Trazim virtual keyboard za nuendo

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Zlo

Trazim virtual keyboard za nuendo

Post by Zlo » 12 Apr 2008, 21:32

Pozdrav ekipi sa foruma.Zelim da odmah razumete zasto zelim da sve zivo imam kao software.
Amaterski sviruckam gitaru vec 15 godina i sviram losije nego pre 15 godina :hide:
Koristim demo verzije amplitube,revalver,guitarrig,demo verziju nuendo, Squier iz '95. i audigy2 sa kx.Ostaje jos kupovina DI box-a. Imam jos nekog gio sg Ibaneza , Ovation akustaru jeftini model(400e new) i Roland pojacalo50W ali njih retko koristim.
Znam sta bih zeleo da imam ali potrositi pare koje nemam na dobar instrument i opremu na kojima cu zvucati isto(kad covek ne ume da svira ne vredi mu ni LP uboden u ,recimo, Mesa Boogie.) ,a pri tom snimam i sviram samo za svoju dusu nema nikakvog smisla :wallbash_2: 8)
Prelazim na pitanje :D
Reaper ima virtual midi keyboard koji mi fali u nuendu.Meni ,amateru,mnogo je lakse snimiti midi u realtime i nakon toga rucno popraviti poneko odstupanje nego pisati celu melodiju.Da li postoji neki plug-in za nuendo(ili cubase) koji vrsi funkciju virtual keyboarda-a? :smilie_keyboard1:
Google mi nije mnogo pomogao.Naleteo sam na neke ali rade samostalno i snimak ne moze da se izveze kao midi.
Mozda sam cak i na vasem forumu nasao neki od linkova.
Na KVR sam pre par nedelja naleteo na nesto sto bi sljakalo ali link za download ne radi.
Pokusao sam i varijantu da u FL snimim midi pa da ga otvorim u nuendu .Dobija se neka nebulozna melodija koja nema veze sa onim sto sam snimio u FL.Ne mislim na boju zvuka (poznato mi je sta je midi ) vec na trajanje tonova i pauzi.
Kupovina midi klavijature ne dolazi u obzir jer jeftine nece raditi nista bolje od moje tastature a na skuplje iz gore navedenih razloga ne zelim da bacam pare.
Ko pomogne dobija pivo od mene :metal4:
A ja nastavljam sa google potragom

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Trazim virtual keyboard za nuendo

Post by dejankuki » 12 Apr 2008, 22:37

Ima, ima mogucnost da snimas Virtual keyboardom i ujedno da snimas u bilo kom programu.

Jedina zackoljica je da nadjes MIDI yoke virtuelne kablove...

A posle, ide sve lako. Naime, podignes Virtuelne kablove, podignes Virtualnu Klavijaturu, podignes Nuendo i kao INN opciju izaberes MIDI yoke kabli... kliknes na record i onda sviras na Virtuelnoj klavijaturi, a informacije se snimaju u Nuendu....

E sad , sto se tice Virtualne klavijature... to ces morati sam da potrazis, a sto se tice MIDI yoke kablova....

http://www.midiox.com/index.htm?http:// ... /myoke.htm

http://www.hitsquad.com/smm/programs/MIDI_Yoke/

http://www.voodoofiles.com/5956

Evo linkova pa skini neki......

I OBAVEZNO ISPRATI UPUTSTVO ZA INSTALIRANJE...

pogledaj PP imas uputstvo...

Mada, ne vidim razlog sto ne snimis u Reaperu, doduse Reaper je malkice smusen za MIDI ali snimis, exportujes kao MIDI i uvezes u Nuendo...

Sa druge strane mozda mozes da razmislis o kupovini nekog MIDI kontrolra... ima ih raznih, od 3 do 8 oktava i raznih cena, a tebi treba najmanji i najjeftiniji...

Tako da...

Zlo

Post by Zlo » 12 Apr 2008, 23:21

Hvala na brzom odgovoru.
Razmisljao sam o kupovini ali mi je trenutno i 10e mnogo para :( a sigurno ih nema za 10e.

