Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Usred Zala

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by Usred Zala » 02 May 2012, 17:26

Guitar_thrill wrote:Pa da, reko je l' ti dao da mu nešto središ, ili ti dao da je malo sviraš, ili si mu ukrao sa pedalbord mitinga, ako je bio tamo :mrgreen:
ajde, pitaj, ako ti nije problem, meni on ima odličan, taj malo kulturniji rok zvuk, oduvek me interesovalo šta svira :)
Pedaline from Rangia:
http://img340.imageshack.us/img340/9658/img1022o.jpg

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 May 2012, 23:45

zahvaljujem oboma! :ziveli:

istiqrac

Post by istiqrac » 05 May 2012, 12:05

http://www.americanmusical.com/Item--i-GIB-LPCCT-LIST
Auuuuuuuu, dal je dobar komad ili sta vec nemam pojma :D Na suvo, klin, drajv, kako god ubica... Ne volim LP al' ova gitara ubi...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 May 2012, 14:18

Evo Cortex i Uncle Moe juche ishli u probazhu svega i svachega :) Prvo gitare za Moe-a

Image

prvi put da drzhim sedmozhichanu gitaru u ruci, i moram priznati da nije uopshte toliki problem koliki sam mislio :nixweiss: niti je vrat predebeo niti mi neshto smeta posebno ta sedma zhica kad hocu da svira riffove koje sviram na shestozhichanoj. A opet, sedma dodaje toliko mnogo moci...uh! bash mi se dopada da se igram sa tim low endom, voleo bih da imam jednu. Gitara je neverovatno laka, laksha od mog lite ash telca, vrat bash lepo lezhi u ruci, i razlike izmedju magneta su taman kako treba, najgore je kad probash gitaru sa dva hum-a od tih metalskih, pa razlike izmedju srednje pozicije i necka ili bridge-a i nisu bash toliko uochljive...ima i mogucnost splitovanja koja radi sjajno, na uber visokom gainu bash se lako izvlachi meshhuggah twang iz grotla vulkana. Predivno. Voleo bih da imam jednu, chisto eto povremeno kad se nalozhim da mogu da low endujem kao njasvi :mrgreen:

Image

ovaj skuplji Demian model nam je ostavio totalno bled utisak. prokleti EMG-evi, nuff said. gitara tone u bassovima i nishta zhivo se ne razaznaje. ovde imati u vidu da ja nemam pojma da demfujem zhicu, pa je mozhda do toga :D ali i Moe-ov utisak je bio isti, kao i prodavca u Maricu.
tako da, ko trazhi sedmozhichanu do 400e, ovaj prvi Omen Extreme 7 je totalni best buy.

probao sam i dva Schecterova Strat modela, jedan od nekih 37K din dakle pandan CV seriji Squier-a i potpuno sam se razocharao, uzhas.
drugi, sa HSS konfiguracijom, iste cene, pak, sjajna gitara! bash dobro zvuchi, malo bangavo izradjena, ali zvuk veoma fin, mada me je ceo fazon podsetio na mog starog Parkera te se nisam dalje udubljivao, imao taj zonfa - prodao taj zonfa.

potom odosmo do Mitrosa da probam i CV Stradzhu. imaju samo 50's modele ostale, nema 60's sa rosewood vratom. ranije sam probao sam tele verziju CV 50's i bio sam impresioniran ali stradzhe sem youtube video-a, ni dodira.

Image

ali choveche kako ono radi. izvuche prodavac prvog, odvratni candy apple red moja najneomiljenija boja, maple vrat jel jer je 50's, i dok sam chekao da nsa ukljuchi u Blackstar HT-1 ako se dobro secam, onaj model shto Dersu stalno hvali onaj mali od 1W, malo sam drndao gitaru i odushevio se ODUSHEVIO se kako to dobro zvoni na suvo. jbt toliko dobro drma da je to neverovatno. a svirljivost...lakshe ga sviram i od SG-a i od teleta, uh, bash mi odgovara ludachki.
zvuk - za moje ushi sjajan. magneti su bistri imaju tu neku lepu otvorenost ali ni govora o prskavosti, izuzetno topao ton koji nikada ne ide u potmulost. jako prijatno sam se iznenadio time. sve pozicije su podjednako zhivotne, nema one situacije da mi je neck magnet strava, i eventualno bridge, a medju pozicije sve to kao neshto lichi ali nije to, e pa ovde jeste to! izuzeto izuzetno uradjena gitara. i ovaj mali blackstar, daleko bolje radi nego oni metalizirani veliki, vrlo vrlo fin tonchic namestismo za sekundu. digitalni reverb lepo zachini samotne vecheri, sasvim solidno to zvuchi.
prodavac je bio vanredno chatty i otkrio je neke stvarno chudne stvari.
vezane za cene i akcije gitara - koliko sam ja razumeo istog momenta kad je neshto na akciji u narednih sat vremena to se proda. neko bi pomisio da se odmah okrece telefon i javlja braci, sestricima, i sl...
fender meksichki strat za 26-28 hiljada, aerodyne strat ili kako vec od 80K koji je prodat za 40K i sl. gomila primera. ne razumem, pa jel smo mi debili koji gledamo cene tamo na sajtu, zashto bih kupio neshto za 100% cene kad ochigledno ljudi kupuju za 50%. strashno. jedino da svaki dan idem tamo i da im kupujem kafu i viski pa da mi dojave kad se americhki deluxe strat mozhe kupiti za 30K...

