bude ziva i svirljiva. tj prvo mora da se sve to cuje na suvo da bi ga pojacalo posle utrostrucilo.

uuu def zavisi od djitre do djitre, pa i od teleta do teleta, jednostavno odredjena gitara ljubi odredjen gauge, ne znam zasto je to tako ali je tako. Takodje cini mi se da ljudi preteruju sa krljanjem otpocetka sa hevljim gaugeovima, mislim da def treba krenuti od devetki, uciti i svirati fore na njima, lako se moze staviti deblji set, ako je dobar instrument, i sa 9-kama zvucace mocno (na dobrom ampu naravno), ako je krsh, nece mu pomoci ni 11-ice, mislim da je i Doug Seven negde to rekao, svaki prelaz sa jednog gauge seta na drugi je stres i drasticna razlika (posebno kad su u pitanju zice sa jacom tenzijom DAddario, Fender ili Dean Markley) a def da se ne moze odsvirati ni sve sa 11 sto se moze sa 9 i suprotno. Mislim zavisi opet i od toga sta neko svira, ko samo krlja rifove ono normalno da su mu i 011 mekane...
Nzm, meni to potpuno individualna stvar, čak i nema previše veze sa samim tonom (jerbo je ton 90% u prstima, je l te, svirao sedmice ili trinaestice
). Lično više volim debele žice zbog tog osećaja otpora pod prstima, kao što volim i malo višu akciju od standardne.

Управо ставих Yamaha EN 10 жице. Шта знам, ваљда је још рано да коментаришем. Дефинитивно јесте један од оних комплета где мораш да се навикнеш на 3. жицу, није баш перфектно балансирана тонски са осталим жицама, али како углавном користим у последње време Ernie Ball Regular Slinky, није да нисам навикнут на ситуацију
За сада не могу да дам много детаљније утиске, треба да прође пар дана, свирао сам их тек пола сата. Јавићу се ја опет истим поводом 

moze neki savet ,za baritone, 27" ,koje zice najbolje staviti(Misim na debljinu) ???
Ne kupovati one DMS zice (navodno Dean Markley rinfuz) koje Mix prodaje pod svojim imenom, uzeo sam pre 2 nedelje kutiju da nekad probam ako se setim, danas otvorim i sta vidim 9-42, gde E1 nije 9, nego je 11, B zica je 11, G i D lice kao da su obe 0.26
...pravac kanta.

Moze li neko da mi objasni sto je za drop stimove bolje stavljati "debele" zice,ja imam fabricke zice i kada spustim stim na drop c E zica mi udara u vrat i ono "zvoni" tako da u drop b ne mogu ni da stavim,toliko se olabavi da je to smjesno,hoce li mi ove "deblje" za drop stimove tipa Ernie Ball Nickel Not Even Slinky Drop Tune Strings 12-56 pomoci,ili je meni nesto pobaratano na gitari pa mi zica dohvaca prag,gitara je ESP/LTD MH-100 tremolo ,nova kupljena
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
ApplePie wrote:guv'nor wrote: Za najbolji twang na telecasteru je najbitniji ispravan setup.
...