Zato sam i napisao onoliko teksta u uvodnom postu.Da shvatite moje ambicije i nacin bavljenja muzikom.
Znaci ne snimam nista ozbiljno.Odvratan sam gitarista.Ne isplati mi se ulaganje u opremu.Teska srca sam odvojio 2500dinara za audigy 2 u vreme kad je nova vredela duplo vise :deda:
Moj drugar koji prodaje PC opremu mi je ponudio za 1800 dinara pre par godina neki najobicniji midi keyborad.Znaci nista na njemu sem belih i crnih dirki .Malo vecih nego na buvljackim "sintisajzerima".I tad sam imao pare ali mi nije padalo na pamet da cu se igrati VSTi i ostalim stvarima kojima se danas igram.A bila bi idealna.Na zalost firma od koje on nabavlja opremu vec odavno nema u ponudi te igracke.
:lol:
To sa exportovanjem iz nekog drugog programa sam pokusao sa FL ali se neslavno zavrsilo.A i lepsi mi je osecaj kad dodelim boju midiju pre snimanja i unapred znam kako ce zvucati.

Zlo

Post by Zlo » 13 Apr 2008, 00:20

RADI!!!
Znaci dobijas pivo!!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Apr 2008, 00:23

Okili, kad dodjem u BGD javljam se!!!! hihi...

Zlo

Post by Zlo » 13 Apr 2008, 00:57

Odosmo u offtopic :mrgreen:
Ja sam okolina Krusevca.Hajd za Belgrade beer fest.
I da me vidis kako se primam na novu igracku.Ja sam u metal/rock/blues .Konpujtorska muzika i narodnjaci me nerviraju.Prema ostalim vrstama sam prilicno indiferentan i rezervisan.
A sad , u 01:00 ispisao neki tuc-tuc bubanj , ukljucio sint sa arpeggiatorom i lupam po tastaturi :metal4:
Sviram tehno na kompujtoru.Ali obecavam da cu to raditi samo dok ne svane.Od sutra sam ponovo stari JA :mrgreen:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 13 Apr 2008, 01:35

Mozesh i da "uvedesh" FL kao VST, ali poshto si vec reshio problem, rekoh da napishem ovo cisto da se zna... :mrgreen:

Zlo

Post by Zlo » 13 Apr 2008, 22:29

Ipak hvala na odgovoru :bow: Sve vise shvatam kolika su "bolestina" ti VST i VSTi. :music-smiley2: :music-smiley3: :music-smiley4: :music-smiley5: :smilie_keyboard1:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 13 Apr 2008, 23:22

Uuuuu, ja jedino mogu da ti kazem welcome to the club in hell with road to nowhere and no possibilities to return....

Uh, al sam ga srociJo...!!!!

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 13 Apr 2008, 23:28

dejankuki wrote:Uuuuu, ja jedino mogu da ti kazem welcome to the club in hell with road to nowhere and no possibilities to return....
Ziva istina, kad jednom isprobash neki VSTi, stalno cesh traziti sve bolji i bolji i bolji, i tome nema kraja... I nikad ih nije dosta, uvek se nadje neki koji je "veoma potreban"...

Evo bas sad skidam neki pack od 24GB... :mrgreen: BOLEST!

Zlo

Post by Zlo » 18 Apr 2008, 05:29

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 18 Apr 2008, 13:15

Zlo wrote:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
Ma da, samo kad cu da ga skinem, kad mi je ADSL 512kb :grummel_2: , ali to je zavisnost...

Zlo

Post by Zlo » 04 May 2008, 21:39

Zahvaljujuci drugaru koji voli da se igra lemilicom(pre par dana zavrsio izradu arkadnog automata na kom ce igrati neku od 9GB kolekcije MAMA igrica)dosao sam do ultrajeftinog resenja.
Iskoristicu china klavijaturicu sa pijace i staru tastatutu i napraviti midi keyboard koji ce funkcionisati zahvaljujuci virtual keyboardu :D
Nadam se da ce ideja uspeti.Javljam za par sedmica sta je uradjeno.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 May 2008, 21:44

Hej, patentiraj resenje, mozda se i obogatite!!!!

Stvarno!!!

Zlo

Post by Zlo » 04 May 2008, 21:49

Uh brate :cry: nemoj da se smejes sirotinji :cry:
Al' ipak cu imati za ono pivo koje sam ti obecao :lol:

Post Reply