dakle GAS za CV 50's raste. ne smem ni da probam 60's koji je josh agresivniji, bar rachunam da jeste.

Milanares

Post by Milanares » 05 May 2012, 14:34

ubavo probuvanje, alal vera!
a dal' smo debili ? :|
Highway1 upgrade strat sa 77k popust na 52k, ja telefonom pitam, gos-n prodavac kaze "aj za 5 min pozovi ima nekih al ne znam da l' su upgrade ili oni stari" aj vazi, kazem ja.
za 5 minuta horski mi u slusalicu otpevaju njih dvojica " nemaaaaa viseeee, ne proizvodi seeeee !!!"
m***os wins again :ma bravo:

Ratko

Post by Ratko » 05 May 2012, 15:40

Vratih se pre sat vremena iz BG Mitrosa. Prodavac mi usput reče da su juče prodali 7 komada Highway One( ne znam da li je mislio na tele ,strat ili đuture)). Nisam zagledao šta je još ostalo. Akcijska roba je izmeštena u lokal pored gde su ranije bili bubnjevi, Sajt im je, naravno, konfuzan jer većinu robe nemaju na lageru. Mene je, međutim, samo proviđenje nateralo da sinoć pre spavanja virnem na sajt i provalim da je sveže postavljen Baja Lake Placide Blue telac. Jutros sam poneo pare i posle posla nazvao, odmah otisao i pazario. Nisam ozbiljno ni probao jer je bio kraj radnog vremena pa su me požurivali. A sad odoh da nastavim da sviram ! :D :metal:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 May 2012, 23:14

Tako ti je to svugde manje vise sa trgovcima, nisu nasi to izmislili.

Ne treba da im nosis kafu i viski svaki dan, samo neki put, da te se sete. :mrgreen:

Verovatno to svi rade, citao sam ( a verovatno i jos neki ovde) price ovih dilera po srednjem zapadu u Americi kojima Gibsonovi salesmeni nose robu. Ne znam da li to funkcionise dan danas tako, ovo su frajeri pricali za neke ranije periode. Donesu po 10-15 ili 20-25 LP-ja zavisno od velicine radnje, onako u kombiju bez problema direkt iz fabrike. Taj neki baja je sluzio rejon oko Cikaga, samo skokne Do Kalamazooa, natovari kombi u fabrici i pici po nekoliko meseci na teren dok ne obidje sve radnje. I tako ukrug. Elem, ovi frajeri sto su radili po tim radnjama (ne vlasnici) sakecaju isporuku, spaze medju 15-20 komada 'onaj pravi', pogode se za cenu, i kupe ti gitaru odma za sebe a uzmu jos ponesto za radnju. Gibsonov diler strpa razliku u dzep, btw, posto onu specijalnu gitaru proda liku po nekoj dogovorenoj ceni koja je veca od Gibsonove fabricke cene. Duplo. Ali onda 20 godina kasnije na ebay nadjes te komade prodaju se za 8 to 25 soma recimo. A baje su kupovale svake godine po 4-5 komada pa sad ti vidi koliko toga oni imaju investirano.

Znaci, kafa, pljuge, kolaci, te fore...You gotta be mates, i onaj lik mora da zna sta te tacno sve zanima, pa kad prvo svima svojima rastrubi sta ima povoljno na prodaju (i oni to popazare) setice se i tebe, naci ce se valjda nesto i za tebe sto nije otislo a zanima te a povoljno je. A bem li ga. Mislim, ipak i oni rade valjda na komisionu prodaju?

