Stratokaster-prvi put
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Stratokaster-prvi put
Ako se ne varam Allan Holdsworthov signature Carvin model ima vrat od jasena i Allan je prezadovoljan rezultatom. Just sayin...
mudro zboris cika cortex i potpuno si u pravu samo mislim da su saveti za izbegavanje jasena potpuno dobronamerni a pogotovu ako to povezes sa naslovom teme "stratokaster prvi put". i sam graditelj je jasen izabrao ne iz razloga nekog fetisa ili zestoke zelje za jasenom pod levom rukom nego zato sto ga ima a javor nema, mada bi zeleo da ga nadje. elem da rezimiram, nemam nista protiv vrata od jasena jer sam i sam napravio jedan vrat za prs od njega ali bi svakako pre preporucio javor a pogotovo u prvim gradnjama gitara.
Moze biti da neki noviji Alanovi Carvini imaju jasen u vratu,ja dok onomad pratih te za'ebancije sam snimio da mu je vrat na prvim FatBoy-evima bio od jove zapravo sa grafitnim ojacanjem...Ako me memorija sluzi....I jes' vala bio zadovoljan.... 

Te grafitne sipke bi trebale da budu odlicna stvar ali onda opet... jednostavnije je kupiti javor. Eventualno ako se pravi neki bas tanak ibanez fazon profil.
- Dersu Uzala
Varas se priatel. Jasen je ash, a od toga Carvin ne pravi vratove (niti ko drugi da ja znam, sigurno ne seriJski).Cortex wrote:Ako se ne varam Allan Holdsworthov signature Carvin model ima vrat od jasena i Allan je prezadovoljan rezultatom. Just sayin...
Taj neki zonfiћ.Funkomat wrote:Te grafitne sipke bi trebale da budu odlicna stvar ali onda opet... jednostavnije je kupiti javor. Eventualno ako se pravi neki bas tanak ibanez fazon profil.

- SiskoMarcetic
evo i ja pratim temu
Evo me posle duzeg vremena a radio sam na onome o cemu sam i pisao a to je CNC duplikator ili pantograf,saznao sam skoro da se i tako zove.Ja u zivotu nisam imao prilike da vidim tako nesto uzivo ali ono sto sam video na internetu to sam i pokusao da donekle iskopiram,nesto sam i improvizovao i to izgleda ovako

A evo i par slicica kako to sve izgleda posle rada sa njim ,i posle grubog smirglanja.

Izuzetno sam zadovoljan kako radi,bitno je samo dobro podesiti tela,na idealnu razdaljinu i posle nema greske.Malo se ismirgla i to je to.Koristicu ga sigurno u izradi vrata odnosno da iskopiram pozadi kompletno,onda onaj pad koji ima od nuta prema civijama a i planiram da vadim kanal za trus rod pomocu ovoga.Sve u svemu vrlo korisna sprava i koristice mi sigurno i pri izradi tela za les paul koji planiram da radim u neko dogledno vreme,ali to je samo plan za sad.
Telo sam ovime zavrsio ostalo je jos samo malo smirglanja a sto se tice vrata imam obecanje od jednog graditelja violina da ce mi pokloniti javor za vrat star 20 godina, da li ce to obecanje ispuniti videcemo uskoro,do tad ja pocinjem sa izradom vrata od jasena cisto da vezbam kako ne bi upropastio taj javor koji ce nadam se stici.

A evo i par slicica kako to sve izgleda posle rada sa njim ,i posle grubog smirglanja.

Izuzetno sam zadovoljan kako radi,bitno je samo dobro podesiti tela,na idealnu razdaljinu i posle nema greske.Malo se ismirgla i to je to.Koristicu ga sigurno u izradi vrata odnosno da iskopiram pozadi kompletno,onda onaj pad koji ima od nuta prema civijama a i planiram da vadim kanal za trus rod pomocu ovoga.Sve u svemu vrlo korisna sprava i koristice mi sigurno i pri izradi tela za les paul koji planiram da radim u neko dogledno vreme,ali to je samo plan za sad.
Telo sam ovime zavrsio ostalo je jos samo malo smirglanja a sto se tice vrata imam obecanje od jednog graditelja violina da ce mi pokloniti javor za vrat star 20 godina, da li ce to obecanje ispuniti videcemo uskoro,do tad ja pocinjem sa izradom vrata od jasena cisto da vezbam kako ne bi upropastio taj javor koji ce nadam se stici.
-
Bravo, odlicno si to odradio! 

Hvala,zaboravio sam-cela investicije sto se tice izrade ove skalamerije je otprilike 2500din nisam racunao ali najvise 3000.
- SiskoMarcetic
pa ti si više vremena i truda potrošio na mašinu nego na gitaru
brilliant, DIY u najboljem izdanju
CNC je nesto za sta svaki put pomislim "cool, hteo bih da probam", ali nikako ne stize na red

CNC je nesto za sta svaki put pomislim "cool, hteo bih da probam", ali nikako ne stize na red
Naravno nije cnc.Ja sam video to prvi put na youtube-u i tamo pise cnc duplikator,kod nas se koliko znam zove pantograf.|znaci nema kompjuter,ima sa leve strane glodalica desno granicnik,i ide levo-desno, gore-dole,napred nazad sve to pomocu lezajeva.