Humbucker cowers sa eBay-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Seller

Humbucker cowers sa eBay-a

Post by Seller » 06 May 2012, 02:07

Preko eBay-a se (za mnogo manje novca nego sto to kosta ovde) mogu kupiti poklopci za humbuckere, ali uvek su u ponudi poklopci sa razmakom izmedju krajnjih rupa (od centra do centra) od 50 mm za neck i 52 mm za bridge poziciju pickupova. Hteo sam da pazarim neki (PAF like) Seymor duncan set za Les Paula koji pravim i da im stavim poklopce sa eBay-a, ali SD ima manji razmak izmedju rupa. Zna li neko postojie li nekakve standardne dimenzije kod odredjenih proizvodjaca pickupa, i mogu li se u BG nabaviti hamovi 50/52mm. Kakva je situacija kod DiMarzio humbuckera?

p.s. Ima li neko kakva iskustva sa "Tone Rider" http://www.tonerider.com/pickups/humbuckers.html
ili sa Wilkinson http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-WILKINSON ... 35bb817eb7 humbuckerima?

fattwang

Re: Humbucker cowers sa eBay-a

Post by fattwang » 06 May 2012, 08:56

Standardni humbucker ima razmak 1 15/16" (49mm). Najčešće je na neck poziciji. Iste su dimenzije za Gibson (PAF-ovi, 490R), Duncan (model 59n, 59b...), Dimarzio (neck modeli, DP103...). Tako da pasuju npr. Gibsonovi poklopci na Dimarzio magnete i obrnuto.
Međutim kod bridge magneta svako tera svoj standard. Gibsonov poklopac za šire magnete (498T ili 490T) ima razmak od oko 52mm. Dimarzio za F-spaced seriju koristi razmak od oko 51mm i jedino njihov poklopac (GG1601N) odgovara za njihove magnete.
Kupovina poklopaca od nezavisnih proizvođača, narocito za šire bridge magnete, je potpuno nepredvidljiva.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 May 2012, 13:10

Jesi li siguran da mozes da prodjes jeftinije? Mislim, shipping je obicno 15ak dolara. Ako uzimas samo poklopce... :?

bancika

Post by bancika » 06 May 2012, 17:00

cuo sam da poklopci od neadekvatnih legura uticu negativno na zvuk, ali nisam probao pa ne mogu da tvrdim. Jeftiniji se valjda prave od mesinga ili tako necega. Ako uzimas skupe magnete sibni im i ljudske poklopce :) Neki hvale mojotone koji su 10$ po komadu http://www.mojotone.com/guitar-parts/pi ... -humbucker ali ih nisam probao jer nemaju adekvatan za dimarzio f-spaced buckere. Imaju 49, 50 i 53mm sto bi valjda bilo ok za gibson i SD, ali treba izmeriti magnet za svaki slucaj. Ja nisam hteo da rizikujem pa sam uzeo dimarzio originalne za 15$. Btw, na toj mojo stranici ima dobar tutorial za instaliranje poklopca. Kazu da ne bi trebalo da se zalemi samo bez voskiranja jer moze biti mikrofonican (poklopac, ne magnet), pa valja ispostovati proceduru

fattwang

Post by fattwang » 06 May 2012, 17:30

bancika wrote:Kazu da ne bi trebalo da se zalemi samo bez voskiranja jer moze biti mikrofonican (poklopac, ne magnet), pa valja ispostovati proceduru
Malo ti je nejasna rečenica, pa da ne bude zabune. Treba da se voskira.