HeatMan

Post by HeatMan » 05 May 2012, 23:36

Da li je neko probao G&L Tribute Asat Deluxe? Razmishljam o kupovini jednog, a ne znam da li njega da uzimam ili da skupljam pare i chuvam za g&L asat deluxe (americhki ne koreanski jelte)..

edit: shta preporuchujete za tu neku lovu a da je sa dva huma i mogucnoshcu splitovanja istih?

Milanares

Post by Milanares » 06 May 2012, 01:03

Djubradi :!:

majtimika

Post by majtimika » 06 May 2012, 09:27

Dersu Uzala wrote:Tako ti je to svugde manje vise sa trgovcima, nisu nasi to izmislili.

Ne treba da im nosis kafu i viski svaki dan, samo neki put, da te se sete. :mrgreen:

Verovatno to svi rade, citao sam ( a verovatno i jos neki ovde) price ovih dilera po srednjem zapadu u Americi kojima Gibsonovi salesmeni nose robu. Ne znam da li to funkcionise dan danas tako, ovo su frajeri pricali za neke ranije periode. Donesu po 10-15 ili 20-25 LP-ja zavisno od velicine radnje, onako u kombiju bez problema direkt iz fabrike. Taj neki baja je sluzio rejon oko Cikaga, samo skokne Do Kalamazooa, natovari kombi u fabrici i pici po nekoliko meseci na teren dok ne obidje sve radnje. I tako ukrug. Elem, ovi frajeri sto su radili po tim radnjama (ne vlasnici) sakecaju isporuku, spaze medju 15-20 komada 'onaj pravi', pogode se za cenu, i kupe ti gitaru odma za sebe a uzmu jos ponesto za radnju. Gibsonov diler strpa razliku u dzep, btw, posto onu specijalnu gitaru proda liku po nekoj dogovorenoj ceni koja je veca od Gibsonove fabricke cene. Duplo. Ali onda 20 godina kasnije na ebay nadjes te komade prodaju se za 8 to 25 soma recimo. A baje su kupovale svake godine po 4-5 komada pa sad ti vidi koliko toga oni imaju investirano.

Znaci, kafa, pljuge, kolaci, te fore...You gotta be mates, i onaj lik mora da zna sta te tacno sve zanima, pa kad prvo svima svojima rastrubi sta ima povoljno na prodaju (i oni to popazare) setice se i tebe, naci ce se valjda nesto i za tebe sto nije otislo a zanima te a povoljno je. A bem li ga. Mislim, ipak i oni rade valjda na komisionu prodaju?

ova tvoja prica nema smisla, zasto bi trgovac u radnji kupovao tu gitaru po vecoj ceni nego sto moze da je kupi u radnji, mislim ko ce je kupiti pre njega c'mon
dersu do sada si samo sra a sad mi nekako zvucis kao da si malo ostareo

Varenika

Post by Varenika » 06 May 2012, 12:11

pa nije bas da nema, sta ako je ovaj lik iz kombija, tj prva ruka nakon fabrike, vec probrao i kupio za sebe najbolju. i nju prodaje duplo skuplje odmah, zato sto hoce od nje da zaradi sada, a ne da ceka 20 godina pa da zaradi x5, ili x10. mozda on vec ima gitare koje cuva za kasnije i ne isplati mu se da ima gomilu kapitala zarobljenu godinama..mora neka para i da cirkulise...a i prodavcu iz prodavnice se isplati da je plati vise, samo treba da bude strpljiv. to mu dodje dil na obostrano zadovoljstvo...

a ovo za mitros ustvari znaci da je manje vise u praksi tacno da nema u radnji onoga sta je na snizenju/akciji na sajtu...

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 May 2012, 13:21

majtimika wrote:
Dersu Uzala wrote:Tako ti je to svugde manje vise sa trgovcima, nisu nasi to izmislili.

ova tvoja prica nema smisla, zasto bi trgovac u radnji kupovao tu gitaru po vecoj ceni nego sto moze da je kupi u radnji, mislim ko ce je kupiti pre njega c'mon
dersu do sada si samo sra a sad mi nekako zvucis kao da si malo ostareo

Razmisli o cemu pricas. Procitaj moj post pa razmisli.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 06 May 2012, 15:10

Ja ne kontam drugu stvar, da li stvarno ima ljudi koji ce da plate 20.000$ vise, zato sto je to "probran" komad?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 06 May 2012, 15:52

Naravno da ima.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 May 2012, 15:59

cortex, kako ti se svidja duza skala na schecterima?

Post Reply