Interesamtni su ovi orvoreni "Mojotone" poklopci. Dobri su za moderne magnete, tipa "Super Distorsion". Štite namotaje a ne pokrivaju magnetne polove.
Image

Seller

Post by Seller » 06 May 2012, 23:25

mislim_stvarno wrote:Jesi li siguran da mozes da prodjes jeftinije? Mislim, shipping je obicno 15ak dolara. Ako uzimas samo poklopce... :?
Siguran sam: "Pair Chrome Metal Guitar Humbucker Pickup Covers Set" - US $4.99, free shiping! Evo i link http://www.ebay.co.uk/itm/Pair-Chrome-M ... 2a1c479033

Poklopci jesu od mesinga, hromirani, ali mislim da je legura Nickel Silver bolja samo iz razloga eventualnog habanja prevlake od hroma, ne verujem da se moze cuti neka razlika u zvuku. Ali zaboga, Mojotone Nickel Silver Humbucker Pickup Cover Bare -$6.75 + USPS Priority Mail Internation – $41.56!!!. Pa to se salje u obicnoj koverti, zasto ne koriste najjeftiniju postu.

Bancika, da li mozes da kazes gde si kupio dimarzio cowere za 15$? Ja bih najverovatnije uzeo DP103 i DP223 Dimarzio i poklopce za njih (Mitros, Mix?) :?

bancika

Post by bancika » 06 May 2012, 23:55

svidja mi se ovo Material: Metal :) Porucivao sam par puta iz HK i kine stvari za koje znam da su dovoljno dobrog kvaliteta, al ovo ne znam dal bih smeo. I ocekuj da putuje najmanje 25 dana. Nista mi nije stiglo brze od toga. Iz usa otprilike polovina toga.

ja sam uzeo valjda od banjomikez-a na ebay-u koji je zastupnik dimarzio i par drugih. Doduse bio sam u usa tad. Sibni mu pitanje dal hoce da salje kod nas. Na USPS.com mozes da izracunas okvirno postarinu, u banjomikez su korektni, ne bi trebalo da se ugrade mnogo. USPS first class je za lake stvari ispod 10$. Pitaj mojo mailom da li hoce da salju first class. Priority je skup jbg, a ako mora priority, ima ona flat rate koverta u koju moze da stane skoro 2kg stvari i kosta 17$ da se posalje bez obzira na masu. Pitaj ih dal moze to eventualno. Ja sam slao vise puta tako iz usa za srbiju i jednom za grcku. Stize za oko 10 dana i uspeo sam da potovarim puno stvari u te koverte, ukljucujuci i par poklopaca :) Oblozene su onim bubble wrap-om i nista se nije zeznulo u transportu.

http://www.ebay.co.uk/itm/DiMarzio-F-Sp ... 500wt_1202

btw, bas te paf 36th magnete imam sa poklopcima :) Nisam probao razliku sa i bez, mrzelo me, a ovako sa izgledaju i zvuce odlicno.

fattwang

Post by fattwang » 07 May 2012, 00:33

Pitaj šta imaju u Mix-u. Na sajtu nude standardni poklopac (za DP103). DP223 je najčešće F-spaced ali postoji i u normalnoj varijanti.

luci

Post by luci » 07 May 2012, 02:31

Mix bi trebalo da moze da nabavi sve sto dimarzio ima u ponudi, samo ne znam dal se to resava u radnji ili treba pozvati veleprodaju ili nesto

Seller

Post by Seller » 08 May 2012, 21:55

bancika wrote:
btw, bas te paf 36th magnete imam sa poklopcima :) Nisam probao razliku sa i bez, mrzelo me, a ovako sa izgledaju i zvuce odlicno.
Bancika, koja varijanta je po tebi bolja, ovaj Dimarzio paf 36th set, ili Gibson 57 Classic and 57 Classic Plus Humbuckers set? Ovaj gibsonov set sam nasao na Thomann-ovom sajtu po veoma povoljnoj ceni od 150e (http://www.thomann.de/gb/gibson_hot_vin ... set_sd.htm). Mislim da ovo mogu da platim on-line, a da im dam adresu isporuke nekoga u Nemackoj ko bi mi to posle poslao busom u Srbiju.

bancika

Post by bancika » 09 May 2012, 04:23

nisam probao te gibsone pa ne mogu da poredim, samo mogu da kazem da su 36tice fenomenalne :ziveli:

Post Reply